Home / Άλλα Σπόρ / Καταγγελία Φιλιππίδη-Κυτέα κατά του προέδρου του Πανελληνίου

Καταγγελία Φιλιππίδη-Κυτέα κατά του προέδρου του Πανελληνίου

Για μη καταβολή δεδουλευμένων

Αθήνα
Με κοινή τους ανακοίνωση, ο πρωταθλητής του άλματος επί κοντώ, Κωνσταντίνος Φιλιππίδης και ο προπονητής του, Δημήτρης Κυτέας, καταγγέλουν τον πρόεδρο του Πανελλήνιου, Βασίλη Ζερβουδάκη για μακρόχρονη αδιαφορία του να εκπληρώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις του συλλόγου προς αυτούς, παρά το γεγονός ότι έχουν δικαιωθεί με δικαστικές αποφάσεις για μη καταβολή δεδουλευμένων.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:

«Μετά από τον έντονο προβληματισμό και τα πολλά ερωτηματικά που εγείρονται ως προς την οικονομική διαχείριση του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ενός εκ των ιστορικότερων αθλητικών συλλόγων της Ελλάδας (έτος ίδρυσης 1891), από τον Πρόεδρό του Βασίλειο Ζερβουδάκη, και την μακροχρόνια αδιαφορία του να εκπληρώνει τις οικονομικές υποχρεώσεις απέναντί μας, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε τα παρακάτω.

Παρά το γεγονός ότι έχουμε δικαιωθεί με δικαστικές αποφάσεις για μη καταβολή δεδουλευμένων, ο μεν πρώτος από το έτος 2004 έως το 2009 (1509/2012 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών), ο δε δεύτερος για μη καταβολή δεδουλευμένων από το έτος 2002-2007 (1341/2009 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και 6433/2011 απόφαση του Εφετείου Αθηνών), ο Πρόεδρος του Πανελληνίου, ο οποίος έχει και την αποκλειστική ευθύνη για τη διαχείριση των οικονομικών του Συλλόγου, αρνείται να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις των Δικαστηρίων,που έχουν καταστεί πλέον τελεσίδικες και αμετάκλητες, αρνούμενος αυταρχικά να μας εξοφλήσει.

Σημειώνεται ότι εγώ, ο Κωνσταντίνος Φιλιππίδης εξακολουθώ να αγωνίζομαι για το Σύλλογό μου μέχρι και σήμερα (Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου/Σ.Ε.Φ. 13/2/2016) και να εκπροσωπώ την Ελλάδα σε διεθνείς αγώνες με σημαντικές διακρίσεις, ο δε Σύλλογός ουδεμία οικονομική βοήθεια μου παρέχει, υποκριτικά όμως με βραβεύει ως τον καλύτερο αθλητή του Συλλόγου, αδιαφορώντας για όλα τα υπόλοιπα.

Σας ενημερώνουμε ότι τα τελευταία πέντε χρόνια μετά την αποχώρηση του Μίνωα Κυριακού, ο Πανελλήνιος έχει προσωρινή διοίκηση διορισμένη από το Πρωτοδικείο Αθηνών με πάντα τον ίδιο Πρόεδρο, τον κ. Βασίλειο Ζερβουδάκη και ότι η διοίκηση του Πανελληνίου έχει κάθε φορά ετήσια θητεία και μεταξύ των άλλων υποχρεώσεων της (σύμφωνα με την Δικαστική απόφαση που την διορίζει ) υπάρχει και αυτή της διενέργειας αρχαιρεσιών (εκλογών) για ανάδειξη αιρετής και όχι διορισμένης διοίκησης.

Η πιο πάνω υποχρέωση και δέσμευση ουδέποτε υλοποιήθηκε από τον Πρόεδρο του Συλλόγου , ο οποίος με διάφορα τεχνάσματα και δικαιολογίες (έλλειψη απαρτίας – πλειοψηφίας) κατάφερνε να ανανεώνει την ετήσια θητεία του με δικαστική απόφαση και να παραμένει Πρόεδρος χωρίς την ψήφο των μελών του Συλλόγου, όπως το καταστατικό του προβλέπει, αρνούμενος παράλληλα να εκπληρώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις απέναντί μας.

Θέτουμε τέλος, εκ νέου το συγκεκριμένο θέμα στον αρμόδιο υπουργό Σταύρο Κοντονή, ο οποίος έχει ενημερωθεί προσωπικά από εμάς, ζητώντας του όχι μόνο την επίλυση του δικού μας προβλήματος, αλλά και τη διερεύνηση εμπλοκής κάθε αρμόδιου οργάνου, όσον αφορά στην οικονομική και διοικητική διαχείριση του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου, γνωρίζοντας την ευαισθησία του Υπουργού και κατ’επέκταση της Κυβέρνησης για την καταπολέμηση των κακώς κειμένων στο χώρο του αθλητισμού».

Newsroom ΔΟΛ

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*