Home / Μπάσκετ / NBA / Ιστορικά deal στο ΝΒΑ

Ιστορικά deal στο ΝΒΑ

Η εκτόξευση των εσόδων και του salary cap έχει οδηγήσει στα πρωτοφανή ποσά που δίνονται στο ΝΒΑ. Ήδη έξι από τα επτά μεγαλύτερα συμβόλαια όλων των εποχών έκλεισαν αυτές τις μέρες.

Πολλοί περίμεναν την αύξηση των συμβολαίων στο ΝΒΑ αυτό το καλοκαίρι, αλλά λίγοι πως θα είχαμε τέτοια εκτόξευση. Τα deal που κάνουν οι ομάδες με τους σταρ του πρωταθλήματος τις τελευταίες ώρες προκαλούν ίλιγγο και προκαλούν σοκ στον απλό κόσμο, αλλά και το φθόνο σε άλλες μεγάλες λίγκες, όπως αυτή του NFL.

Η κατακόρυφη αύξηση εσόδων για το ΝΒΑ μετά την υπογραφή νέου τηλεοπτικού συμβολαίου, που θα τεθεί σε ισχύ από την προσεχή σεζόν και θα αποφέρει πάνω από 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά και η τεράστια εμπορική αξία του πρωταθλήματος, οδήγησαν φέτος στην αύξηση του salary cap από τα 70 στα 94 εκατομμύρια δολάρια, ενώ για τη σεζόν 2017/18 αναμένεται να ανέβει ακόμη περισσότερο, στα 108 εκατομμύρια δολάρια, προσφέροντας στις ομάδες ακόμη μεγαλύτερη δυνατότητα για ξόδεμα.

Ήδη τα αποτελέσματα είναι εμφανή. Πλέον τα έξι από τα επτά μεγαλύτερα συμβόλαια όλων των εποχών έχουν συμφωνηθεί αυτές τις ημέρες. Το ρεκόρ έσπασε τα ξημερώματα με τον Μάικ Κόνλεϊ, έναν πολύ καλό μεν αλλά ούτε καν All Star παίκτη, ο οποίος συμφώνησε για πέντε χρόνια έναντι 153 εκατ. δολαρίων!

Έτσι ξεπέρασε τα 140,2 εκατ. δολάρια του Ντέμιαν Λίλαρντ με τους Μπλέιζερς που είχε υπογραφεί πέρσι αλλά ενεργοποιείται φέτος, ενώ ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν έμεινε στο Τορόντο για άλλα πέντε χρόνια έναντι 139 εκατ. δολάρια. Αξίζει να σημειωθεί μοναδική παρουσία στα Top 7 συμβόλαια όλων των εποχών είναι εκείνο των 136,4 εκατ. δολαρίων που είχε υπογράψει ο Κόμπι Μπράιαντ με τους Λέικερς το 2004.

Με αυτά και με αυτά, στη λίστα σύντομα θα προστεθεί το όνομα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, που μπορεί να υπογράψει με τους Μπακς συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές που θα αγγίζουν τα 25 εκατ. δολάρια.

Δείτε μερικά από τα κορυφαία deal που έχουν γίνει τις δύο τελευταίες μέρες στο ΝΒΑ:
inner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*