Home / Αυτοκίνητο / WRC / Θριάμβευσε και στην Εσθονία και δεν το χάνει ο Ροβάνπερα

Θριάμβευσε και στην Εσθονία και δεν το χάνει ο Ροβάνπερα

Ένα ακόμη βήμα προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο WRC έκανε ο Κάλε Ροβάνπερα. Ο Φινλανδός οδηγός της Toyota κυριάρχησε στο Ράλι Εσθονίας και φτάνοντας στις πέντε νίκες στους επτά αγώνες που έγιναν ως τώρα στο πρωτάθλημα αύξησε τη διαφορά από τον πλησιέστερο διώκτη του στους 83 βαθμούς.

O 21χρονος οδηγός, που οδεύει ολοταχώς προς τον πρώτο τίτλο της καριέρας του, άφησε περίπου δύο λεπτά πίσω του τον Βρετανό «ομόσταυλό» του Ελφιν Εβανς και τον Εσθονό Οτ Τανάκ με Hyundai, ενώ πήρε και τους έξτρα πέντε βαθμούς, κερδίζοντας την Power Stage στο φινάλε του αγώνα.

Πλέον, ο Ροβάνπερα ξέφυγε με διαφορά 83 βαθμών του Βέλγιου Τιερί Νεβίλ (που τερμάτισε τέταρτος) στην κορυφή του παγκοσμίου πρωταθλήματος οδηγών και οδεύει ολοταχώς για τον παρθενικό τίτλο της καριέρας του.

Απομένουν έξι αγώνες για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, ανάμεσά τους και το Ράλι Ακρόπολις, που θαδιεξαχθεί 8-11 Σεπτεμβρίου. Ο αμέσος προσεχής αγώνας είναι αυτός που θα γίνει στην… έδρα του Ροβάνπερα, τη Φινλανδία, από 4 ως 7 Αυγούστου.

Ράλι Εσθονίας: Θριάμβευσε πάλι ο Ροβάνπερα

Ράλι Εσθονίας: Θριάμβευσε πάλι ο Ροβάνπερα

Ράλι Εσθονίας: Θριάμβευσε πάλι ο Ροβάνπερα

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*