Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / ΑΕΚ / Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ

Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ

Μπορεί να τα βρήκε μπαστούνια -εξαιτίας της κάκιστης εμφάνισης στο πρώτο ημίχρονο και του εξαιρετικού Απόλλωνα Σμύρνης– αλλά η ΑΕΚ κατάφερε τελικά να προκριθεί στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Η «Ένωση» ηττήθηκε 2-1 από την ομάδα του Γιώργου Παράσχου, αλλά σε συνδυασμό με το 2-0 του πρώτου ματς στο ΟΑΚΑ, σφράγισε την παρουσία στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Το sport-fm.gr καταγράφει την ατομική παρουσία των «κιτρινόμαυρων» στο αποψινό παιχνίδι της Ριζούπολης…

Αθανασιάδης (6): Δεν έχει ευθύνη για κάποιο από τα γκολ, καθώς στο πρώτο νικήθηκε με δεύτερη προσπάθεια (και από πολύ κοντά) από τον Ντάουντα, ενώ το σουτ του Λαγού ήταν άπιαστο. Στο υπόλοιπο ματς δεν υπήρξαν φάσεις στις οποίες να χρειάστηκε να επέμβει.

Ραντόνια (8): Ήταν το μεγαλύτερο -και ίσως το μόνο- αγωνιστικό κέρδος της ΑΕΚ στη βραδιά. Εμφανώς πιο απελευθερωμένος σε σχέση με το ντεμπούτο του στο πρώτο ματς, έδειξε πολύ πιο αποφασιστικός στα αμυντικά του καθήκοντα, ενώ είχε επίσης ανεβάσματα και αξιοπρεπέστατη συμμετοχή στο δημιουργικό κομμάτι.

Τσιγκρίνσκι (5): Εξακολουθεί να δείχνει έξω απ’ τα νερά του. Δεν έκανε κάποιο μεγάλο λάθος, ωστόσο για μια ακόμη φορά δεν ενέπνεε την εμπιστοσύνη που κάποτε συνήθιζε. Εμφανώς πιο αργός στις αντιδράσεις του και λιγότερο aggressive, μοιάζει πλέον με εναλλακτική λύση πολυτελείας.

Λόπες (6): Μια ακόμα εμφάνιση με διακυμάνσεις με τον Πορτογάλο. Δεν δημιουργήθηκαν ιδιαίτεροι κίνδυνοι από την πλευρά του και είχε τη γνώριμη συνεισφορά στο επιθετικό κομμάτι, αλλά ήταν και πάλι ανούσιος και επιπόλαιος σε σέντρες ή τελικές αποφάσεις.

Σιμόες (6): Έκανε τα απολύτως απαραίτητα, αλλά με χαμηλότερη (για τα δεδομένα Σιμόες) ένταση. Έτρεξε και έκοψε επιθέσεις, ωστόσο δεν μπόρεσε να προσφέρει το κάτι παραπάνω ούτε στο διάστημα που δέχθηκε πίεση η ΑΕΚ στο πρώτο μέρος, ούτε σ’ εκείνο που είχε την μπάλα και τον έλεγχος στο δεύτερο.

Σάκχοφ (5): Λίγο παραπάνω από μια ώρα αγωνίστηκε (πριν αντικατασταθεί λόγω τραυματισμού) αλλά δεν έδειξε κάτι από τα γνώριμα στοιχεία του παιχνιδιού του. Η μπάλα δεν πέρασε πολύ από τα πόδια του, όπως θα έπρεπε να συμβαίνει ως το πιο δημιουργικό από τα δυο χαφ και δεν κατάφερε να συνδέσει άμυνα και επίθεση.

Νταντσένκο (6): Θα είναι άδικο να κριθεί αυστηρά σε παιχνίδι όπου έκανε ντεμπούτο και μάλιστα σε άλλη θέση από την κανονική του. Αγωνιζόμενος ως εξτρέμ δεν μπόρεσε να παίξει «ένας εναντίον ενός», αλλά ούτε και να βγάλει σέντρες απ’ αυτές που θεωρούνται πλεονέκτημά του. Παρόλα αυτά έδειξε διάθεση και είχε αρκετά καλά χτυπήματα στις στημένες φάσεις.

