Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Κλάτενμπεργκ: «Κανονικό το γκολ του Εμβιλά» (video)

Κλάτενμπεργκ: «Κανονικό το γκολ του Εμβιλά» (video)

Στην καθιερωμένη ανάλυση των επίμαχων φάσεων της Super League προχώρησε ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

Από αυτές το μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει η απόφαση για το νικητήριο γκολ του Ολυμπιακού στον Βόλο με τον Εμβιλά στο 80ο λεπτό. Όπως και τα όσα έγιναν στο ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ (1-1).

«Όταν γίνεται το σουτ ο τερματοφύλακας είναι εκτός θέσης και ενώ έχει καθαρή οπτική επαφή με την μπάλα δεν είναι σε θέση να τη σώσει από το να εισέλθει στο τέρμα. Ο διαιτητής έπειτα από σύσκεψη με το βοηθό καταλόγισε έμμεσο ελεύθερο λάκτισμα για παράβαση offside θεωρώντας ότι ένας επιτιθέμενος ποδοσφαιριστής επηρέαζε τον τερματοφύλακα σε φάση που σημειώθηκε τέρμα. Ο VAR αφού εξέτασε αρκετές γωνίες λήψης συνέστησε ανασκόπηση της φάσης εντός του αγωνιστικού χώρου έπειτα από την οποία ο διαιτητής άλλαξε την απόφασή του και καταλόγισε γκολ.

Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι πρόκειται για κανονικό γκολ. Τη στιγμή του σουτ προς το τέρμα, ο επιτιθέμενος παίκτης βρίσκονταν σε θέση offside αλλά αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί παράβαση offside αν δεν αγγίξει τη μπάλα, μπλοκάρει το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα ή ξεκάθαρα επηρεάζει την ικανότητα του τερματοφύλακα να παίξει τη μπάλα.

Όταν γίνεται το σουτ ο τερματοφύλακας είναι εκτός θέσης και ενώ έχει καθαρή οπτική επαφή με τη μπάλα δεν είναι σε θέση να τη σώσει από το να εισέλθει στο τέρμα. Συνεπώς, καθώς ο επιτιθέμενος δεν άγγιξε τη μπάλα το γκολ πρέπει να κατακυρωθεί», ανέφερε ο Βρετανός για το γκολ του Γάλλου μέσου.

Σε ό,τι αφορά το ντέρμπι, ανέφερε ότι δεν υπάρχει πέναλτι πάνω στον Πέτρο Μάνταλο, ότι έπρεπε να δοθεί κίτρινη στον Λάτσι, για το επικίνδυνο παίξιμο εις βάρος του Ιωαννίδη, ενώ επεσήμανε ότι ορθώς παρατηρήθηκε με κίτρινη ο Ενγκμπακοτό για το μαρκάρισμα στον Λόπες.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*