Home / Ποδόσφαιρο / Η Ρόμα κατάφερε νικώντας τη με 2-1 στο ντέρμπι του «Ολίμπικο».

Η Ρόμα κατάφερε νικώντας τη με 2-1 στο ντέρμπι του «Ολίμπικο».

Η Ρόμα περίμενε καιρό να πάρει το αίμα της πίσω από τη Γιουβέντους και τα κατάφερε νικώντας τη με 2-1 στο ντέρμπι του «Ολίμπικο». Δεύτερη ήττα σε ισάριθμες αγωνιστικές για την απογοητευτική «Κυρία».

 

Πέρσι της τα πήρε όλα και δεν της άφησε τίποτα. Φέτος όμως έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Η ενισχυμένη Ρόμα νίκησε ευκολότερα από ό,τι δείχνει το «φτωχό» 2-1 τη Γιουβέντους στο ντέρμπι του «Ολίμπικο» για τη δεύτερη αγωνιστική και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στη Serie A αφήνοντας στο… μηδέν τους πρωταθλητές. Μάλιστα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της «Γηραιάς Κυρίας» που αρχίζει το πρωτάθλημα με δύο ήττες σε ισάριθμες αγωνιστικές.

Η εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Πιάνιτς άφησε άγαλμα τον Μπουφόν κι έλυσε το γόρδιο δεσμό στο 61’ για τους «τζιαλορόσι», που είχαν την απόλυτη υπεροχή από το ξεκίνημα με τον Μανωλά στο βασικό τους σχήμα, αλλά τον Τοροσίδη εκτός αποστολής λόγω ενοχλήσεων. Ο Τζέκο με κεφαλιά από σέντρα του Φάλκε «καθάρισε» το παιχνίδι στο 79’, ένα λεπτό αφότου ο Εβρά αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Το γκολ του Ντιμπάλα από την ασίστ του Περέιρα στο 88’ κράτησε το ενδιαφέρον μέχρι τέλους, ωστόσο οι «μπιανκονέρι» δεν απείλησαν καν με ισοφάριση.

Ρόμα (Γκαρσιά): Σέζνι, Φλορέντσι, Μανωλάς, Ντιν, Ντε Ρόσι, Ναϊνγκολάν, Κεϊτά, Πιάνιτς, Σαλάχ (77’ Ιτούρμπε), Φάλκε (89’ Λιάιτς), Τζέκο (94’ Ιμπάρμπο).

Γιουβέντους (Αλέγκρι): Μπουφόν, Κάσερες, Μπονούτσι, Κιελίνι, Λιχτστάινερ (72’ Περέιρα), Στουράρο, Παντοΐν (75’ Κουαδράδο), Πογκμπά, Εβρά, Ντιμπάλα, Μάντζουκιτς (62’ Μοράτα).

Tα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής:

Σάββατο (29/08)
Μπολόνια-Σασουόλο 0-1
(86′ Φλόρο Φλόρες)

Μίλαν-Έμπολι 2-1
(17′ Μπάκα, 69′ Λουίζ Αντριάνο – 20′ Σαπονάρα)

Κυριακή (30/08)

Ρόμα – Γιουβέντους 2-1
(61’ Πιάνιτς, 79’ Τζέκο-88’ Ντιμπάλα

Αταλάντα-Φροζινόνε (21:45)
Κάρπι-Ίντερ (21:45)
Κιέβο-Λάτσιο (21:45)
Τζένοα-Βερόνα (21:45)
Νάπολι-Σαμπντόρια (21:45)
Τορίνο-Φιορεντίνα (21:45)
Ουντινέζε-Παλέρμο (21:45)

Η επόμενη αγωνιστική (3η):
Έμπολι – Νάπολι
Φιορεντίνα – Τζένοα
Φροζινόνε – Ρόμα
Βερόνα – Τορίνο
Ίντερ – Μίλαν
Γιουβέντους – Κιέβο
Λάτσιο – Ουντινέζε
Παλέρμο – Κάρπι
Σαμπντόρια – Μπολόνια
Σασουόλο – Αταλάντα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*