Home / Άλλα Σπόρ / Καραμπάσης, Μπάλλου, Κουρούση στο top 16 της Ευρώπης

Καραμπάσης, Μπάλλου, Κουρούση στο top 16 της Ευρώπης

Ο Κώστας Καραμπάσης (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) κατέκτησε την 11η θέση στο ξίφος μονομαχίας εφήβων, η Ελένη Μπάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω) κατέκτησε τη 16η θέση στο ξίφος ασκήσεως νεανίδων και η Αλίνα Κουρούση (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων) κατέκτησε την ένατη θέση στη σπάθη νεανίδων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ξιφασκίας εφήβων/νεανίδων, ενώ συνολικά οι οκτώ από τους 12 ξιφομάχους που αγωνίστηκαν με τα ελληνικά χρώματα προκρίθηκαν από τον προκριματικό γύρο στο κυρίως ταμπλό του όπλου τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Έλληνας διαιτητής Ολυμπιακών Αγώνων, Ανδρέας Δουβής, ο οποίος βρίσκεται στο Ταλίν, ανέλαβε να διαιτητεύσει τον τελικό της σπάθης νεανίδων.

Ξίφος μονομαχίας εφήβων

Ο 14χρονος Βασίλης Τσώκας (ΟΞΙΦ) με 2 νίκες και 4 ήττες στην πουλ δεν μπόρεσε να περάσει στο κυρίως ταμπλό και ολοκλήρωσε την παρουσία του με την 82η θέση. Ο Αλέξανδρος Τουρμάν (ΑΟΦΙΨ Ίριδα) κιι ο Κωνσταντίνος Καραμπάσης (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) πέρασαν με πέντε και τέσσερις νίκες αντίστοιχα σε έξι αναμετρήσεις, ενώ ο Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) πέρασε με τρεις νίκες σε πέντε αναμετρήσεις.

Και οι τρεις αθλητές πέρασαν άνευ αγώνα απευθείας στον γύρο των «64», όπου σταμάτησε η πορεία του Τουρμάν και του Θεοδωρόπουλου με ήττες από τους Τεοντόρ Άντο-Τζαν (Τσεχία, 15-10) και Φεντόρ Χαπέρσκι (Ισραήλ, 15-10) αντίστοιχα. Οι δύο αθλητές κατέκτησαν την 34η και την 46η θέση μεταξύ 103 αθλητών.

Ο Καραμπάσης, από την άλλη, επικράτησε επί του Δανού Γιόνας Βόελουντ με 15-13 και στο ταμπλό των «32» απέκλεισε τον Γάλλο Αϊνά Ραχαμεφί (Νο9 στην Ευρώπη και Νο8 του ταμπλό) με 15-13, εξασφαλίζοντας θέση στους 16 καλύτερους της διοργάνωσης.

Στη μάχη για την είσοδο στον προημιτελικό δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ισραηλινού Αλόν Σαρίντ (Νο13 στην Ευρώπη). Ηττήθηκε με 15-11 και κατέκτησε τελικά την 11η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εφήβων.

Πλέον, η προσοχή των τεσσάρων αθλητών θα επικεντρωθεί στο ομαδικό που ακολουθεί και, στη συνέχεια, στο Παγκόσμιο εφήβων του Πλόβντιβ τον ερχόμενο Απρίλιο.

11ος – Κωνσταντίνος Καραμπάσης (ΑΟ Αρίστων Παιανίας)

34ος – Αλέξανδρος Τουρμάν (ΑΟΦΙΨ Ίριδα)

46ος – Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος (ΑΟ Αρίστων Παιανίας)

82ος – Βασίλης Τσώκας (ΟΞΙΦ)

Ξίφος ασκήσεως νεανίδων

Η Σταυρίνα Γαρυφάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω) ξεκίνησε εξαιρετικά με το απόλυτο των έξι νικών στον προκριματικό γύρο και πέρασε άνευ αγώνα απευθείας στο ταμπλό των «32». Στο κυρίως ταμπλό των «64» προκρίθηκαν, επίσης, η Ηλιάνα-Δάρια Μπουζίκα (ΓΕΦ) και η Ελένη Μπάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω) με 3/3 και 2/4 σε νίκες/ήττες αντίστοιχα.

