Home / Ποδόσφαιρο / Premier League / Η «μάχη» στην Premier League κορυφώνεται: Μπορεί το θαύμα η Λέστερ;

Η «μάχη» στην Premier League κορυφώνεται: Μπορεί το θαύμα η Λέστερ;

Ενώ απομένουν 9 αγωνιστικές

Το πρωτάθλημα Αγγλίας πλησιάζει στο τέλος του, η ευχάριστη έκπληξη της Λέστερ αρχίζει να μεταμορφώνεται σε έπος και απομένουν 69 ημέρες στις οποίες θα κριθούν τα πάντα. Το μεγάλο πλεονέκτημα για τις «Αλεπούδες» του Κλαούντιο Ρανιέρι, είναι ότι αφοσιώνονται αποκλειστικά στην Premier League, χωρίς υποχρεώσεις σε άλλες διοργανώσεις.

Μέχρι τις 15 Μαϊου, ημερομηνία της τελευταίας αγωνιστικής, η Λέστερ θα δώσει μόνο 9 ματς, όλα για το πρωτάθλημα. Από τις τρεις συνδιεκδικήτριες, η Αρσεναλ κι η Τότεναμ θα παίξουν τουλάχιστον 11, η Μάντσεστερ Σίτι τουλάχιστον 13.

Μάλιστα, τα «έξτρα» παιχνίδια είναι εναντίον πανίσχυρων αντιπάλων, αφού η Αρσεναλ θα αγωνιστεί στη Βαρκελόνη με αντίπαλο τη Μπαρτσελόνα, η Μάντσεστερ Σίτι που ουσιαστικά έχει ξεπεράσει το εμπόδιο της Ντιναμό Κιέβου, πιθανότατα θα αντιμετωπίσει κάποιο… μεγαθήριο στους «8» του Champions League, ενώ η Τότεναμ έχει ήδη στο πρόγραμμα τις δύο αναμετρήσεις με τη Ντόρτμουντ για το Europa League (έχασε την πρώτη με 3-0).

Επίσης, μέχρι την Πρωτομαγιά, η Λέστερ δεν θα παίξει με ομάδα από το big five (οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ, Τσέλσι, Λίβερπουλ, Αρσεναλ). Εκείνη τη μέρα αγωνίζεται στο «Ολντ Τραφορντ» με τη Γιουνάιτεντ, ενώ την τελευταία αγωνιστική (15/5) ταξιδεύει στο Λονδίνο για το ματς με την απερχόμενη πρωταθλήτρια, Τσέλσι. Συμβολικό; Θα ξέρουμε σε 69 ημέρες.

Οι διεκδικητές

ΛΕΣΤΕΡ (60 βαθμοί)

Σε ένα περίεργο παιχνίδι της τύχης, θα αντιμετωπίσει ομάδες που μάχονται για την επιβίωσή τους, ακριβώς δηλαδή ότι έκανε κι η ίδια πέρσι στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα. Εχει πέντε εντός έδρας ματς τα οποία αν πάρει θα φτάσει το όριο των 75 βαθμών. Εκεί φαίνεται πως θα κριθεί ο τίτλος. Κομβικής σημασίας οι δύο διαδοχικές εντός έδρας αναμετρήσεις με Γουέστ Χαμ και Σουόνσι στις 17 και 24 Απριλίου αντίστοιχα.

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ: Περνάει ήδη δύσκολες στιγμές, ειδικά εντός έδρας αφού πλέον αντιμετωπίζεται από τις αντιπάλους της ως μεγάλη ομάδα. Στα θετικά ότι μέχρι το τέλος της σεζόν έχει περιθώριο για (τουλάχιστον) τρεις απώλειες.

ΤΟΤΕΝΑΜ (55 βαθμοί)

Απέχει πέντε βαθμούς από την κορυφή, έχει ακόμα την υποχρέωση του Europa League και τις αναμετρήσεις με τη Ντόρτμουντ στους «16», ενώ τον Απρίλιο παίζει τρία διαδοχικά ματς-φωτιά με Λίβερπουλ και Στόουκ εκτός και ενδιάμεσα με τη Γιουνάιτεντ εντός.

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ: Θα το παλέψει μέχρι τέλους, αφού διεκδικεί το πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά από 55 χρόνια (1961). Αν βρίσκεται σε απόσταση «βολής» (3 βαθμοί ή λιγότεροι) από την κορυφή δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος, θα έχει τον πρώτο λόγο για τον τίτλο, αφού την ευνοούν το πρόγραμμα και οι ισοβαθμίες.

ΑΡΣΕΝΑΛ (52 βαθμοί)

Εχει σαφώς πιο εύκολο πρόγραμμα από την Τότεναμ, αλλά αφενός αποδεικνύεται εντελώς αναξιόπιστη (έχασε την περασμένη εβδομάδα από τη Σουόνσι στο Λονδίνο), αφετέρου η τύχη της εξαρτάται από τη Λέστερ αφού έχει οκτώ βαθμούς λιγότερους από την πρωτοπόρο. Θα πρέπει οι «κανονιέρηδες» να κλείσουν τη χρονιά με τουλάχιστον 22 βαθμούς στους τελευταίους εννέα αγώνες και ταυτόχρονα να προσδοκούν 5 απώλειες της Λέστερ (ήττες ή ισοπαλίες) σε 9 ματς.

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ: Δύσκολο, έως απίθανο να κατακτήσει ο Βενγκέρ τον τίτλο του πρωταθλητή που «ψάχνει» εδώ και 12 χρόνια. Επίσης έχοντας περάσει στους «8» του κυπέλλου Αγγλίας, θα επικεντρώσει εκεί τις προσπάθειές αφού θέλει για να γίνει η πρώτη ομάδα στην Ιστορία του θεσμού με τρεις διαδοχικές κατακτήσεις, 140 χρόνια μετά τη Γουόντερερς.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (50 βαθμοί)

Οι «πολίτες» είναι στο -10 από την κορυφή, όμως έχουν τον εξ αναβολής αγώνα με τη Νιούκαστλ στο «Σεντ Τζέιμς» άρα θεωρητικά μπορούν να πλησιάσουν στους 7. Συνεπώς ισχύει ό,τι και στην περίπτωση της Αρσεναλ, όμως υπάρχει η ειδοποιός διαφορά του αγωνιστικού προγράμματος: η Σίτι έχει μπροστά της «γολγοθά» με τους προημιτελικούς του Champions League, με ταξίδια στην έδρα της Τσέλσι και της Σαουθάμπτον, το εντός έδρας ντέρμπι του Μάντσεστερ (20 Μαρτίου), ενώ υποδέχεται και την Αρσεναλ στην προτελευταία αγωνιστική (7 Μαϊου).

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ: Μετά την επόμενη απώλεια -όποτε κι αν έρθει- θα επικεντρωθεί αποκλειστικά στο Champions League, αφού δεν υπάρχουν ρεαλιστικές ελπίδες για τον τίτλο. Ο Πελεγκρίνι κατέκτησε ήδη το League Cup και θέλει να φτάσει όσο πιο μακριά μπορεί στο Champions League για να αποδείξει πώς έκαναν λάθος όσοι βιάστηκαν να τον «αδειάσουν» ανακοινώνοντας τον Γκουαρντιόλα μεσούσης τής περιόδου. Σε περίπτωση που ρισκάρει να δώσει μεγάλο βάρος και στο πρωτάθλημα, τότε ίσως τεθεί εν κινδύνω και η τέταρτη θέση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*