Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Η ταυτότητα της 3ης αγωνιστικής των playoffs

Η ταυτότητα της 3ης αγωνιστικής των playoffs

Το πρόσωπο

Ποιος άλλος; Ο Ολυμπιακός έχει την πολυτέλεια πίσω, ενίοτε και δίπλα, από τον σπουδαίο Ελ Αραμπί να διαθέτει έναν… killer, τον Χασάν. Ο Αιγύπτιος ήταν on fire στο ντέρμπι αποτελώντας μόνιμη απειλή για την αντίπαλη εστία και τα δύο γκολ που πέτυχε σφράγισαν την ανατροπή και τη νίκη με 3-1 επί του Παναθηναϊκού και το 46ο πρωτάθλημα.

Η στιγμή

Η ΑΕΚ έμοιαζε να απορροφά την πίεση του Άρη και να κρατά τη νίκη στο «Βικελίδης». Αν όμως δεν υπήρχε η προβολή του Λόπες στο 80’ σε σουτ του Σάσα από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση, μπορεί το φινάλε του αγώνα να ήταν διαφορετικό. Δείτε τη φάση στο 5:35 του βίντεο:

Η φωτογραφία

Είναι πάντα σοβαρός και μετρημένος. Όμως με τον Ολυμπιακό πρωταθλητή πέραν πάσης αμφισβήτησης, ο άνθρωπος που τον μεταμόρφωσε και μετρά τρία χρόνια στον πάγκο, ο Πέδρο Μαρτίνς, είχε κάθε λόγο να «σκάσει» ένα πολύ πλατύ χαμόγελο.

Η διαιτητική απόφαση

Ο Δημήτρης Καραντώνης τα έκανε θάλασσα στην Τρίπολη και το VAR (στο οποίο βρίσκονταν Μανούχος και Καλαμπόκης) δεν πήγε πίσω. Ο Αστέρας δικαιούται να φωνάζει για δύο πέναλτι, σε χέρι του Κρέσπο αλλά και μαρκάρισμα του Ισπανού. Ειδικά η πρώτη φάση ήταν καραμπινάτη και ούτε ο διαιτητής, αλλά ούτε και το VAR δεν ενήργησαν σωστά.

Όχι ότι ο Κροάτης Ιβάν Μπέμπεκ τα πήγε καλύτερα στο ντέρμπι. Ευτυχώς όμως εκεί το VAR διόρθωσε τα λάθη του ακυρώνοντας σωστά δύο γκολ του Ολυμπιακού.

Η απογοήτευση

Ο καλύτερος τερματοφύλακας και ένας από τους καλύτερους στόπερ της κανονικής περιόδου καταδίκασαν τις ομάδες τους. Ο Σωκράτης Διούδης φέρει τεράστια ευθύνη και στα δύο γκολ που δέχτηκε ο Παναθηναϊκός στην ήττα από τον Ολυμπιακό.

Ο Λίντσεϊ Ροζ πρόσφερε δύο πέναλτι στην ΑΕΚ με ισάριθμα άτσαλα μαρκαρίσματα που πλήγωσαν τον Άρη.

Η ευκαιρία

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης ήταν ανίκητος στο ματς Κυπέλλου με την ΑΕΚ, αλλά στην Τρίπολη λίγο έλειψε να «κρεμάσει» τον ΠΑΟΚ. Σε ένα απλό γύρισμα του Ίνγκασον, έχασε το κοντρόλ της μπάλας και με βουτιά αυτοθυσίας έσωσε την ομάδα του από ένα απίθανο γκολ και τον εαυτό του από το blooper της χρονιάς.

Η απόκρουση

Σε ένα ματς όπου ο Διούδης ήταν μοιραίος για τον Παναθηναϊκό, ο Ζοσέ Σα στη μοναδική φάση που χρειάστηκε (πλην του πέναλτι) ενήργησε εξαιρετικά. Ο Πορτογάλος δεν απέκρουσε απλά, αλλά… γράπωσε την μπάλα στην ατομική προσπάθεια του Καρλίτος στο 88’ που απείλησε να αναβάλει τη στέψη του Ολυμπιακού.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*