Home / Μπάσκετ / NBA / Κριστάπς Πορζίνγκις:Από τις αποδοκιμασίες στην αποθέωση!(Vid)

Κριστάπς Πορζίνγκις:Από τις αποδοκιμασίες στην αποθέωση!(Vid)

 

Ήταν 25 Ιουνίου 2015,όταν ο Κομισάριος του Nba,Άνταμ Σίλβερ,ανακοίνωνε στην θέση νούμερο 4 του draft για τους Νιου Γιορκ Νικς,ένα ψηλό,κοκαλιάρικο και αμούστακο παιδί,που πολλοί μέχρι εκείνη την βραδιά δεν ήξεραν καν το όνομά του.Ένα παιδί ερχόμενο από εντυπωσιακές εμφανίσεις με την Σεβίλη ως τεσσάρι (Ανερχόμενο αστέρι του Eurocup για το 2015),που όμως ένιωσε από την πρώτη κιόλας στιγμή,ότι μόνο εύκολος δεν θα είναι ο δρόμος της καθιέρωσης και της αναγνώρισης στο Μπασκετικό Αμερικάνικο όνειρο.

Ένα παιδί γεννημένο στις 2 Αυγούστου του 1995 στην Λέπαγια της Λετονίας.Προερχόμενο από ”μπασκετική οικογένεια”μιας και ο πατέρας έπαιζε σε ερασιτεχνικές ομάδες της Λετονίας,πριν γίνει οδηγός λεωφορείου,η μητέρα ήταν μέλος στην γυναικεία Εθνική ομάδα της Λετονίας για πολλά χρόνια,και τα δυο του αδέρφια που έχουν επίσης ασχοληθεί με το άθλημα χωρίς πάντως να κάνουν μεγάλη καριέρα.

Ό λόγος για τον Κριστάπς Πορζίνγκις,το όνομα του οποίου μόνο ευχάριστα δεν ακούστηκε,από τους φίλους των Νιου Γιορκ Νικς,προχωρώντας μάλιστα σε αποδοκιμασίες.Αξίζει να σημειώσουμε,ότι οι φίλοι της ομάδας της Νέας Υόρκης,έχουν και στο παρελθόν εκδηλώσει με τέτοιο τρόπο την δυσαρέσκεια τους,για τις επιλογές που κάνει η ομάδα στα τελευταία draft.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο,από τις αποδοκιμασίες των φίλων της Νέας Υόρκης στο όνομα του Πορζίνγκις.

Το συγκεκριμένο γεγονός πάντως δεν πτόησε τον Πορζίνγκις.Σε δηλώσεις του μετά το draft δήλωσε”Ήταν το όνειρό μου να παίξω στους Νιου Γιορκ Νικς,μπορεί πολλοί να μην με ξέρουν,όμως είμαι πεινασμένος και θέλω να αντιμετωπίσω τους καλύτερους παίκτες του κόσμου”.

Από τα πρώτα κιόλας παιχνίδια του στο Nba,ο Πορζίνγκις έχει εντυπωσιάσει.Το ύψος του που φτάνει τα 2.21,τα αθλητικά προσόντα του,το ψύχραιμο και ήρεμο παιχνίδι του,και η καλή του απόδοση τόσο σε άμυνα όσο και στην επίθεση,είναι μερικά από τα στοιχεία του που ξεχωρίζουν.

Πλέον στην Νέα Υόρκη ο Πορζίνγκις αποθεώνεται παιχνίδι με το παιχνίδι,δημιουργώντας φιλοδοξίες στους φίλους των Νικς για κάτι καλύτερο στο μέλλον.

Πολλοί συγκρίνουν τον Λετονό και με τον Θρυλικό Ντίρκ Νοβίτσκι,λόγο της ομοιότητας που έχουν οι δυο τους εξωτερικά,λόγο της ίδιας θέσης που παίζουν,αλλά και ότι άμα δουλέψει όσο πρέπει ο Πορζίνγκις,θα έχει μια ανάλογη πορεία όπως ο Γερμανός

Στην πρώτη προσωπική τους μονομαχία στο Nba,στις 7 Δεκεμβρίου 2015,στην Νέα Υόρκη,ο Ντίρκ μπορεί να κέρδισε τον αγώνα βάζοντας και 25 πόντους,όμως αυτός που κέρδισε τις εντυπώσεις ήταν ο Λετονός σημειώνοντας 28 πόντους και αναγκάζοντας το είδωλο του να δηλώσει για αυτόν:”Όταν ήμουν εγώ 20 ετών φοβόμουνα μέχρι θανάτου.Παραλίγο να κάνει doube-double εκεί έξω σήμερα.Είναι καλύτερος από ότι ήμουν εγώ στα 20 μου.Ο ουρανός είναι το όριο για αυτό το παιδί.Άμα δουλέψει σωστά θα κάνει μεγάλη καριέρα.”

Τα στιγμιότυπα των δυο παικτών από την πρώτη τους προσωπική μονομαχία.

 

Τα νούμερα του Πορζίνγκις την φετινή χρονιά είναι εντυπωσιακά.14,3 πόντους,7,3 ριμπάουντ και 1,3 ασίστ ανά αγώνα μέχρι στιγμής,ο Λετονός έχει καταφέρει ένα μοναδικό ρεκόρ.

Έχει σημειώσει 1000+ πόντους, έχει κατεβάσει 500+ριμπάουντ,έχει εκτελέσει 75+τρίποντα και έχει αναλώσει 100+ κοψίματα,πράγμα που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στο παρελθόν από έναν rookie.

Μερικές από τις καλύτερες φετινές του φάσεις

Ο Πορζίνγκις μαζί με τον Καρλ Άντονι Τάουνς των Μινεσότα Τίμπεργουλβς,θα δώσουν μάχη μέχρι τέλους,για το ποιος θα πάρει το βραβείο του Rookie της χρονιάς.

Αν και ο Τάουνς έχει καλύτερα νούμερα απο τον Λετονό(18.2 πόντους,10.3 ριμπάουντ και 1.8 ασίστ ανά αγώνα),πολλοί θεωρούν οτι ο Πορζίνγκις θα είναι τελικά αυτός που θα ψηφιστεί ως ο Rookie της χρονιάς.

Στην πρώτη τους μονομαχία στο Nba.νικητής ήταν ο Λετονός και οι Νιου Γιορκ Νικς,κερδίζοντας  την Μινεσότα με 107-102,σημειώνοντας ο Πορζίνγκις 11 πόντους και ο Τάουνς 25.

Τα στιγμιότυπα των δυο Rookie από των αγώνα.

Συμπαιρένοντας αυτό που πρέπει να τονιθεί,είναι ότι ο Κριστάπς Πορζίνγκις έχει όλες τις προδιαγραφές για να γράψει ιστορία στον μαγικό κόσμο του Nba,αυτό που είναι ζητούμενο για τον ίδιο,είναι να έχει πρώτα απο όλα υγεία,να συνεχίσει να δουλεύει σκληρά μέρα με την μέρα,ο ίδιος να παραμείνει ταπηνός αλλά συνάμα και παθιασμένος με το μπάσκετ και το σίγουρο είναι,ότι με την κατάλληλη εμπειρία που θα έχει με το πέρασμα το χρόνων θα γίνει ένας από τους καλύτερους Ευρωπαίους παίκτες στο Nba.

Βασίλης Μπατζής

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*