Home / Διονύσης Δεσύλλας / Η νίκη πάνω απ’ όλα για τον Παναθηναϊκό!

Η νίκη πάνω απ’ όλα για τον Παναθηναϊκό!

*Ολοι γνώριζαν το πόσο δύσκολο ήταν το ματς του Παναθηναϊκού με την ΑΕΛ στο “Απόστολος Νικολαϊδης”. Οχι λόγω της ποιότητας του αντιπάλου, ο οποίος βρίσκεται στα χαμηλά της βαθμολογίας, αλλά εξαιτίας των πολλών προβλημάτων και των απουσιών που αντιμετώπιζε ο Λάζλο Μπόλονι. Οι πράσινοι είχαν 6 ποδοσφαιριστές εκτός, αλλά, εν τέλει, κατάφεραν μετά… κόπων και βασάνων να πάρουν αυτό που ήθελαν και να φύγουν με χαμόγελα από το γήπεδο.

*Έπειτα από ένα πρώτα μέτριο 25λεπτο, το τριφύλλι είχε ένα καλό δεύτερο μισό στο πρώτο ημίχρονο. Δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, κυκλοφόρησε σωστά την μπάλα, είχε καλά ανεβάσματα από τους Χουάνκαρ και Μολό και αφού έχασε πρώτα τη μεγάλη ευκαιρία με τον Ιωαννίδη, άνοιξε το σκορ με τον Καρλίτος στο 36′. Ο Ισπανός φορ είναι από τους καλύτερους εκτελεστές στην ομάδα και το επιβεβαίωσε όταν με ψύχραιμο σουτ από κοντινή απόσταση, άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη, επιστρέφοντας ο ίδιος στα γκολ.

*Στην επανάληψη, το πράγμα δυσκόλεψε πολύ. Ο Παναθηναϊκός οπισθοχώρησε, έδωσε την μπάλα στην ΑΕΛ και οι φιλοξενούμενοι πίεσαν πολύ από το 57′ (όταν και έχασαν τη μοναδική μεγάλη τους ευκαιρία με τον Κολομπίνο) μέχρι το 75΄. Οι πράσινοι ήταν σαν να μην… ενοχλούσαν τον αντίπαλό τους και αυτό είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει τον Μπόλονι. Μπορεί τώρα η ομάδα να μην το πλήρωσε, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι σε ανάλογη περίπτωση στο μέλλον δε θα συμβεί κάτι διαφορετικό.

*Οι αλλαγές του Ρουμάνου βοήθησαν πολύ στο να αλλάξει η εικόνα και αυτό είναι άκρως ενθαρρυντικό για το μέλλον. Οι Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης, Καμπετσής και Εμμανουηλίδης έδωσαν ενέργεια και έκαναν τον Παναθηναϊκό να έχει ένα διαφορετικό πρόσωπο. Οχι εντυπωσιακό, αλλά πιο φρέσκο και με την ομάδα να βγάζει κλασικές ευκαιρίες με Καμπετσή και Μπουζούκη. Εν τέλει, το γκολ ήρθε, χάρη στο πείσμα του Εμμανουηλίδη να πάρει την κεφαλιά από γέμισμα του Διούδη και να κάνει το σπριντ, αλλά και την αντίληψη του “Κάμπε”, ο οποίος αντί να πλασάρει από πλεονεκτική θέση, έδωσε στον συμπαίκτη του και ο τελευταίος σκόραρε για το τελικό 2-0.

*Η εμφάνιση αυτών των ποδοσφαιριστών είναι από τα κέρδη σήμερα. Πλην της σημαντικής νίκης, κόντρα στα πολλά προβλήματα, ο Μπόλονι μπορεί να χαμογελάει για τα όσα είδε από τους συγκεκριμένους παίκτες ενόψει και της δύσκολης συνέχειας που έρχεται.

*Η νίκη ήταν… πάνω απ’ όλα για το τριφύλλι στο γήπεδο της Λεωφόρου για πολλούς λόγους τους οποίους αναλύσαμε. Έστω και δύσκολα ήρθε. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρχει προβληματισμός για την οπισθοχώρηση του δευτέρου μέρους, παρά το γεγονός ότι δικαιολογίες και μάλιστα υπαρκτές, λόγω των βασικών απουσιών, υπάρχουν. Κρατάει, λοιπόν, η ομάδα το τρίποντο και την απόδοση των αλλαγών που αναφέραμε παραπάνω και κοιτάζει τη συνέχεια…

Υ.Γ: Δυστυχώς για ορισμένους παράγοντες, το γεγονός ότι τα παιχνίδια είναι κεκλεισμένων των θυρών, τους κάνει να βγαίνουν εκτεθειμένοι με τις συνεχόμενες διαμαρτυρίες τους και τα όσα φωνάζουν και μάλιστα δίχως λόγο! Το παραπάνω ισχύει για τον κ. Κούγια…

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*