Home / Άλλα Σπόρ / Η ομάδα μπάσκετ των ΗΠΑ έριξε «άκυρο» στο Ολυμπιακό Χωριό και θα μείνει σε κρουαζιερόπλοιο

Η ομάδα μπάσκετ των ΗΠΑ έριξε «άκυρο» στο Ολυμπιακό Χωριό και θα μείνει σε κρουαζιερόπλοιο

Συνεχίζονται τα προβλήματα…

Αθήνα
Συνεχίζονται τα παράπονα για τις τραγικές συνθήκες διαμονής αθλητών και προπονητών, στο Ολυμπιακό Χωριό του Ρίο Ντε Τζανέιρο, λίγες μόνο ημέρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων. Μάλιστα η ομάδα μπάσκετ των Ηνωμένων Πολιτειών, φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να παραμείνει στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού χωριού, αλλά νοίκιασε για τη διαμονή της το κρουαζιερόπλοιο «Silver Cloud».

Τα συνεχή προβλήματα, αλλά και τα ελλιπή μέτρα ασφάλειας, οδήγησαν τους επικεφαλής της ομάδας μπάσκετ των ανδρών και των γυναικών στην απόφαση να διαμείνουν στο λιμάνι του Ρίο, που βρίσκεται κοντά στο Ολυμπιακό χωριό.

«Η απόφαση είναι οριστική. Δεν θα μείνουμε στο Ολυμπιακό χωριό γιατί δεν νιώθουμε πως αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να προετοιμαστούμε για τη διοργάνωση. Οι παίκτες προέρχονται από μία μακρά επαγγελματική σεζόν και θέλουν να περάσουν όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο με τους φίλους και τις οικογένειες τους», δήλωσε ο Κρεγκ Μίλερ, εκπρόσωπος της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ και συμπλήρωσε:

«Επιπλέον, αντιμετωπίζεις ένα ακόμη θέμα είτε μένεις στο ξενοδοχείο είτε μένεις στο Ολυμπιακό χωριό. Τα κρεβάτια δεν έχουν σχεδιαστεί για ανθρώπους με ύψος 2.13 ή περισσότερο. Οι παίκτες προσπαθούν να ανακαλύψουν τρόπους για να κοιμηθούν. Κάποιες φορές έχω δει περιπτώσεις που χρησιμοποιούν τις βαλίτσες ως προέκταση των κρεβατιών ώστε να ακουμπούν τα πόδια τους εκεί».

Να σημειωθεί πως η «team USA» είναι η δεύτερη φορά που επιλέγει κρουαζιερόπλοιο για τη διαμονή της. Η πρώτη ήταν το 2004 στους Ολυμπιακούς της Αθήνας, όταν είχε το «Queen Mary 2» για χώρο διαμονής στη διάρκεια των αγώνων.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*