Home / Ομάδες / Κινδυνεύει με φυλάκιση ο Σουκούρ επειδή σχολίασε τον Ερντογάν

Κινδυνεύει με φυλάκιση ο Σουκούρ επειδή σχολίασε τον Ερντογάν

Μέσω του Twitter…

Αθήνα
Με φυλάκιση ως και τέσσερα χρόνια απειλείται ο παλαίμαχος Τούρκος ποδοσφαιριστής, Χακάν Σουκούρ για προσβολή του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του γιού του, μέσω του Twitter (σχόλιο το οποίο δεν αποκαλύφθηκε).

Ο 44χρονος πρώην επιθετικός των Γαλατασαράι, Τορίνο, Ιντερ, Πάρμα, Μπλάκμπερν και της εθνικής Τουρκίας αρνείται το σχόλιο που έγραψε απευθυνόταν στον πρωθυπουργό, αλλά η θέση του δεν έγινε δεκτή και του απαγγέλθηκε το κατηγορητήριο. Η προκαταρκτική ακρόαση αναμένεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Αφού τελείωσε το 2008 την ποδοσφαιρική του καριέρα με τη Γαλατασαράι, ο Σουκούρ μπήκε στην πολιτική και το 2011 εξελέγη στο Κοινοβούλιο στις τάξεις του κόμματος ΑΚΡ, αυτό του Ερντογάν, αλλά παραιτήθηκε το 2013 μετά από μια έρευνα διαφθοράς που αφορούσε ακριβώς τον σημερινό πρόεδρο και τους στενότερους συνεργάτες του, πλαισιώνοντας στην συνέχεια τον Φετουλάχ Γκιουλέν, ιεροκήρυκα που ζει στις ΗΠΑ και είναι ορκισμένος εχθρός του Ερντογάν.

Ο «Ταύρος του Βοσπόρου», που το 2002 πέτυχε τον ταχύτερο γκολ στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά από μόλις 11 δευτερόλεπτα, από τον Δεκέμβριο του μετακόμισε στην Καλιφόρνια με την οικογένειά του, για να εργαστεί στο άνοιγμα της ακαδημίας σπορ και να μάθει αγγλικά.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*