Home / Μπάσκετ / Euroleague / Ιτούδης: «Θα βάλει δύσκολα στον Ολυμπιακό η Μονακό, αλλά…»

Ιτούδης: «Θα βάλει δύσκολα στον Ολυμπιακό η Μονακό, αλλά…»

Την άποψή του για τη σειρά των αγώνων των πλέι-οφ της Ευρωλίγκας του Ολυμπιακού με τη Μονακό κατέθεσε ο Δημήτρης Ιτούδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και της Εθνικής ομάδας επεσήμανε ότι οι Μονεγάσκοι θα βάλουν δύσκολα στους ερυθρόλευκους αλλά, υπογράμμισε ότι η ελληνική ομάδα έχει όλα όσα χρειάζονται για να καταφέρει να πάρει την πρόκριση και να πάρει μέρος στο Final-4.

«Εδώ έχουμε μια ομάδα που είναι για πρώτη φορά στα πλέι οφ, η Μονακό και από την άλλη τον Ολυμπιακό που έχει δείξει σταθερότητα, ανταγωνιστικότητα και συνέπεια στα αποτελέσματα. Μια ομάδα που έχει χάσει μόνο ένα παιχνίδι στην έδρα της από τον Ερυθρό Αστέρα και είχε μόνο μια μικρή κρίση με τέσσερις συνεχόμενες ήττες, που δεν ήταν κάτι μη αναμενόμενο. Αυτό είναι υπέρ του Ολυμπιακού γιατί έδειξε σταθερότητα», ανέφερε και συνέχισε:

«Βέβαια, έχασε στο Μονακό με 20 πόντους, αλλά τώρα είμαστε στα πλέι οφ. Αυτά τα παιχνίδια δίνουν περισσότερο τροφή στους προπονητές και στους παίκτες να πατήσουν πάνω σε αυτά και να λειτουργήσουν πάνω στο της τακτικής. Ενδεχομένως μπορούν να παίξουν και τον ρόλο ως ένα καμπανάκι».



Ο Δημήτρης Ιτούδης, στη συνέχεια υπογράμμισε ποια είναι τα στοιχεία που θα πρέπει να στηριχθεί για πάρει τη νίκη στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

«Το μεγαλύτερο όπλο του Ολυμπιακού είναι η ομοιογένεια στον επιθετικό και αμυντικό προσανατολισμό και το πλάνο μέσα από το οποίο αναδεικνύονται κάθε φορά οι πρωταγωνιστές και αυτή είναι η αιχμή του δόρατος της ομάδας.

Από την άλλη πλευρά το παιχνίδι της Μονακό περιστρέφεται γύρω από τον Τζέιμς, ο οποίος πλαισιώνεται από καλούς παίκτης και στην περιφέρεια και στη φροντ λάιν και έχουν δέσει πολύ καλά μαζί.

Θα βάλει και η Μονακό δύσκολα στον Ολυμπιακό αλλά η ελληνική ομάδα έχει τη θέληση, την ικανότητα και την εμπειρία για να πετύχει αυτό που θέλει. Σαφώς η αθλητικότητα θα παίξει τον ρόλο της σε αυτό το ζευγάρι όπως όμως και στα υπόλοιπα»
, κατέληξε.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*