Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / ΑΕΚ / Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ

Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ

Ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς δικαιούται τον τίτλο του κορυφαίου της ΑΕΚ στη νίκη με 4-2 επί του Βόλου, με τον Λιβάι Γκαρσία… κοντά του. Υστέρησε πολύ η αμυντική γραμμή της «Ένωσης» με χειρότερο μεταξύ αρνητικών τον Νταντσένκο. Κορυφαίος για τους ηττημένους ο Τάσος Δουβίκας.

Δείτε την κριτική των παικτών της ΑΕΚ από το sport-fm.gr:

Τσιντώτας (6): Έχει δεχτεί δύο γκολ φέροντας κάποιον βαθμό ευθύνης στο δεύτερο αφού θα μπορούσε να βγει πρώτος στην μπάλα. Ωστόσο αξίζει έναν βαθμό πάνω από τη βάση, καθώς πραγματοποίησε 3-4 καλές επεμβάσεις με κορυφαίες αυτές απέναντι σε Περέα, Δουβίκα και Νίνη.

Νταντσένκο (2): Απογοητευτικός ο Ουκρανός. Παρότι είχε συμμετοχή σε κάποιες επιθέσεις από τα δεξιά δίνοντας την πάσα στο πέναλτι του Λιβάι και τη χαμένη ευκαιρία του Ολιβέιρα, αποτελούσε πηγή κινδύνων για την άμυνά του. Ορθώς αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο.

Μιτάι (4): Μέτρια παρουσία από τον μικρό. Στο 2’ χάνει μονομαχία από τον Περέα που βγαίνει τετ-α-τετ αλλά ο Τσιντώτας αποσοβεί το γκολ. Στην πορεία του ματς ανεβάζει την απόδοσή του, αλλά δεν βοηθά πολύ στο επιθετικό κομμάτι.

Τσιγκρίνσκι (3): Σε κακή κατάσταση ο Ουκρανός στόπερ. Μοναδική καλή στιγμή του ήταν ότι βάζει την κόντρα στον Μπαρτόλο που απειλεί με το 0-2. Κατά τα άλλα, έκανε πολλά λάθη και φλέρταρε με πέναλτι ανατρέποντας τον Περέα στα όρια της περιοχής.

Νεντελτσιάρου (3): Ούτε ο Ρουμάνος ξέφυγε από την μετριότητα. Δεν εμπνέει σιγουριά, έκανε πολλά αβίαστα λάθη και έχασε πάρα πολλές μονομαχίες από τον Δουβίκα.

Κρίστισιτς (6): Βελτιωμένος σε σχέση με το κακό πρόσωπο που είχε απέναντι στον Άρη. Πιστώνεται την εξαιρετική μπαλιά στο 2-1 από τον Τάνκοβιτς και αρκετά τρεξίματα στο κέντρο.

Σιμάνσκι (7): Έτρεξε και πάλι ατελείωτα χιλιόμετρα και παρότι δεν συμμετείχε ιδιαίτερα στην επιθετική ανάπτυξη της ΑΕΚ, ήταν αρκετά θετικός.

Μάνταλος (7): Επιστροφή στα γκολ για τον αρχηγό της ΑΕΚ. Είχε διάθεση παίζοντας σε ελεύθερο ρόλο, τελείωσε υπέροχα την κάθετη του Λιβάι και είχε 2-3 ακόμη καλές ενέργειες που θα μπορούσε να τελειώσει καλύτερα αν απέφευγε τις υπερβολές.

Τάνκοβιτς (9): Ο κορυφαίος του αγώνα. Μπορεί να είναι… εξαφανισμένος από ένα παιχνίδι, αλλά διαθέτει την ποιότητα με μια ενέργεια να αλλάξει τα δεδομένα. Με εξαιρετικό τελείωμα με τη μία κάνει το 2-1 και με φοβερό σουτ πετυχαίνει το 3-1, ενώ είχε μία ακόμη υπέροχη ενέργεια με το σουτ του να κοντράρει στα σώματα στο δεύτερο ημίχρονο. Σίγουρα αξίζει καλύτερης μεταχείρισης από τον Χιμένεθ.

Λιβάι Γκαρσία (8): Ένα ακόμη πολύ καλό ματς. Μπορεί να μην σκόραρε, αλλά έχει την ασίστ στο 1-1 και κερδίζει το πέναλτι για το 4-1. Η ποιότητά του ξεχωρίζει και ταυτόχρονα δίνει πολύτιμες βοήθειες ανασταλτικά κυνηγώντας κάθε φάση στην πλευρά του. Αν επέλεγε πάσα αντί για τελείωμα σε μια φάση στο δεύτερο ημίχρονο, θα έπαιρνε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό.

Ολιβέιρα (7): Ο Πορτογάλος έδωσε μάχες με τα αντίπαλα στόπερ και βοήθησε να ανοίξουν διάδρομοι, ενώ σκόραρε και με πέναλτι. Αν γίνει πιο απλός στις προσπάθειές του, θα βοηθήσει ακόμη περισσότερο. Πάντως παρότι μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και δεν έχει συμφωνήσει για ανανέωση, είναι προς τιμήν του πως δίνει ό,τι έχει. Έστω κι αν όχι πάντα με αποτελεσματικότητα.

Λόπες (6): Μπήκε στο 46’ αντί του απογοητευτικού Νταντσένκο και έπαιξε ίσως για πρώτη φορά στη ζωή του δεξιός μπακ. Το πάλεψε φιλότιμα, έστω και με ανάποδο πόδι, δίνοντας κάποιες λύσεις. Στο φινάλε με την είσοδο του Ραντόνια αντί του Μιτάι επέστρεψε στη φυσική του θέση.

Ανσαριφάρντ (7): Πέρασε στο 71’ στο ματς και λίγο έλειψε να χρηστεί σκόρερ με όμορφο γύρισμα και σουτ που απέκρουσε ο Κλέιμαν. Κατά τα άλλα δεν φάνηκε πολύ, αφού η ΑΕΚ είχε οπισθοχωρήσει στο διάστημα που μπήκε στο παιχνίδι.

Αλμπάνης (5): Είχε 1-2 καλές ενέργειες, αλλά ξανά ημιτελείς. Πρέπει να γίνει πιο ουσιαστικός για να μπορέσει να διεκδικήσει με περισσότερες αξιώσεις τη θέση από τον Τάνκοβιτς.

Ραντόνια-Σιμόες (-): Πέρασαν στο ματς στο 81’ και θα ήταν άδικο να κριθούν.

Από την ομάδα του Βόλου, που έκανε εξαιρετική εμφάνιση, υπήρχαν αρκετοί διακριθέντες. Κορυφαίος ο Δουβίκας, που αποτέλεσε μόνιμη πηγή κινδύνου, είχε γκολ, δοκάρι και ταλαιπώρησε την άμυνα της ΑΕΚ. Πολύ καλός και ο Νίνης, που άρχισε ως οκτάρι και στο δεύτερο μέρος έγινε δεκάρι με πολύ καλές εμπνεύσεις και εκτελέσεις σε στημένα. Ιδιαίτερα δραστήριοι και οι Μπαρτόλο και Περέα, όπως και ο Φεράρι που ήταν πολύ απειλητικός από τα αριστερά, αν και πιέστηκε πολύ από τον Λιβάι Γκαρσία.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*