Home / Tennis / «Καθάρισε» τον Νόρι και έκλεισε ραντεβού με τον Κύργιο ο Τζόκοβιτς

«Καθάρισε» τον Νόρι και έκλεισε ραντεβού με τον Κύργιο ο Τζόκοβιτς

Κύριος στο ραντεβού του ο Τζόκοβιτς. Ο 35χρονος τενίστας επικράτησε 3-1 στα σετ (2-6, 6-3, 6-2, 6-4) του Νόρι μετά από 2 ώρες και 37 λεπτά αγώνα και πέρασε στον τελικό του Wimbledon. Όπου τον περιμένει από την Πέμπτη ο πιο ξεκούραστος Νικ Κύργιος. Στόχος του Σέρβου ο 4ος διαδοχικός τίτλος στο συγκεκριμένο Grand Slam και 7ος συνολικά.

Ο γεννηθείς στη Νότια Αφρική τενίστας πήρε το πρώτο σετ με 6-2 έπειτα από 32 λεπτά και γνώρισε την αποθέωση, αλλά ο Τζόκοβιτς δεν αγχώθηκε όπως φάνηκε στην πορεία, καθώς έδειξε την ποιότητά του, την κλάση του και την ανωτερότητά του. Όπως και το πόσο του ταιριάζει το Wimbledon.

Αφού πήρε το δεύτερο σετ με 6-3, τα πράγματα έγιναν εξαιρετικά απλά και σχεδόν με πανομοιότυπο τρόπο, κυριάρχησε και στα δύο επόμενα (6-2, 6-4), έχοντας απέναντί του και έναν παίκτη, ο οποίος δεν έχει συνηθίσει να λαμβάνει μέρος σε τέτοιες αποστολές. Συνολικά, είχε 38 winners, 65/88 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς του και 5/14 break points.

Με αυτόν τον τρόπο έγραψε ιστορία, αφού έφθασε τους 32 τελικούς σε Grand Slam, αφήνοντας πίσω τον Φέντερερ (31), ενώ ο Ράφα Ναδάλ είναι 3ο2 στη σχετική λίστα.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*