Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ

Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ

Σε ένα από τα καλύτερα ματς της φετινής σεζόν στη Super League, Αστέρας Τρίπολης και ΑΕΚ έμειναν στο 2-2, με τους Αρκάδες να προηγούνται 2-0 στο 18′ και την «Ένωση» να φέρνει στα ίσα το παιχνίδι, χάνοντας τεράστιες ευκαιρίες στο δεύτερο 45λεπτο για την απόλυτη ανατροπή, ενώ είχε και δοκάρι!

Η άμυνα των «κιτρινόμαυρων», ωστόσο, ήταν και πάλι απαράδεκτη. Από την άλλη, ο Σιμάνσκι έχει κάνει μεγάλο ματς και από κοντά του και ο Κρίστιτιτς!

Το sport-fm.gr περνάει από ακτίνες Χ τους παίκτες της ΑΕΚ για την εμφάνισή τους απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης:

Αθανασιάδης (6): Αν δεν ήταν αυτός η ΑΕΚ μπορεί να έχανε ακόμη και… 4-0 στο 20ό λεπτό! Ωστόσο, έχει «φάει» δύο γκολ και δεν μπορούμε να του βάλουμε καλύτερη βαθμολογία. Δείχνει, πάντως, να πατάει καλύτερα και αυτό κρατάει η ομάδα του και ο Χιμένεθ.

Σβάρνας (5): Ο Χιμένεθ έκανε την έκπληξη και τον ξεκίνησε στο δεξί άκρο της άμυνας αντί του τραυματία Μπακάκη. Ακίνδυνος επιθετικά και λογικό είναι, αφού δεν αγωνίστηκε στη θέση του. Αμυντικά προσπάθησε, αλλά δεν μπόρεσε να ξεφύγει ούτε αυτός από την… τρικυμία του α’ μέρους στα μετόπισθεν. Στο δεύτερο 45λεπτο ανέβασε την απόδοσή του και θα μπορούσε στο τέλος να γίνει ήρωας, αλλά είδε τον Άλβαρες να διώχνει πάνω στη γραμμή.

Νεντελτσιάρου (3): Εκτός παιχνιδιού, αλλού πατούσε και αλλού βρισκόταν. Κυρίως -και αυτός- στο πρώτο 45λεπτο… Όπως και οι υπόλοιποι της άμυνας, σε κάθε στατική φάση είναι μνημειώδης η αδράνειά του!

Λάτσι (4): Ο έτερος της άμυνας που είδε αντίπαλο (τον Καστάνιο, στο 75′) να διώχνει πάνω στη γραμμή κεφαλιά του. Θα μπορούσε να γίνει και αυτός ήρωας. Πολύ κακός, πάντως, όχι όσο ο Νεντελτσιάρου, αλλά κακός. Σε καμία περίπτωση δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη με τον Ρουμάνο πίσω, με την «κιτρινόμαυρη» άμυνα να είναι για ακόμα μια φορά απαράδεκτη.

Μιτάι (3): Από την πλευρά του γινόταν… πάρτι στο πρώτο ημίχρονο και ειδικά στα πρώτα 20 λεπτά. Ο Τιλίκα έκανε ό,τι ήθελε. Χαρακτηριστική η φάση, δε, που μεσολάβησε των δύο γκολ του Αστέρα, με τον Βραζιλιάνο να του φεύγει από δεξιά, περνώντας τον σαν σταματημένο. Επιθετικά, μηδέν. Καμία βοήθεια. Δικαίως αντικαταστάθηκε από τον Λόπες στην ανάπαυλα.

Σιμάνσκι (8): Μεγάλο παιχνίδι από τον Πολωνό. Δεν είναι τα γκολ του, είναι, συνολικά, η παρουσία του, αφότου ο Χιμένεθ έβαλε δίπλα του τον Κρίστιτιτς και νοικοκυρεύτηκε η μεσαία γραμμή. Η απόδοσή του ανέβηκε κατακόρυφα, πατούσε περιοχή, βοηθούσε επιθετικά, έκοβε και… έραβε στην άμυνα, έκλεβε μπάλες. Είχε μέχρι και δοκάρι! Τρομερός…

Μάνταλος (6): Μέχρι το 30′ στο πλάι του Σιμάνσκι ήταν εξαφανισμένος. Όταν ανέβηκε 10άρι ανέβασε την απόδοσή του, πάλεψε, πήρε κάποιες προσπάθειες και «έκανε» παιχνίδι. Είχε, όμως, 3/9 γεμίσματα και πέντε λάθη. Σε ρηχά νερά γενικά.

Τάνκοβιτς (6): Κάνει μια μαγική κίνηση στο 44′, αλλά ο Σιμάνσκι σημαδεύει το δοκάρι. Όταν μπήκε ο Λόπες βρήκε βοήθειες, αλλά σταδιακά άρχισε να πέφτει ο ρυθμός του και τελικά, αντικαταστάθηκε στο 65′. Καλύτερα ποσοστά στα γεμίσματα από τον Γκαρσία, 3/4, αλλά και αυτός είχε πέντε λάθη.

Γκαρσία (6): Προκάλεσε -κλασικά- πονοκέφαλο στο αριστερό άκρο του Αστέρα, ήταν δραστήριος, οι μπαλιές του, ωστόσο, είτε ήταν άστοχες είτε κόβονταν από τους αμυντικούς. Είχε -πέρα από τα 5 λάθη του- 1/10 γεμίσματα! Και πρέπει να το δει αυτό…

Ολιβέιρα (5): Αντικαταστάθηκε στο 30′, αφού αισθάνθηκε ενοχλήσεις στους πολύπαθους κοιλιακούς του. Μέχρι εκείνο το σημείο έδειξε διάθεση, αλλά μαζί με τον Ανσαριφάρντ ήταν απελπιστικά μόνοι.

Ανσαριφάρντ (5): Μακριά από τον καλό του εαυτό σε ακόμη ένα ματς, η ΑΕΚ τον χρειάζεται και τον χρειάζεται άμεσα. Έπαιξε σε όλο το 90λέπτο και με εξαίρεση 1-2 φάσεις δεν τον «ένιωσε» η άμυνα του Αστέρα.

Αλμπάνης (6): Καλό παιχνίδι από τον 26χρονο, βοήθησε αρκετά. Συνέκλινε στον άξονα και προσπάθησε πολύ.

Κρίστιτσιτς (7): Μαζί με τον Σιμάνσκι, οι καλύτεροι της ΑΕΚ. Μπήκε στο ημίωρο στη θέση του τραυματία Ολιβέιρα, όταν το σύστημα άλλαξε σε 4-2-3-1 και αμέσως νοικοκυρεύτηκε η μεσαία γραμμή, με την «Ένωση» να βρίσκει κάθετη κίνηση, ενώ «ελευθέρωσε» τον Σιμάνσκι, που κάνει στη συνέχεια μεγάλο ματς.

Λόπες (6): Μπήκε στη θέση του πολύ κακού Μιτάι και «μάζεψε» την κατάσταση. Δεν θάμπωσε με την απόδοσή του, ούτε βοήθησε πολύ επιθετικά, αλλά τέλος πάντων σταμάτησε το… πάρτι του Αστέρα από αριστερά.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*