Home / Μπάσκετ / Euroleague / «Κατάπιε» και την Εφές η φορτσάτη Ζενίτ

«Κατάπιε» και την Εφές η φορτσάτη Ζενίτ

Αν και πήγε να κάνει τα εύκολα δύσκολα, η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης πέτυχε σπουδαία εντός έδρας νίκη με σκορ 85-78 απέναντι στην Αναντολού Εφές και εδραιώθηκε στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Οι Ρώσοι είχαν σε μεγάλη μέρα τους Τόμας Γουίλ (14π.), Όστιν Χόλινς (13π.) και Κέβιν Πάνγκος (13π.), εκμεταλλεύτηκαν το +22 του πρώτου ημιχρόνου, παρά την απέλπιδα προσπάθεια του Βασίλιε Μίσιτς (23π.) και των Τούρκων να κάνουν την ολική ανατροπή.

Μετά από το αποτέλεσμα της 21ης αγωνιστικής, οι γηπεδούχοι ανέβηκαν στο 13-6, την στιγμή που οι φιλοξενούμενοι έπεσαν στο 11-10.



Το ματς

Με το πόδι πατημένο στο… γκάζι ξεκίνησε το ματς η Ζενίτ, αφού ένα σερί 8-0 στα πρώτα λεπτά με πρωτεργάτη τον Γουίλ Τόμας, οι διαθέσεις των αγριεμένων Ρώσων φάνηκαν με το καλημέρα. Μπορεί η Εφές να αντέδρασε με τον Βασίλιε Μίσιτς, ωστόσο η διαφορά εκτοξεύτηκε άμεσα στο +12 (20-8). Οι γηπεδούχοι έδειξαν να έχουν το πάνω χέρι, την στιγμή που Πάνγκος και Γκουντάιτις δεν άφηναν τους Τούρκους να ανασάνουν, με το δεκάλεπτο να κλείνει με σκορ 28-15.

Στη δεύτερη περίοδο ο ρυθμός του αγώνα δεν άλλαξε καθόλου, ίσα ίσα οι γηπεδούχοι με 6/6 τρίποντα ταλαιπώρησαν την ομάδα του Αταμάν η οποία έμοιαζε ανήμπορη να αντιδράσει. Η διαφορά αυξήθηκε δραματικά υπέρ των Ρώσων και το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται με 53-31.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η Εφές έπαιξε το τελευταίο της χαρτί για την ανατροπή. Μίσιτς, Σίνγκλετον και Ντάνστον, στόχευσαν στο ζωγραφιστό και δικαιώθηκαν. Η ομάδα της Κωνσταντινούπολης μείωσε την διαφορά μέχρι και στο -8 (61-53), προσδοκώντας να συνεχιστεί η αντεπίθεσή τους και στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Περισσότερα σε λίγο…

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*