Home / Ποδόσφαιρο / Football League / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ / Και με χιόνια και με κρύα…

Και με χιόνια και με κρύα…

Όταν ο Απόλλων Σμύρνης κέρδισε στα διπλά μπαράζ την Ξάνθη και εξασφάλισε την επιστροφή του στην πρώτη κατηγορία, πολλοί θεώρησαν πως είναι από τα φαβορί για υποβιβασμό.

Όταν έμαθαν, μάλιστα, πως έχει μόλις ένα μήνα για να φτιάξει ρόστερ και να κάνει προετοιμασία, οι books άρχισαν τον είχαν ως το πρώτο φαβορί για να τερματίσει τελευταίος.

Όταν είχε μία νίκη στην πρεμιέρα του με την ΑΕΛ και στη συνέχεια πέντε διαδοχικές ήττες, συνέχισαν να τον θεωρούν ως την ομάδα που δύσκολα θα αποφύγει μία από τις δύο θέσεις.

Ο Γιώργος Παράσχος και οι παίκτες του έκλεισαν τα αυτιά τους και έκαναν τη δουλειά τους. Ακολούθησε μία ήττα σε επτά αγώνες, τα πέντε εκ των οποίων τα έδωσε εκτός έδρας και παρέμεινε αήττητος παίρνοντας τρία σερί τρίποντα. Με δουλειά, με μεθοδικότητα, με την άνοδο στην απόδοση ορισμένων παικτών-κλειδιά. Γεννώντας, παράλληλα, πρωταγωνιστές μέσα από τα παιχνίδια του. Όπως ο Κολ που δείχνει ότι διαθέτει τεράστια ποιότητα, όπως ο Ιωαννίδης που εξελίσσεται σε ένα από τα πιο σημαντικά… γρανάζια της ομάδας, όπως οι Τσιλούλης-Φερνάντεθ που δεν ξεκίνησαν καλά αλλά έχουν ανεβάσει αρκετά την απόδοσή τους και βοηθούν σημαντικά στο επιθετικό κομμάτι.

Ο Απόλλων Σμύρνης έχει κάνει διαδοχικά καλά παιχνίδια. Μπορεί να λέει «γαμώτο» για το εντός έδρας ματς με τον Βόλο, αλλά το… κάλυψε με τα «διπλά» σε ΟΦΗ, Αγρίνιο και χθες με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ένας ματς που ξεκίνησε άσχημα και λίγο έλειψε να εξελιχθεί ακόμη χειρότερα, αλλά για αυτό μπήκε, ευτυχώς, το VAR στη ζωή μας. Χρειάστηκε λίγο την τύχη γιατί είχε κακο πρόσωπο, αλλά και τον Βέρχουλστ και από το πείσμα του Ιωαννίδη αρχικά ισοφάρισε και στην επανάληψη προηγήθηκε. Για να έρθει ο Τσιλούλης που είχε μπει ως αλλαγή να «κλειδώσει» το τρίποντο και να δώσει στον Απόλλωνα το αβαντάζ σε περίπτωση ισοβαθμίας στο μέλλον.

Ο Γιώργος Παράσχος έδωσε ακόμη μια παράσταση με το κοουτσάρισμά του φέτος, παρεμβαίνοντας σημαντικά στον αγώνα και αλλάζοντας την εικόνα της ομάδας του. Η είσοδος του Μπρούσιτς αντί του Χουχούμη και το γεγονός πως κρατούσε τη θέση του, άλλαξε όλη την αμυντική συμπεριφορά της ομάδας. Παράλληλα, η μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων στον Κολ απελευθέρωσε επιθετικά την ομάδα του. Η έξοδος του Μπεντινέλι και η είσοδος του Τσιλούλη έκανε την ομάδα καλύτερη τακτικά και της έδωσε φρεσκάδα στην επίθεση, ενώ η χρησιμοποίηση του Βιτλή αντί του Φερνάντεθ στη συνέχεια, κατάφερε να βελτιώσει κι άλλον τον Απόλλωνα στο τακτικό κομμάτι, προσδίδοντάς του περισσότερη ασφάλεια. Το διάβασμα του αγώνα κατά τη διάρκειά του και το γεγονός πως Παράσχος και Γκουτσίδης δεν… θόλωσαν, ούτε πανικοβλήθηκαν από την άσχημη τροπή που πήρε στο ξεκίνημα, τους βοήθησε σημαντικά στην εξέλιξή του. Αν έχεις εμπειρία, τότε ξέρεις να διαχειρίζεσαι καταστάσεις!

Μια νίκη στα Γιάννενα που αλλάζει τους στόχους του Απόλλωνα Σμύρνης, ακόμη και ας μην το παραδέχεται κανείς στην ομάδα. Αναμφίβολα η Ελαφρά Ταξιαρχία έχει ξεμπλέξει αρκετά από τα χαμηλά. Δικαιούται να κοιτάζει σαφώς πιο ψηλά! Αν θεωρηθεί υπερβολική η εξάδα; Ίσως! Οι «κυανόλευκοι» είναι στο -3 από την εξάδα, πάντως, και με ματς λιγότερο. Και την Τετάρτη υποδέχονται στην Ριζούπολη τον πληγωμένο από απουσίες Παναθηναϊκό. Σε ένα ματς που μοιάζει πολύ με αυτό του πρώτου γύρου, όπου ο Απόλλων το φοβήθηκε πολύ και δεν πίστεψε ότι μπορούσε να πάρει κάτι.

Ένα ματς-ορόσημο, ένας ματς… κριτήριο για την Ελαφρά Ταξιαρχία! Το οποίο μπορεί να οριοθετήσει τους στόχους για τη συνέχεια της σεζόν. Είναι ένα τεστ που ο Απόλλων μπορεί να μετρήσει τις δυνάμεις του, να ποντάρει στο καλό συνεχιζόμενο πρόσωπο που δείχνει και να διεκδικήσει την επιστροφή του στα θετικά αποτελέσματα στην έδρα του.

Ο Απόλλων διανύει μια εξαιρετική σεζόν. Η ηρεμία που υπάρχει στην ομάδα, δεν υπήρχε ποτέ τα τελευταία 8-10 χρόνια! Το κλίμα τρομερό, οι ποδοσφαιριστές και το επιτελείο μια γροθιά και άπαντες θα… σκυλιάσουν μέσα στο γήπεδο. Πρώτα απ’ όλα για τη φανέλα που φοράνε και μετά για τον συμπαίκτη τους. Ο Απόλλων έχει «γεμάτο» πρόγραμμα τον Γενάρη, αλλά με ματς που μπορεί να χτυπήσει στα ίσια και να διεκδικήσει πολλούς βαθμούς.

Προς το παρόν, μπορεί να συνεχίζει να απολαμβάνει την εξαιρετική του πορεία. Αρκεί να μην πάρουν αέρα τα μυαλά όλων. Κάτι που δεν πρόκειται να συμβεί γιατί όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος έχουν την μεγαλύτερη σοβαρότητα από ποτέ, κάνοντας την καλύτερη και πιο επαγγελματική δουλειά των τελευταίων αρκετών χρόνων.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*