Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Θεοδωρίδης: «Ο Μαρινάκης δεν πρόκειται να συμβιβαστεί»

Θεοδωρίδης: «Ο Μαρινάκης δεν πρόκειται να συμβιβαστεί»

Ο Ολυμπιακός που δεν πρόκειται να χαρίσει κανένα Κύπελλο, τα επεισόδια στην Τούμπα που δεν προκάλεσαν καμία αίσθηση κι ο Κοντονής που θα πρέπει να τιμωρήσει αυτούς που φταίνε. Τι είπε ο Σάββας Θεοδωρίδης για τα τις τελευταίες εξελίξεις.

Η συνέντευξή του Σάββα Θεοδωρίδη στον «Πρωταθλητή»:

Να τα βάλουμε σε μία σειρά; Πρώτα για το Κύπελλο;

“Ο Κοντονής θα έχει επιτύχει στο έργο του ως υπουργός Αθλητισμού μόνο αν γίνει ο τελικός και τον δούμε να χαιρετάει τους παίκτες των δύο ομάδων πριν από το ματς. Τότε θα καταλάβουμε ότι πραγματικά και αυτός αλλά και η Κυβέρνηση έχουν λειτουργήσει στη θετική κατεύθυνση και έχουν συμβάλει στην πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Για αυτό και θα πρέπει να ανακαλέσει την απόφασή του… χθες. Όχι σήμερα ή αύριο αλλά χθες. Πιστεύω ότι ο υπουργός θα συμβάλει σε αυτή την κατεύθυνση και να γίνει ο τελικός. Ο Ολυμπιακός όπως και η ΑΕΚ αλλά και ο Ατρόμητος έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν το τρόπαιο και δεν μπορεί να τιμωρηθούν επειδή διέκοψαν τον ημιτελικό οι οπαδοί του ΠΑΟΚ! Και ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να χαρίσει κανένα Κύπελλο όπως έχει περάσει και ανεπιστρεπτί η εποχή του κορώνα-γράμματα”.

Πώς έζησε αλήθεια ο Σάββας (την άλλη μία) τραυματική εμπειρία της Τούμπας;

“Δεν μου προκάλεσε καμία αίσθηση. Μάλιστα, σε συζητήσεις που κάναμε στο ξενοδοχείο πριν από το παιχνίδι το είχα προβλέψει ότι κάπως έτσι θα γίνει. Στον προηγούμενο ημιτελικό παίξαμε πέντε λεπτά μπάλα και μας έδερναν για άλλα 85’. Ο Ολυμπιακός στάθηκε πολύ καλά και έδειξε ότι είναι ανώτερος. Παρόλο που δεχθήκαμε πρώτοι γκολ, παίξαμε μπάλα και δεν διαμαρτυρήθηκε κανένας παίκτης μα για τα πέναλτι που έγιναν στον Φορτούνη! Και μην μας λέει ο Τεβεκέλης ότι δεν υπήρχαν πέναλτι για τα έχει δει όλος ο κόσμος. Και ήταν και πρώην διαιτητής. Στην τούμπα όμως γνώρισα κι άλλον έναν παλιό διαιτητή, τον Λούμπος Μίχελ με τον οποίο μιλήσαμε για ποδόσφαιρο και μου έλεγε τα καλύτερα λόγια για τον γιο μου, τον Θόδωρο”.

Κι ο Σαββίδης; Φάνηκε πουθενά ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ;

“Ο Σαββίδης και την προηγούμενη φορά που είχαμε αντιμετωπίζει μία ζούγκλα ήταν στη σέντρα του γηπέδου και δεν έφευγε. Τι έκανε να μας προστατέψει και τώρα που μιλάει και για φιλοξενία; Κι όσο για τα λεφτά που λέει ότι βάζει τον διαψεύδει ο ίδιος του ο προπονητής του με μόνο δύο μόνον συγκρίσεις που έκανε ανάμεσα στους παίκτες. Να ρωτήσει όμως τους παίκτες του ΠΑΟΚ που μας ζήτησαν να παίξουμε για να μην πάθει ζημιά η ομάδα τους και εμείς βγήκαμε στο γήπεδο όπως το ίδιο είχαμε κάνει και παλιότερα με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ γιατί όλα τα παιδιά είναι επαγγελματίες και δεν φταίνε σε τίποτα”.

