Home / Ποδόσφαιρο / Super League 2 / Λύγισε τον Λεβαδειακό κι έπιασε κορυφή η ΑΕΚ Β’!

Λύγισε τον Λεβαδειακό κι έπιασε κορυφή η ΑΕΚ Β’!

Τον δρόμο για την κορυφή της Super League 2 ξαναβρήκε η ΑΕΚ Β’! Εκμεταλλευόμενη την αποτελεσματικότητά της και αντέχοντας στην πίεση του Λεβαδειακού, πήρε με 2-1 το ντέρμπι και τον έπιασε στην πρώτη θέση.

Παρόλο που οι Βοιωτοί ήταν ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες, η ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου αποδείχθηκε πιο ουσιαστική.

Αφού λοιπόν ο φοβερός Χατζηεμμανουήλ την έσωσε δυο φορές στο πρώτο δεκάλεπτο (σε λάθος γύρισμα του Κορνέζου και τετ-α-τετ με τον Δούμτσιο), ανέλαβε ο Γιούσης.

Ο πρωταγωνιστής της φετινής πορείας των «κιτρινόμαυρων» άνοιξε το σκορ στο 19’ (με ωραία ενέργεια και τελείωμα μέσα από την περιοχή). Και παρόλο που η υπεροχή του Λεβαδειακού στη συνέχεια δικαιώθηκε με την ισοφάριση του Τζημόπουλου (κεφαλιά έπειτα από κόρνερ του Βήχου στο 35’), βρέθηκε ξανά εκεί που έπρεπε λίγο πριν το ημίχρονο:

Με κοντινή κεφαλιά λοιπόν έπειτα από απόκρουση του Στογιάνοβιτς σε φάουλ του Γερολέμου, πέτυχε το έκτο του φετινό γκολ (43’) και έγραψε το σκορ που έμελε να είναι και το τελικό.

Γιατί ο Χατζηεμμανουήλ κατέβασε ρολά και στο β’ μέρος (με κυριότερη την επέμβαση σε νέο τετ-α-τετ με τον Δούμτσιο). Ο Γερολέμου έβγαλε πάνω στη γραμμή κεφαλιά του Νίκα (στη μεγαλύτερη ευκαιρία του Λεβαδειακού).

Και η αντοχή της ΑΕΚ Β’ στο ασφυκτικό πρέσινγκ που άσκησε κατά περιπτώσεις ως το τέλος ο Λεβαδειακός, της επέτρεψε να τον υποχρεώσει στην πρώτη του ήττα και να του κάνει… παρέα πλέον στο ρετιρέ.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Χατζηεμμανουήλ, Κορνέζος, Γιαννούτσος (38’ λ.τ. Λάτσι), Μπούσης, Σταμούλης, Μπάμπης, Μουστακόπουλος, Γερολέμου, Γιούσης, Ιατρούδης, Τζούντα Γκαρσία (71’ λ.τ. Ραντόνια)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάννης Ταουσιάνης): Στογιάνοβιτς, Νίλι, Λιάγκας, Τζημόπουλος, Βήχος (66’ Παναγιώτου), Μεχία, Κονέ (46’ Νίκας), Χάμοντ, Πολέτο, Μουτίνιο, Δούμτσιος

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*