Τάνκοβιτς (6): Αγωνίστηκε (ξανά) για ένα ημίχρονο και για πρώτη φορά επί Χιμένεθ ως «δεκάρι». Όπως πάντα, ήταν μέσα στις φάσεις και προσπάθησε να παίξει συνδυαστικά, αλλά δεν είχε καθοριστική παρουσία στο ματς. Κάτι που θα κατάφερνε πάντως αν η μπάλα του έκανε το χατίρι στη φάση που την κοντρόλαρε με το στήθος και πήγε (με απευθείας γυριστό) να πετύχει εντυπωσιακό γκολ.

Αλμπάνης (6): Μια από τις κλασικές του εμφανίσεις -με τα καλά και τα κακά τους. Ήταν ξανά ζωηρός, πήρε ξανά πρωτοβουλίες, δεν δίστασε ξανά να παίξει (με επιτυχία) στο «ένας εναντίον ενός». Ήταν όμως και πάλι διστακτικός στην τελική απόφαση, χωρίς καθαρό μυαλό στα γυρίσματά του και με τη μια παραπάνω ενέργεια που συχνά του χαλάει καλές προσπάθειες.

Ολιβέιρα (7): Δεν έκανε κάτι σπουδαίο, αλλά κανείς δεν μπορεί ούτε αυτή τη φορά να έχει παράπονο από την προσπάθειά του. Σπατάλησε μια καλή ευκαιρία στο ξεκίνημα, αλλά ήταν κινητικός, τον αισθανόταν η αντίπαλη άμυνα, πίεζε ψηλά. Και φυσικά πέτυχε το γκολ που αποδείχθηκε καθοριστικό για την πρόκριση, έστω κι αν αυτό ήταν σε μεγάλο βαθμό προσφορά του Γιαννακόπουλου.

Γκαρσία (8): Δεν χρειάστηκε πάνω από ένα ημίχρονο για να δείξει ξανά πόσο ξεχωρίζει από την πλειοψηφία των παικτών στην Ελλάδα. Ταλαιπώρησε τους προσωπικούς του αντιπάλους, τους ανάγκασε να υποφέρουν στο ανοιχτό γήπεδο και να τον σταματούν μόνο με φάουλ για κάρτα. Δεν μπόρεσε να σκοράρει, αλλά η παρουσία του επέτρεψε στην ΑΕΚ να ελέγξει το ματς στο β’ μέρος.

Σιμάνσκι (7): Χωρίς να κάνει κάτι σπουδαίο, βοήθησε καθοριστικά στο δεύτερο ημίχρονο. Η είσοδός του επέτρεψε στην ΑΕΚ να νιώσει ασφάλεια στο χώρο του κέντρου και ν’ αποκτήσει την πίεση ψηλά που της έλειπε στο πρώτο μέρος και επέτρεπε στον Απόλλωνα να ξεμυτίζει πιο εύκολα. Στα μείον η ευκαιρία που έχασε στο τέλος, όπου αρκούσε λίγο πιο προσεκτικό τελείωμα για να ισοφαρίσει.

Γαλανόπουλος (6): Όπως συνέβη και με τον Σιμάνσκι, αρκούσε η είσοδός του για να σφίξει το κέντρο της ΑΕΚ και να συνδεθούν οι γραμμές της. Είχε τα γνωστά του τρεξίματα και την αποφασιστικότητα που συνηθίζει στις μονομαχίες, κάτι που έκανε ως το τελευταίο λεπτό (με κόστος την άσχημη πτώση και τον τραυματισμό του).

Μαχαίρας-Ανσαριφάρντ (-): Έπαιξαν λίγο και δεν μπορούν να κριθούν.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*