Home / Άλλα Σπόρ / Ιστιοπλοΐα: Σούπερ Κοκκαλάνης, μέτρια η Σκαρλάτου στα RS:X

Ιστιοπλοΐα: Σούπερ Κοκκαλάνης, μέτρια η Σκαρλάτου στα RS:X

Στους Ολυμπιακούς του Ρίο

Με εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε ο Βύρωνας Κοκκαλάνης την προσπάθειά του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Ο Έλληνας ιστιοπλόος τερμάτισε 2ος, τόσο στην 1η όσο και στην 2η ιστιοδρομία των RS:X και βρίσκεται στην 3η θέση της κατάταξης με 10 β.π.

Ο Βρετανός Νικ Ντέμπσεϊ, που ήταν νικητής στις πρώτες δύο ιστιοδρομίες και δεύτερος στην 3η, προηγείται στη γενική κατάταξη με 4 β.π., ενώ δεύτρος είναι ο Ολλανδός Ντόριαν Φαν Ρισελμπέργκε με 9 β.π.

Ο Κύπριος Ανδρέας Καριόλου τερμάτισε 16ος στην 3η ιστιοδρομία και στη συνολική κατάταξη βρίσκεται στην 15η θέση με 40 β.π.

Στην 17η θέση η Σκαρλάτου

Πρεμιέρα στο πρόγραμμα της ιστιοπλοΐας των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο και για τα RS:X γυναικών, με την Αγγελική Σκαρλάτου να τερματίζει 16η στην 1η ιστιοδρομία, 17η στην 2η ιστιοδρομία και να «ανεβαίνει» 7η στην 3η ιστιοδρομία.

Έτσι, η Ελληνίδα ιστιοπλόος βρίσκεται στην 12η θέση της γενικής κατάταξης με 40 β.π.

Προηγείται η Γαλλίδα νικήτρια της 1ης και της 3ης ιστιοδρομίας, Σαρλίν Πικόν, με 4 β.π., δεύτερη είναι η Ρωσίδα Στεφανία Ελφούτινα με 10 β.π. και τρίτη η Ιταλίδα Φλάβια Ταρταλίνι με 18 β.π.

Άσχημο ξεκίνημα για τον Κύπριο Κοντίδη στα Laser

Μακριά από τον καλό του εαυτό έμεινε ο Παύλος Κοντίδης στο ξεκίνημα της προσπάθειάς του στα Laser. Ο Κύπριος ιστιπλόος, ο οπίος πριν από τέσσερα χρόνια στο Λονδίνο έγινε ο πρώτος Κύπριος στην ιστορία που κατέκτησε μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες (αργυρό), ήταν σήμερα 7ος στην 1η ιστιοδρομία και 31ος στην 2η. Έτσι, βρίσκεται στην 19η θέση της γενικής κατάταξης με 38 β.π. (αν και στη συνέχεια το πιθανότερο είναι ότι θα διαγράψει αυτή την 2η κούρσα).

Στη γενική προηγείται ο Κοράτης Τόντσι Στιπάνοβιτς με 6 β.π., δεύτερος είναι ο Αργεντινός Χούλιο Αλσογκαράι επίσης με 6 β.π. και τρίτος ο Ρώσος Σεργκέι Κομισάροφ με 11 β.π.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*