Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / ΑΕΚ / Καλοκαίρι από την Τετάρτη αν η ΑΕΚ νικήσει τον Παναθηναϊκό

Καλοκαίρι από την Τετάρτη αν η ΑΕΚ νικήσει τον Παναθηναϊκό

Ο Άρης έκανε το «κόλπο γκρόσο» στη Λεωφόρο και άφησε στο -8 τον Παναθηναϊκό. Η ΑΕΚ κατάφερε να ξεπεράσει τα φετινά της ψυχολογικά και να πάρει ένα σπουδαίο τρίποντο που έπρεπε να πάρει οπωσδήποτε. Ο ΠΑΟΚ αφού φλέρταρε με το να βρίσκεται στο καναβάτσο από το πρώτο μέρος, με την κλάση του Ζίβκοβιτς και την μαεστρία του Ελ Καντουρί που έβγαλε μια υπέροχη ασίστ στο δεύτερο γκολ, νίκησε τον Ολυμπιακό και πλέον αποκατέστησε και την δική του ψυχολογία. Ο Παναθηναϊκός διαχειρίστηκε σωστά το ματς μέχρι τη στιγμή που έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές και μετά ήρθε η κατάρρευση.

Ο Άρης για μια ακόμα φορά φέτος βγάζει αντίδραση και αυτό είναι που μπορεί να πιστωθεί στον Άκη Μάντζιο. Ναι δεν απαγορεύεται να πέσεις, αλλά επιβάλλεται να σηκωθείς στην ζωή. Οι κίτρινοι το έχουν κάνει πάρα πολλές φορές φέτος αυτό, το έχει κατορθώσει, το έχει κατακτήσει και γι’αυτό ίσως περισσότερο από κάθε άλλον, άσχετα με το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στην τελική κατάταξη του αξίζει αυτή η δεύτερη θέση. Γιατί μπορεί στην πραγματικότητα να μην είναι καλύτερος από τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ που τον έχει κερδίσει δύο φορές, αλλά ήταν κάθε φορά αυτός που μετά από ένα μεγάλο στραπάτσο, έβγαζε αντίδραση. Κι αυτό επιτρέψτε μου να πω, πως είναι κάτι που για πρώτη φορά αντικρίζει η νεότερη φουρνιά των Ελλήνων φιλάθλων. Οι Θεσσαλονικείς πραγματικά, βγάζουν έναν αγωνιστικό εγωισμό, που όμοιος του, δεν έχει παρατηρηθεί άλλη φορά.

Η ΑΕΚ με τον MVP των δύο τελευταίων αγώνων Λόπες να σκοράρει ένα πολύ δύσκολο τέρμα, όσο και σημαντικό, αλλά και τον αρχηγό Πέτρο Μάνταλο, να επανακάμπτει φρέσκος στην βασική ενδεκάδα, πήρε για πρώτη φορά δεύτερη νίκη από τον Ιανουάριο. Αν την Τετάρτη επικρατήσει του Παναθηναϊκού τότε θα φτάσει και εκείνη στο +8 και είναι πολύ πιθανό να πούμε πως και γι’ αυτήν τα βάσανα θα έχουν τελειώσει, τουλάχιστον ως προς το άγχος της ευρωπαϊκής συμμετοχής.

Η ομάδα του Χιμένεθ, βασανίστηκε ξανά το απόγευμα με τους δαίμονες της. Αφού προηγήθηκε με έναν έξοχο συνδυασμό, αμέσως μετά με όλη την ομάδα πίσω από την μπάλα, δέχτηκε ένα γκολ που πάλι ξύπνησε φαντάσματα. Τουλάχιστον η κίνηση να βάλει κανονικό ακραίο νωρίς στο δεύτερο μέρος ο Μανόλο της έδωσε τουλάχιστον την δυνατότητα να ανοίξει το γήπεδο. Βέβαια κινδύνευσε με το 1-2 σε δύο περιπτώσεις, αλλά η παλικαρίσια κίνηση του Λόπες να προωθηθεί και να βάλει ένα δύσκολο γκολ, αφού βρήκε την μπάλα πάνω στο σκάσιμο έδωσε ουσιαστικά τη νίκη. Η ΑΕΚ θέλει νίκη και καθαρίζει την Τετάρτη, σε πολύ μεγάλο ποσοστό.

Ο ΠΑΟΚ πήρε τρίποντο απέναντι στον Ολυμπιακό, με την σφραγίδα του πιο ποιοτικού ποδοσφαιριστή που διαθέτει αυτή τη στιγμή και ακούει στο όνομα, Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν εξαιρετικές στιγμές για να μπορέσουν να προηγηθούν στο πρώτο μέρος και με περισσότερο από ένα γκολ. Όμως η κλάση του πρώην παίκτη της Μπενφίκα, μίλησε με ένα παιχνίδι που μπορεί να ήταν και το κατάλληλο για να του δώσει ώθηση και μομέντουμ.

Το ματς στο «Κλεάνθης Βικελίδης» έχει σίγουρα ιδιαιτερότητες, αλλά σε μένα δεν θα μοιάζει καθόλου απίθανη η ισοπαλία. Ο ΠΑΟΚ έχοντας προίκα και το διπλό στο ΟΑΚΑ, είναι ζεστός για δύο στόχους και πλέον μπορεί μετά από αυτή την επικράτηση, να έχει βλέψεις για καλό φινάλε. Αν η ΑΕΚ νικήσει την Τετάρτη τον Παναθηναϊκό, τότε τα πλέι-οφ για τον δεύτερο γύρο τους, μπορεί να είναι κατά κάποιον τρόπο διαδικαστικά.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*