Home / Άλλα Σπόρ / «Ιπτάμενη» η σφαίρα του Κόβακς

«Ιπτάμενη» η σφαίρα του Κόβακς

Απίθανος Τζο Κόβακς στη σφαιροβολία στον τελικό των Diamond League στίβου στη Ζυρίχη την Τετάρτη. Ο Αμερικανός ρίπτης έριξε βολή στα 23.23 στη δεύτερη προσπάθεια του, σημειώνοντας παράλληλα τρία ρεκόρ. Ήτοι, την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο με προηγούμενη το 23.12 του παγκόσμιου πρωταθλητή, Ράιαν Κράουζερ, ρεκόρ αγώνων με προηγούμενο το 22.67 του συμπατριώτη του, και νέο ατομικό ρεκόρ. Επίσης, σημείωσε την τρίτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών και, φυσικά, κατέκτησε και το διαμάντι.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών, η παγκόσμια πρωταθλήτρια του Όρεγκον, Τσείς Ιλι, με βολή στα 20.19 πήρε την πρώτη θέση και το διαμάντι.

Στο ύψος ανδρών, ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Τόκιο και πρωταθλητής Ευρώπης στο Μόναχο, Τζιανμάρκο Ταμπέρι, με άλμα στα 2.34 πήρε την πρώτη θέση και το διαμάντι με την καλύτερη φετινή του επίδοση.

Στα 5.000 μέτρα ανδρών και γυναικών, είχαμε κενυάτικη κυριαρχία, Στους άνδρες, νικητής του διαμαντιού ήταν ο Νίκολας Κιπκορίρ με χρόνο 12.59.05 και στις γυναίκες η Μπεατρίς Τσέμπετ με 14.31.03.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*