Home / Αυτοκίνητο / F1 / Θύμα ρατσιστικών επιθέσεων μέσω social media ο Χάμιλτον

Θύμα ρατσιστικών επιθέσεων μέσω social media ο Χάμιλτον

Ένας ακόμη αθλητής δέχεται σειρά ρατσιστικών επιθέσεων μέσω social media. Ο Λιούις Χάμιλτον έγινε αποδέκτης δεκάδων τέτοιων μηνυμάτων μετά τη νίκη του στο βρετανικό Grand Prix.

Ο 36χρονος επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής βρέθηκε στο στόχαστρο με αφορμή το γεγονός ότι η σύγκρουση που είχε με τον Μαξ Φερστάπεν στον πρώτο γύρο έστειλε τον ανταγωνιστή του για τον τίτλο στο νοσοκομείο, ενώ ο ίδιος παρά την ποινή δέκα δευτερολέπτων που του επιβλήθηκε έφτασε στη νίκη.

Το πρωί της Δευτέρας τόσο η ομάδα του Βρετανού πιλότου, Mercedes, όσο και η διοργανώτρια FIA εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση καταδικάζοντας τις ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος του πιλότου.

«Στη διάρκεια του βρετανικού Grand Prix αλλά και μετά ο Λιούις Χάμιλτον δέχτηκε πλήθος ρατσιστικών επιθέσεων στα social media. Η Formula 1, η FIA και η Mercedes-AMG Petronas καταδικάζουν αυτές τις συμπεριφορές με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν θέση στο σπορ μας και καλούμε τους υπεύθυνους να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους. Όλοι μας προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα σπορ στο οποίο δεν υπάρχουν αποκλεισμοί και τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να επισημαίνονται και να εξαλείφονται», αναφέρουν.

Ο Χάμιλτον είναι από τους πιο ενεργούς αθλητές στα ζητήματα κοινωνικής ισότητας και είχε ταχθεί πολλές φορές ανοιχτά υπέρ του κινήματος «Black Lives Matter».

.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*