Home / Μπάσκετ / Ελλάδα / Λιόλιος: «Σύντομα θα έχουμε εξελίξεις με το θέμα προπονητή στην Εθνική»

Λιόλιος: «Σύντομα θα έχουμε εξελίξεις με το θέμα προπονητή στην Εθνική»

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Pick N Roll» για το μεγάλο θέμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας.

Σύμφωνα με τα όσα τόνισε, το ζήτημα του νέου προπονητή στην Εθνική Ελλάδας αναμένεται να λυθεί άμεσα, καθώς σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις στο ποιος θα αναλάβει ως Ομοσπονδιακός τεχνικός.

Να θυμίσουμε πως πρώτος στόχος της Ομοσπονδίας είναι ο Δημήτρης Ιτούδης της ΤΣΣΑ Μόσχας.

Για την Εθνική και το θέμα προπονητή: «Όλα έχουν να κάνουν με το αν βλέπεις ένα ποτήρι μισογεμάτο ή μισοάδειο. Εγώ πάντα το βλέπω μισογεμάτο. Πάντα είμαι αισιόδοξος και προσπαθώ για το καλύτερο. Το τι θα γίνει με την Εθνική και τον προπονητή, είναι κάτι στο οποίο θα έχουμε εξελίξεις λίαν συντόμως. Η Εθνική δεν θα κρατηθεί, θα πάει μπροστά. Στόχος μας είναι να στελεχωθεί με ανθρώπινο δυναμικό και να υποστηριχθεί από μας, μακριά από τα φώτα, έτσι ώστε να μπορέσει να μας κάνει περήφανους.

Είναι τρομακτική ευκαιρία! Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό, αλλά και παράλληλα έχω τεράστια ευθύνη. Η ευθύνη της κάθε κίνησης είναι πολύ μεγαλύτερη από ότι φανταζόμαστε. Σκεφτόμαστε τα πάντα μια, δυο, τρεις φορές. Την τέταρτη αποφασίζουμε και προχωράμε».

Για τη θέση του προέδρου της ΕΟΚ: «Είναι κάτι το οποίο μου έχει δώσει τρομακτική ενέργεια, μου αρέσει πάρα πολύ. Όλα τα μέλη του Δ.Σ. είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτό που θέλουμε να δημιουργήσουμε και να αφήσουμε παρακαταθήκη. Θεωρώ ότι τα επόμενα τρία χρόνια, το μπάσκετ θα απογειωθεί στην Ελλάδα. Δεν το θεωρώ απλά, είμαι σίγουρος. Όχι απλά γιατί είμαστε εμείς, αλλά γιατί είμαστε όλοι εδώ. Το ζητάει κι η κοινωνία. Χρέος μας είναι μέσα από την καθημερινή ενασχόληση να βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση».

Για το μπάσκετ γυναικών: «Ξέρετε, όλοι στην Ομοσπονδία πιστεύουμε ότι τα επόμενα χρόνια το μπάσκετ γυναικών θα ανθίσει. Για αυτό έχουμε δηλώσει την υποψηφιότητά μας για το Ευρωμπάσκετ του 2025, θέλω να πιστεύω ότι η FIBA θα μας εμπιστευτεί για αυτό».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*