Home / sport-fm.gr ΘΕΜΑ / Η κορυφαία ενδεκάδα της 24ης αγωνιστικής

Η κορυφαία ενδεκάδα της 24ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε και η 24η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Μια «στροφή» που είχε λίγα γκολ (9) μεν, αρκετούς πρωταγωνιστές δε.

Το sport-fm.gr, όπως κάθε φορά, τα έβαλε κάτω και επέλεξε την κορυφαία ενδεκάδα της αγωνιστικής. Ως σύστημα καταλήξαμε στο 4-4-2.

Τερματοφύλακας – Παναγιώτης Τσιντώτας

Εκ των βασικών λόγων -εάν όχι ο πλέον βασικός- για το «μπλόκο» (0-0) που έστησε ο ΠΑΣ Γιάννινα στον ΠΑΟΚ. Στις περισσότερες περιπτώσεις είχε διαβάσει τις φάσεις παίρνοντας τις κατάλληλες τοποθετήσεις. Κορυφαία του επέμβαση εκείνη του 86′ στην κεφαλιά του Τζίμα. Ο 29χρονος πορτιέρε πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις στην ομάδα των Ιωαννίνων, η μετακίνησή του στην οποία αποδεικνύεται απόλυτα σοφή επιλογή.

Δεξί μπακ – Ροντινέι



Πολύ καλή εμφάνιση από τον Βραζιλιάνο άσο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Πέρασε πολύ η μπάλα από τα πόδια του, συμμετέχοντας σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη του Ολυμπιακού από τα δεξιά, ενώ είχε και ευκαιρία για να σκοράρει στο 67′. Έδειξε μεγάλη αυτοπεποίθηση για ακόμη μία φορά και ήταν από τους παίκτες που απέφυγαν τα σοβαρά λάθη. Αυτό που του έλειψε σε σχέση με τα προηγούμενα ματς ήταν οι σέντρες ακριβείας. Ένα από τα καλύτερά του ματς στα ερυθρόλευκα.

Κεντρικός αμυντικός – Ντομαγκόι Βίντα



Η αλήθεια είναι ότι ο Κροάτης στόπερ στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Άστερα δεν δέχθηκε ιδιαίτερη πίεση σε ανασταλτικό επίπεδο. Εάν και όπου χρειάστηκε ήταν συνεπής και σίγουρος στις επεμβάσεις του και στις μονομαχίες. Παράλληλα, βοηθούσε στο build up από πίσω. Ωστόσο, σημαντική παράμετρος που τον τοποθετεί στην ενδεκάδα της αγωνιστικής είναι η συμμετοχή του στο 1-0. Αποτέλεσε αρμονικά μέρος της κομπίνας στην εκτέλεση κόρνερ, γνωρίζοντας και υλοποιώντας εξαιρετικά τον ρόλο του. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Βίντα, ο οποίος μετά το μουντιάλ είχε υποπέσει σε ορισμένα λάθη. Έχει την εμπειρία και την ικανότητα να επανέλθει στα στάνταρ απόδοσης που μας έχει συνηθίσει (και) στην Ελλάδα.

Κεντρικός αμυντικός – Πασαλίδης



Ο πιο επιδραστικός κεντρικός αμυντικός της αγωνιστικής. Κι αυτό διότι είναι εκείνος που κερδίζει το πέναλτι, με το οποίο ο ΟΦΗ πήρε προβάδισμα στην έδρα του Ιωνικού. Κατά τα άλλα, δεν τα έκανε όλα τέλεια, αλλά είχε κι αυτός επεμβάσεις.

Αριστερό μπακ – Κώστας Μπαλογιάννης



Παρά τη νικηφόρα απόδραση από τη Νίκαια, ο ΟΦΗ δεν έδειξε πολλά πράγματα επιθετικά. Παρόλα αυτά, οι περισσότερες ενέργειές του ξεκινούσαν από αριστερά, από την πλευρά του Μπαλογιάννη δηλαδή. Ο 24χρονος οπισθοφύλακας πήρε πολλές πρωτοβουλίες, ενώ είχε καταλυτική συμμετοχή στο 0-2. Τη… μισή και βάλε. Συγκεκριμένα με πίεση, ανάκτηση ψηλά και ωραίο σπάσιμο της μπάλας στο ύψος της μεγάλης περιοχής στον Τοράλ.