Η Άννα Πήλιουρα (ΑΞΙΑ) δεν μπόρεσε να πάρει νίκη στην πουλ και ολοκλήρωσε την παρουσία της με την 74η θέση. Στο ταμπλό των «64», η Μπουζίκα «λύγισε» από τη Γερμανίδα Μέρλε Χέρβιγκ με 15-12 και κατέκτησε την 39η θέση μεταξύ 76 αθλητριών.

Πρόωρα αποκλείστηκε και η Γαρυφάλλου, που ηττήθηκε στον πρώτο της «νοκ-άουτ» αγώνα για το εισιτήριο των 16 καλύτερων από την Ουγγαρέζα Τζασμίν Παπ (15-11) και κατέκτησε τη 18η θέση στην Ευρώπη.

Η καλύτερη ελληνική παρουσία ήταν αυτή της Μπάλλου, η οποία, παρότι ήταν η τελευταία που προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό από τον προκριματικό γύρο, έπαιξε εξαιρετική ξιφασκία στα «νοκ-άουτ». Η αθλήτρια του Νίκου Κοντοχριστόπουλου απέκλεισε το Νο22 του ταμπλό και Νο41 στην Ευρώπη, την Ουγγαρέζα Τζασμίν Σπέρκα, με 15-13 και, στη συνέχεια, επικράτησε της Τσέχας Μπάρμπορα Προκέσοβα με 15-14 σε μία συναρπαστική αναμέτρηση.

Στη μάχη για τα προημιτελικά, ηττήθηκε από την Τουρκάλα Ελίφ Σου Αΐ με 15-10 και κατέκτησε τη 16η θέση στο σύνολο των 76 αθλητριών του ξίφους ασκήσεως.

16η – Ελένη Μπάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω)

18η – Σταυρίνα Γαρυφάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω)

39η – Ηλιάνα Δάρια Μπουζίκα (ΓΕ Φλώρινας)

74η – Άννα Πήλιουρα (ΑΞΙΑ)

Σπάθη νεανίδων

Εξαιρετική αρχή έκανε η Αλίνα Κουρούση (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων), αφού πέρασε πρώτη στο κυρίως ταμπλό από τον προκριματικό γύρο. Με 4 νίκες και 2 ήττες προκρίθηκε και η Κατερίνα-Μαρία Χατζηκοκκίνου (ΑΟ Ασπίδα).

Η Καλλιόπη Χατζάκου (Ε Κωστέα Γείτονα) έμεινε εκτός κυρίως ταμπλό για μία θέση και ολοκλήρωσε την παρουσία της με την 49η θέση, ενώ εκτός συνέχειας έμεινε από τον προκριματικό γύρο και η Αλεξάνδρα Παπαπετροπούλου (Ε Κωστέα Γείτονα) που κατέκτησε την 55η θέση.

Η Χατζηκοκκίνου στο πρώτο «νοκ-άουτ» αγώνα στο ταμπλό των «64» απέκλεισε τη Δανέζα Άμπιγκεϊλ-Μαρί Λάρσεν με 15-13, ολοκλήρωσε, όμως, τελικά την παρουσία της στον γύρο των «32» μετά την ττα από την Πολωνέζα Καρολίνα Χόφμαν (15-7). Κατέκτησε την 23η θέση στην Ευρώπη ανάμεσα σε 66 αθλήτριες.

Η 14χρονη Κουρούση πέρασε άνευ αγώνα στο ταμπλό των «32» και, στη συνέχεια, εξασφάλισε θέση στις 16 καλύτερες της διοργάνωσης με εμφατική νίκη κόντρα στην Τουρκάλα Αλάρα Τσερμέν με 15-4. Για την είσοδο στην οκτάδα ηττήθηκε από τη Γεωργιανή Αλεξάντρα Κουβάεβα με 15-4 και, χάρη στην εξαιρετική της εμφάνιση στον προκριματικό γύρο, κατέκτησε την ένατη θέση στην Ευρώπη.

9η – Αλίνα Κουρούση (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων)

23η – Κατερίνα-Μαρία Χατζηκοκκίνου (ΑΟ Ασπίδα)

49η – Καλλιόπη Χατζάκου (Ε Κωστέα Γείτονα)

55η – Αλεξάνδρα Παπαπετροπούλου (Ε Κωστέα Γείτονα)

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*