Home / Μπάσκετ / NBA / Ιστορική βραδιά για τον Dirk

Ιστορική βραδιά για τον Dirk

Ιστορία κατάφερε να γράψει για ακόμα μία φορά ο Dirk Nowitzki αφού στον αγώνα ενάντια στους Nets κατάφερε να ξεπεράσει τον Shaquille O’Neal στην 6η θέση στη λίστα των κορυφαίων σκόρερ όλων των εποχών. Ο Γερμανός μάλιστα ήταν και εκείνος που πήρε απο το χέρι τους Mavericks οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη.

Το παιχνίδι έμελλε να είναι ξεχωριστό για τον Nowitzki, καθώς όλοι στο Brooklyn περίμεναν να τον δουν να ξεπερνάει το ρεκόρ του O’Neal για να τον χειροκροτήσουν. Εκείνος ,βέβαια, δεν τους χάλασε το χατίρι σκοράροντας 22 πόντους εκ των οποίων και το νικητήριο καλάθι μετά απο μία παράταση για το τελικό 119-118 υπέρ του Dallas. Δεν ήταν όμως μόνος του, καθώς, ο J.J. Barea βρέθηκε στο καλύτερο βράδυ της καριέρας του κάνοντας double-double με 32 πόντους και 11 ασίστ ενώ ο Wesley Matthews είχε 17 πόντους με 5/10 τρίποντα. Οι Nets πάντως μπορούν να υπερηφανεύονται ότι πάλεψαν το παιχνίδι μέχρι τέλους καθώς ο Jarett Jack αστόχησε στο τελευταίο σουτ που θα έδινε τη νίκη στην ομάδα του. Πολύ αποτελεσματικός ήταν ο Bojan Bogdanovic έχοντας 17 πόντους με 5/5 τρίποντα ενώ πρώτος σκόρερ για τους γηπεδούχους ήταν ο καταπληκτικός Thaddeus Young με 29 πόντους, 10 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα και 1 τάπα όντας εκείνος που έστειλε το ματς στην παράταση, αρχικά με εύστοχο τρίποντο και κόβοντας το σουτ, στη συνέχεια, του Barea με 6 δευτερόλεπτα να απομένουν. Στην παράταση πάντως ”μίλησε” ο μεγάλος Γερμανός πανηγυρίζοντας τόσο τη νίκη όσο και το πολύ σημαντικό προσωπικό ρεκόρ του που τον βρήκε στην 6η θέση των σκόρερ πίσω απο τον θρυλικό Wilt Chamberlain.

Το μόνο σίγουρο πάντως για τον Nowitzki είναι ότι όσο συνεχίζει να παίζει, τόσο θα πλησιάζει σε περισσότερα ρεκόρ και τόσο περισσότερες συγκινήσεις θα μας χαρίζει.

 

 

Αθανασούλης Κωνσταντίνος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*