Δεξί χαφ – Σωτήρης Τσιλούλης



Κανονικά έπαιξε στο δίδυμο της επίθεσης, στο 4-4-2 με το οποίο παρέταξε τη Λαμία ο Λεωνίδας Βόκολος. Ωστόσο, εμείς θα τον επιστρατεύσουμε στη φυσική του θέση, στα δεξιά της μεσαίας γραμμής. Ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου μέχρι να γίνει αναγκαστική αλλαγή στο 66′, εξέλιξη που κόστισε στην ομάδα του. Μέχρι τότε ήταν πολύ δραστήριος, είχε αρκετές ενέργειες, προεξέχουσας φυσικά εκείνη του γκολ στο 38′. Ξεκίνησε την προσπάθειά του από χαμηλά, ρόλαρε ωραία, κουβάλησε την μπάλα για πολλά μέτρα και την έστειλε στα δίχτυα με σουτ εκτός περιοχής.

Κεντρικό χαφ – Χουάνγκ



Ο παίκτης που έδωσε ξανά τον τόνο στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Έκανε εξαιρετικό ματς στο β’ μέρος και σε ένα σημείο που άρχισε να βγάζει κούραση η ομάδα του Μίτσελ, αυτός κατέθεσε ό,τι είχε στον αγωνιστικό χώρο, αφού ήταν… παντού στο γήπεδο. Λιγότερο καλός στο πρώτο βάσει των δικών του στάνταρ, αλλά συνολικά σίγουρα ξεχώρισε με την εμφάνισή του.

Κεντρικό χαφ – Νταρίντα

Το πολύ μεγάλο ποδοσφαιρικό του επίπεδο επιβεβαίωσε και στη νίκη του Άρη επί του Ατρομήτου ο Τσέχος άσος. Λίγο το ότι ήταν μέσα και στα δύο γκολ των Θεσσαλονικιών, λίγο το ότι ήταν μέσα σχεδόν σε ό, τι καλό δημιουργήσε η ομάδα του. Δεν θέλει και πολύ. Ένας πραγματικός… εγκέφαλος στον χώρο των χαφ για τους «κίτρινους». Σπουδαία μεταγραφή.

Αριστερό χαφ – Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς



Ο Σέρβος άσος συνδύασε την επιστροφή του στα αριστερά της μεσαίας γραμμής της ΑΕΚ με εντυπωσιακή εμφάνιση. Από τη μία, συμμετείχε και στο δύο γκολ της «Ένωσης», στο πρώτο με την εκτέλεση του κόρνερ (ωραίο κομπίνα) και στο δεύτερο με ωραίο μονοκόμματο πλασέ από δύσκολη γωνία. Από την άλλη, είχε ορισμένες μαγικές ενέργειες με την μπάλα, στην οποία ώρες ώρες… μιλούσε.

Επιθετικός – Τζον Τοράλ



Στο όχι και τόσο καλό διάστημα του ΟΦΗ στο ματς με τον Ιωνικό, ήταν ό, τι καλύτερο είχαν να επιδείξουν οι Κρητικοί, καθώς έπαιρνε ενέργειες. Εντέλει, αποτέλεσε τον απόλυτο πρωταγωνιστή και της ομάδας του και συνολικά της αναμέτρησης, την οποία έκρινε με ωραίες ψύχραιμες εκτελέσεις (η πρώτη με πέναλτι, η δεύτερη με σουτ εντός περιοχής).

Επιθετικός – Σέρχιο Αραούχο



Συναγωνίστηκε με τον Γκατσίνοβιτς για τον τίτλο του MVP στον αγώνα της ΑΕΚ με τον Αστέρα. Επιδραστικότατος και ο Αργεντινός φορ στη νίκη του «δικεφάλου». Καταρχάς, είναι εκείνος που κερδίζει την κόκκινη κάρτα από τον Γκαρντάφσκι (πολύ επικίνδυνο μαρκάρισμα) μόλις στο 4′, ενώ με σεντερφορίσια κεφαλιά-«ψαράκι» άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Super League: Η κορυφαία ενδεκάδα από το sport-fm.gr

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*