Και πώς να αντιμετωπίσει όμως ο υπουργός το σοβαρό πρόβλημα της βίας; Τι πρέπει να κάνει;

“Να εφαρμόσει απλά το νόμο του και να τιμωρηθούν αυτοί που φταίνε και όχι το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πέρυσι είχαν κλείσει τα γήπεδα όλων των ομάδων για τα επεισόδια του Παναθηναϊκού και ήθελαν να ήξερα όλους τους υπόλοιπους δεν τους σκέφτεται κανείς; Είναι δικαιοσύνη αυτό; Με τίποτα. Να το σκεφτεί λοιπόν πολύ καλά ο υπουργός γιατί έτσι θα βρούνε άλλοθι για να διακόπτουν τα παιχνίδια και θα τιμωρούνται οι άλλοι. Θα ήθελε ο Κοντονής να είναι στη θέση μας; Επί τρεις ώρες δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε. Ο Σαββίδης μίλησε λες και εμείς ήμασταν ζώα, αντί να ρίξει τις ευθύνες στους οπαδούς του. Δεν βγήκε να ζητήσει ούτε μία συγγνώμη, να πει ένα μπράβο, έχετε καλύτερη ομάδα, από τη στιγμή που νικήσαμε τρεις φορές. Πέρυσι στο Καραϊσκάκη είχε πάει ο ίδιος ο Μαρινάκης και είχε δώσει συγχαρητήρια στον Άγγελο Αναστασιάδη όταν μας είχε νικήσει ο ΠΑΟΚ και κινδυνεύαμε να χάσουμε το πρωτάθλημα. Πέντε βαθμούς πίσω ήμασταν, αλλά δεν διακόψαμε κανένα παιχνίδι”.

Το ντέρμπι; Πώς το βλέπει ο Σάββας Θεοδωρίδης το ματς της Κυριακής με δεδομένη την τεταμένη κατάσταση που επικρατεί στο ποδόσφαιρο;

“Να είστε σίγουροι ότι στο Καραϊσκάκη θα γίνει άλλο ένα ματς επιπέδου Champions League. Σε ατμόσφαιρα, σε οργάνωση, σε όλα. Ο Ολυμπιακός θα βάλει κάτω την μπάλα να παίξει ποδόσφαιρο. Ποιά ομάδα και ποιος πρόεδρος ήρθε στο γήπεδό μας και είχαν πρόβλημα; Κι εμείς δεν χρειάζεται να πούμε κάτι στους φιλάθλους μας. Ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για να προστατέψουν την ομάδα τους. Ο Ολυμπιακός δεν είναι σαν τους άλλους συλλόγους που υπάρχει πρόβλημα ανάμεσα στη διοίκηση και τον κόσμο. Γιατί στην Τούμπα εμείς βγήκαμε ξανά στο γήπεδο για να μην υποστεί ζημιά ο ΠΑΟΚ, αλλά τελικά τον κατέστρεψαν οι οπαδοί του. Εσείς τι συμπέρασμα βγάζετε;”.

Τι άλλο εκτιμά ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού;

«Ο Μαρινάκης δεν πρόκειται να συμβιβαστεί με αυτή την κατάσταση. Ο Ολυμπιακός δεν έχει δώσει το παραμικρό δικαίωμα και κανείς δεν θα τον υποχρεώσει να γίνει… χειρότερος επειδή έτσι το θέλουν κάποιοι. Ούτε θα φύγει κάποιος παίκτης μας επειδή ορισμένοι κάνουν όνειρα σαν κι αυτά του Σαββίδη. Μας λένε ότι θα ρίξουνε την ΕΠΟ. Και τι θα αλλάξει; Συμβαίνουν σημεία και τέρατα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπάρχει ο φόβος και ο τρόμος για διαιτητές και παρατηρητές και ανθρώπους που ασχολούνται με το πρόβλημα. Πέφτουν πιστολιές ανατινάζονται αυτοκίνητα, ποιος τα κάνει αυτά; Ακόμη το κράτος δεν ξέρει ποιοι βρίσκονται από πίσω; Δεν είναι αυτό εγκληματική οργάνωση; Όλα θα μπαίνουν στο αρχείο”.

Ολοκληρώνοντας να μη ξεχάσουμε και τον Θόδωρο Θεοδωρίδη, ο οποίος είχε την τιμή να αναδειχθεί σε γενικό γραμματέα της UEFA αν και κάποιοι υποστηρίζουν τα… δικά τους. Τι απαντάει ο Σάββας;

“Αυτό που έμαθα στο γιο μου είναι να τηρεί κάποια πράγματα. Τιμιότητα. Σοβαρότητα και να κρατά χαμηλούς τόνους. Στη θέση αυτή έφτασε με τις δικές του δυνάμεις, μπορεί να σπούδασε στην Αμερική αλλά του άρεσε το ποδόσφαιρο. Κι αυτό που θέλω να πω σε ορισμένους είναι δυο πράγματα. Ο Θόδωρος δεν εκλέχτηκε με… κλήρωση, αλλά τέθηκε υπό την κρίση όλων των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιακών και κέρδισε την εμπιστοσύνη τους. Αν υπήρχε θέμα, τότε προφανώς και δεν θα ήταν σε αυτή τη θέση. Και επίσης να ξέρουν ότι το ποινικοί μητρώο της οικογένειας Θεοδωρίδη ήταν και θα παραμείνει λευκό. Πάνλευκο!”.

Πηγή:Gazzetta.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*