Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Κολοβέτσιος: «Εμείς δημιουργήσαμε τις απαιτήσεις του κόσμου της ΑΕΚ»

Κολοβέτσιος: «Εμείς δημιουργήσαμε τις απαιτήσεις του κόσμου της ΑΕΚ»

Μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου πέρσι, οι παίκτες της ΑΕΚ οφείλουν να κάνουν το βήμα παραπάνω τη νέα σεζόν, όπως τόνισε ο Δημήτρης Κολοβέτσιος. Τι είπε για τον «δάσκαλο» Τσιγκρίνσκι και για την Ευρώπη

Στις ακόμη μεγαλύτερες απαιτήσεις που πρέπει να ανταποκριθεί ο ίδιος και οι συμπαίκτες του τη νέα χρονιά στάθηκε ο Δημήτρης Κολοβέτσιος.

Μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου που καλύπτουν την προετοιμασία της ΑΕΚ στο Κίελτσε, ο 24χρονος αμυντικός αναφέρθηκε στην απόκτηση του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, στην «πολυκοσμία» στα μετόπισθεν αλλά και στους προσωπικούς του στόχος.

Επίσης, τόνισε πως η ομαδική δουλειά κάνει όλους τους παίκτες να έχουν ηγετικό ρόλο, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επιστροφή της Ένωσης στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αναλυτικά:

– Φέτος έχεις δίπλα τον Τσιγκρίνσκι. Πόσο μπορεί να σας βοηθήσει ατομικά, αλλά και την ομάδα η παρουσία του;
«Ολοι ξέρουμε το βιογραφικό και την πορεία που είχε. Θεωρώ πως είχαμε ανάγκη από μια ποιοτική λύση στο κέντρο της άμυνας. Το βλέπω θετικά, γιατί όποιος παίκτης θέλει να βελτιώνεται, καλό είναι να υπάρχει ανταγωνισμός. Προσωπικά, έχω την καλύτερη εντύπωση και εκτίμηση για τον Τσιγκρίνσκι. Θεωρώ πως θα μας βοηθήσει και έχει όλα τα φόντα γι’ αυτό. Απομένει να δουλέψουμε στο γήπεδο και να βρεθούμε όλοι μαζί».

– Πάντως αυτή η «πολυκοσμία» στην άμυνα είναι ένα θέμα για εσάς;
«Είναι αλήθεια. Δεν είναι στο χέρι μας. Εμείς πρέπει να δουλεύουμε καθημερινά, να δείχνουμε το καλύτερο πρόσωπο στις προπονήσεις, έτσι ώστε ο προπονητής να επιλέξει τους καταλληλότερους».

– Πέρυσι προετοιμάστηκες με την ΑΕΚ για τη χρονιά της επιστροφής. Πόσο διαφορετική είναι φέτος η προετοιμασία με την ΑΕΚ κυπελλούχο;
«Θεωρώ, πως μόνοι μας ανεβάσαμε τον πήχη ψηλά με την κατάκτηση του κυπέλλου και την περυσινή πορεία. Θεωρώ πως έχουμε όλα τα φόντα να το συνεχίσουμε και να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Ασφαλώς και θα υπάρχουν περισσότερες απαιτήσεις από τον κόσμο, γιατί εμείς κατακτήσαμε το κύπελλο. Πιστεύω, πως μέσα από τη δουλειά που κάνουμε στην προετοιμασία θα κριθούν πολλά. Είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε για τους στόχους μας».

– Είναι η τρίτη σου χρονιά στην ΑΕΚ και τελευταία του συμβολαίου. Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;
«Οι προσωπικοί στόχοι δεν αλλάζουν. Κάθε χρόνο στόχος είναι να βοηθάω την ομάδα, να καταφέρω να πάρω όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια και να καθιερωθώ. Αυτός είναι ο στόχος. Να καθιερωθώ και να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Εάν το καταφέρουμε θα είναι για εμένα τεράστια ικανοποίηση».

– Ποιες είναι οι πρώτες εικόνες που έχετε από τον νέο προπονητή;
«Δεν έχουμε πολλές μέρες για να τον γνωρίσουμε. Πιο πολύ δουλεύουμε πολύ σε τρεξίματα. Ολοι ξέρουμε ποιος είναι ο προπονητής. Πόσο πολύ θέλει την πειθαρχία και το τακτικό κομμάτι. Θεωρώ πως έχουμε χρόνο για να είμαστε έτοιμοι στα ευρωπαϊκά παιχνίδια».

– Επειτα και από την περυσινή σεζόν που έπαιξες πολλά ματς και είχες ηγετικό ρόλο, αισθάνεσαι να πατάς πιο γερά στα πόδια σου;

«Ασφαλώς και υπάρχει περισσότερη αυτοπεποίθηση. Από την περυσινή χρονιά, όλοι οι παίκτες πήραμε αυτοπεποίθηση με τους στόχους που καταφέραμε. Και για εμένα ισχύει το ίδιο. Ο στόχος μου είναι να μπαίνω στο γήπεδο και να κάνω τη δουλειά μου. Όταν κάνεις τη δουλειά σου, θεωρώ πως ηγέτες είμαστε όλοι μας».

– Νιώθετε πίεση πως πρέπει να γίνουν όλα γρήγορα ενόψει Ευρώπης και τον κίνδυνο πιθανής αποτυχίας;
«Δεν νομίζω πως μπορεί να αλλάξει όλη την εικόνα. Ηταν περσινός στόχος να βγούμε στην Ευρώπη και δουλέψαμε γι’ αυτόν. Τώρα πρέπει να δουλέψουμε και να πάμε σε αυτό το παιχνίδι και να ανταποκριθούμε. Εγώ ελπίζω και πιστεύω στην ομάδα. Εχουμε έναν βασικό κορμό από την περυσινή χρονιά που κρατήσαμε. Εάν πάμε έτσι, θα πάνε όλα καλά».

Πηγή Sport-fm.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*