Home / Μπάσκετ / Ελλάδα / Καμπερίδης: «Καλύτερο το Περιστέρι. Δεν νομίζω να κάνουμε προσθήκη»

Καμπερίδης: «Καλύτερο το Περιστέρι. Δεν νομίζω να κάνουμε προσθήκη»

Απογοητευμένος με την εικόνα του Άρη στην ήττα (84-71) από το Περιστέρι, ήταν ο Σάββας Καμπερίδης.

Ο προπονητής των «κίτρινων» τόνισε πως στην ομάδα του κόστισε αρκετά η κακή προσωπική άμυνα, αλλά και η έλλειψη ομαδικότητας στην επίθεση.

«Το Περιστέρι ήταν καλύτερο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Δεν ξέρω για ποιο λόγο η ομάδα ξεκίνησε έτσι και στα δύο ημίχρονα… Είναι στιγμές που φαίνεται ότι δεν έχουμε την συγκέντρωση και την πνευματική ετοιμότητα για να ανταπεξέθλουμε των απαιτήσεων ενός αγώνα απέναντι σε μια ομάδα που είναι ικανή και ποιοτική. Βγάλαμε ενέργεια με τη ζώνη, μαζέψαμε το σκορ, αλλά και εκεί ήμασταν άμυαλοι στην επίθεση. Κάναμε σουτ στο ένας εναντίον ενός, κατά κανόνα τέτοια σουτ είναι άστοχα. Όταν προσπαθείς να γυρίσει το παιχνίδι από τέτοια διαφορά προφανώς και χρειάζονται τέτοια σουτ, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι ο τρόπος που λειτουργούμε στην επίθεση δεν είναι ομαδικός για να μας δώσει τις νίκες που θέλουμε», δήλωσε αρχικά ο Σάββας Καμπερίδης.

Για το τι άλλαξε στο -26: «Το πρες και η ζώνη άλλαξαν τις παραμέτρους του αγώνα. Έτσι καταφέραμε να ελέγξουμε τη ροή και τον ρυθμό του αγώνα. Όσο παιζόταν το ματς σε άμυνα man to man ήμασταν σε δύο ταχύτητες πίσω. Θα πρέπει να βελτιωθούμε εντυπωσιακά στην προσωπική μας άμυνα και στο πώς θα βοηθάμε αυτόν που μαρκάρει τη μπάλα, αν θέλουμε να έχουμε επιτυχία».

Για το ενδεχόμενο προσθήκης: «Δεν νομίζω ότι έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε προσθήκη… Από τη στιγμή που δεν μπορούμε να κάνουμε μεταγραφή πως να μην περιμένουμε (σ.σ. τον Ντραγκίτσεβιτς); Μπορεί να συμβεί στον καθένα αυτός ο τραυματισμός. Η αποθεραπεία του πάει πολύ καλά. Ο συγκεκριμένος τραυματισμός ήταν μια άτυχη στιγμή. Δεν υπήρχε διαθέσιμος παίκτης. Ξέρετε ότι έχουμε συζητήσει για τον Ουίγκινς, είναι 3-4, έχει να παίξει ένα χρόνο και ο άνθρωπος έχει μια δουλειά, έχει βάλει σε μια σειρά τη ζωή του και δεν μπορεί να την αφήσει για να έρθει στον Άρη. Να πάρεις Έλληνα παίκτη για ένα μήνα δεν μπορείς, γιατί όταν θα επανέλθει ο Ντραγκίτσεβιτς, θα πρέπει να αποδεχθεί έναν συγκεκριμένο ρόλο. Θα θέλει να το κάνει αυτό;».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*