Home / Sports / Η Sportradar ανακοινώνει την εισαγωγή του Παγκόσμιου Συστήματος Ανίχνευσης Απάτης

Η Sportradar ανακοινώνει την εισαγωγή του Παγκόσμιου Συστήματος Ανίχνευσης Απάτης

Η Sportradar δεσμεύεται να συνεχίσει να προστατεύει την ακεραιότητα του παγκόσμιου αθλητισμού μέσω της χρηματοδότησης του αποδεδειγμένου και κορυφαίου στην αγορά συστήματος παρακολούθησης στοιχημάτων το οποίο θα διατίθεται δωρεάν σε αθλητικές ομοσπονδίες και ενώσεις.

Λονδίνο, Φεβρουάριος ‘21 – Sportradar Integrity Services – ο κορυφαίος παγκόσμιος οργανισμός υπηρεσιών αθλητικής ακεραιότητας ανακοίνωσε την εισαγωγή Παγκόσμιου Συστήματος Ανίχνευσης Απάτης (Universal Fraud Detection System / UFDS). Η τεχνολογία που βασίζεται στην ήδη υπάρχουσα υπηρεσία παρακολούθησης στοιχημάτων, θα υποστηριχθεί και χρηματοδοτηθεί από την Sportradar και θα προσφέρεται δωρεάν στις αθλητικές ομοσπονδίες ή στις λίγκες που το επιθυμούν. Η διάθεση του UFDS θα ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2021.

Από το 2005, η Sportradar χρησιμοποιεί το τεχνικά προηγμένο σύστημα παρακολούθησης στοιχημάτων – τo Σύστημα Ανίχνευσης Απάτης (Fraud Detection System / FDS) – για τον εντοπισμό χειραγωγημένων αγώνων σε όλο τον κόσμο.

Μόνο για το 2020, 600.000 αγώνες επιτηρήθηκαν μέσω του Συστήματος Ανίχνευσης Απάτης σε περισσότερες από 1,000 διοργανώσεις από 26 διαφορετικά αθλήματα.

Τα τελευταία 15 χρόνια, περισσότεροι από 5.300 αγώνες έχουν χαρακτηριστεί ως ύποπτοι βάσει των αναλύσεων του FDS. Το τμήμα ακεραιότητας της Sportradar έχει συνδράμει σε περισσότερες από 400 αθλητικές πειθαρχικές κυρώσεις και 30 ποινικές καταδίκες που σχετίζονται με την χειραγώγηση των αγώνων.

Με γνώμονα τη διαφύλαξη της ακεραιότητας του παγκόσμιου αθλητισμού, η Sportradar θα διαθέσει αυτό τον αποδεδειγμένα αποτελεσματικό μηχανισμό σε όσες ομοσπονδίες και διοργανώτριες αρχές θα ενδιαφερθούν χωρίς κόστος και θα αφορά όλα τα αθλήματα.

Οδεύοντας προς το επίσημο λανσάρισμα του UFDS τον Οκτώβριο του 2021, η Sportradar θα συζητήσει με αθλητικούς φορείς ώστε να κατανοήσουν πλήρως την υπηρεσία ενώ ταυτόχρονα θα συνεχίζει να την αναβαθμίζει και να την βελτιώνει.

Ο Carsten Koerl, Διευθύνων Σύμβουλος της Sportradar Group δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι η ακεραιότητα είναι θεμελιώδης για την εμπιστοσύνη του κοινού στον αθλητισμό και πως το φαινόμενο της χειραγώγησης αγώνων έχει επίπτωση σε όλα τα επίπεδα του αθλητισμού αλλά και στους φιλάθλους. Σήμερα είναι μια πολύ ξεχωριστή μέρα για την ιστορία της εταιρείας μας, καθώς ανακοινώνουμε την επερχόμενη έναρξη του βασικού συστήματος παρακολούθησης, χωρίς οικονομική επιβάρυνση σε οποιαδήποτε αθλητική ομοσπονδία που επιθυμεί να το χρησιμοποιήσει. Αυτή η σημαντική επένδυση στην ακεραιότητα μέσω της πρωτοβουλίας UFDS, αποδεικνύει τη δέσμευσή μας για την προώθηση της βιωσιμότητας του αθλητισμού σε όλο τον κόσμο.

«Συνεχίζουμε να αναβαθμίζουμε την τεχνολογία και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούμε για να διαχειριστούμε αυτήν την σημαντική δέσμευση, καθώς και να υποστηρίξουμε την παροχή του σε νέους συνεργάτες με τους οποίος έχουμε ήδη ξεκινήσει να συζητάμε την εφαρμογή του UFDS στη βάση της υφιστάμενης συνεργασίας με 70 και πλέον υπάρχοντες FDS συνεργάτες μας. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε αυτήν τη συναρπαστική πρωτοβουλία η οποία προστίθεται στο αποδεδειγμένο ιστορικό της ακεραιότητάς μας, διασφαλίζοντας ότι το UFDS θα παίξει σημαντικό ρόλο τις επόμενες δεκαετίες στην προστασία της ακεραιότητας του αθλητισμού που όλοι αγαπάμε»

Η εξειδικευμένη ομάδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για την πρόληψη της χειραγώγησης των αγώνων παρατήρησε:

«Χαιρετίζουμε αυτήν τη σημαντική δέσμευση του επί χρόνια συνεργάτη μας, της Sportradar.

Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς του Ολυμπιακού Κινήματος, ιδίως των Διεθνών Ομοσπονδιών, με τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές και τους διοργανωτές αθλητικών γεγονότων, για την επίτευξη μιας βιώσιμης προσέγγισης για την προστασία όλων των αθλημάτων από φαινόμενα χειραγώγησης αγώνων».

«Εξακολουθεί να είναι σημαντικό για όλους τους αθλητικούς οργανισμούς να υιοθετήσουν τις καλύτερες δυνατές πρακτικές για την προστασία του αθλητισμού από την χειραγώγηση αγώνων. Η αξιοποίηση αυτής της σημαντικής επένδυσης από την Sportradar με την αποδεδειγμένη και αξιόπιστη επιτήρηση της παγκόσμιας αγοράς στοιχημάτων, μπορεί να αποτελέσει τη βάση ενός ολιστικού προγράμματος ακεραιότητας. Επομένως, υπενθυμίζουμε σε όλους τους αθλητικούς οργανισμούς για άλλη μια φορά, πως η «Στρατηγική των 3 Πυλώνων» όπως έχει οριστεί από την εξειδικευμένη ομάδα της ΔΟΕ για την πρόληψη της χειραγώγησης αγώνων, είναι θεμελιώδης προκειμένου να επιτευχθούν βιώσιμα και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*