Home / Ποδόσφαιρο / Κύπελλο / Κοντονής: «Η ΕΠΟ μπορεί να δώσει μόνη της λύση»

Κοντονής: «Η ΕΠΟ μπορεί να δώσει μόνη της λύση»

Πέταξε το μπαλάκι…

Αθήνα
Στην ΕΠΟ πέταξε το μπαλάκι ο υφυπουργός πολιτισμού και αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, τονίζοντας ότι εκείνη έχει το πρόβλημα και μπορεί μόνη της να δώσει τη λύση κάνοντας αυτοκάθαρση.

Ο υφυπουργός επέμεινε ότι δεν υπάρχει θέμα παραβίασης του αυτοδιοίκητου και κατέληξε λέγοντας ότι οι ποδοσφαιρικές αρχές παραδέχθηκαν ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με τους εκπροσώπους FIFA και UEFA παρουσία του προέδρου της ΕΠΟ. Η συνάντηση ήταν εποικοδομητική, αλλά δεν υπήρξε συμφωνία. Μας ζητήθηκε η ανάκληση της απόφασης για ματαίωση του Κυπέλλου και μας είπαν ότι η ΕΠΟ προτίθεται να αποσύρει την προσφυγή στο ΣτΕ.

Δηλώσαμε με κατηγορηματικό τρόπο ότι η κυβέρνηση δεν φοβάται, αλλά αντιθέτως επιθυμεί την έκδοση απόφασης. Αν η ΕΠΟ επιθυμεί τη ματαίωση της προσφυγής, δεν έχουμε τη δυνατότητα να το εμποδίσουμε.

Μας ζητήθηκε να επανεκκινήσει ο θεσμός και μας δηλώθηκε ότι σε αυτή την περίπτωση η FIFA είναι στη διάθεση της κυβέρνησης να διεξαχθεί ένας διάλογος για την αποκατάσταση των προβλημάτων που εντοπίστηκαν κατά τη συζήτηση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όσο υπάρχει εκκρεμότητα, δεν είναι δυνατό να υπάρξει απόφαση ανάκλησης της ειλημμένης απόφασής μας.

Αν υπάρξει απόσυρση της προσφυγής, η κυβέρνηση θέτει προϋπόθεση προς οποιαδήποτε συζήτηση να πάρει η ίδια η ΕΠΟ τα μέτρα για την κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με πρώτο όλους όσους ασκούν εξουσία σε όλα τα επίπεδα του ποδοσφαίρου.

Θα πρέπει να υπάρξει απόλυτος εναρμονισμός του καταστατικού της ΕΠΟ με όσα ισχύουν διεθνώς και όχι να υπάρχουν διατάξεις που να θέτουν στο απυρόβλητο μια μεγάλη μερίδα παραγόντων, διαιτητών και άλλοι, που έχουν διώξεις και τους έχουν τεθεί περιοριστικοί όροι.

Η FIFA θεωρεί ως προϋπόθεση της ανάκλησης της απόφασης για ματαίωση του Κυπέλλου. Εκεί υπήρξε διαφωνία».

«Μου έκανε εντύπωση πως η διεθνής ομοσπονδία έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται το πρόβλημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Έδειξε θετική να διεξάγονται αγώνες με ξένους διαιτητές, αλλά και να διακόπτονται όλοι οι αγώνες, ώστε να είναι η αρχή της εξυγίανσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Εμείς δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι τέτοιο γιατί καταστρατηγείται η αρχή της αναλογικότητας. Για την κυβέρνηση προέχει η κοινωνική ειρήνη και η προστασία της έννομης τάξης και της ελληνικής νεολαίας. Αυτή τη στιγμή εμείς περιμένουμε εγγράφως τις απόψεις της FIFA για να απαντήσουμε και να πράξουμε τα δέοντα».

Για τις συνέπειες ενός Grexit: «Η απόφαση της FIFA θα είναι η έξωση της ΕΠΟ, που έχει κινήσει όλη αυτή τη διαδικασία, από τις διεθνείς ομοσπονδίες. Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί από την ΕΠΟ, να πάρει τις πρωτοβουλίες ώστε μια κατάσταση σήψης ετών να πάρει τέλος. Δεν μπορεί να της επιβληθεί η κυβέρνηση. Το πρόβλημα βρίσκεται στα χέρια της και αν θέλει μπορεί να το λύσει σε πάρα πολύ μικρό χρονικό διάστημα».

Τέλος, τόνισε ότι «παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο δεν υπάρχει, γιατί όπως επεσήμανα και στους εκπροσώπους των διεθνών ομοσπονδιών, όταν υπάρχει μια απόφαση που αφορά την κοινωνία και την άσκηση κρατικής πολιτικής για λόγους ασφαλείας, δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

Παρέδωσα απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου που επιβεβαίωνε αυτό που σας λέω. Καμία πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι να θίξει το αυτοδιοίκητο. Όσο για το Κύπελλο, είναι ένα προληπτικό μέτρο για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Όταν ακούτε από εκπροσώπους των διεθνών ομοσπονδιών πως ίσως θα έπρεπε να σταματήσει και το πρωτάθλημα ή θα έπρεπε να έρθουν ξένοι διαιτητές, αυτό συνιστά παραδοχή όσων εμείς έχουμε επισημάνει».

Newsroom ΔΟΛ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*