Home / Κώστας Νικολακόπουλος / Η κλήρωση της Τετάρτης, οι προοπτικές του Ολυμπιακού και οι μεταγραφές!

Η κλήρωση της Τετάρτης, οι προοπτικές του Ολυμπιακού και οι μεταγραφές!

· Την Τετάρτη λοιπόν θα μάθει ο Ολυμπιακός τον πρώτο του αντίπαλο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Κι είναι ένα ερώτημα κατά πόσο η κλήρωση θα επηρεάσει κάποια από τα μεταγραφικά του πλάνα!

· Επειδή είμαι της άποψης ότι κάθε γεγονός έχει τη δική του σημασία και παίζει το δικό του ρόλο, δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα. Ας σκεφθούμε απλά ότι άλλο είναι να πέσεις με την Ομόνοια η, τον νικητή των ζευγαριών με ομάδες όπως η ισραηλινή Μακάμπι Χάιφα κι η Σλόβαν Μπρατισλάβας και η νορβηγική Μπόντο Γκλιμτ κι άλλο είναι να πέσεις με κάποια άλλη ομάδα, που μοιάζει ξεκάθαρα χαμηλότερης δυναμικότητας.

· Μιλάμε βέβαια για παιχνίδια που θα γίνουν στις 20-21 και 27-28 Ιουλίου, αλλά σημειώνω ξανά ότι όλα έχουν τη σημασία τους. Για παράδειγμα, ανάλογα με τη δυναμικότητα του αντίπαλου, μπορεί να υπάρξει σημαντικός προβληματισμός η, το αντίθετο, μεγαλύτερη άνεση για την παραχώρηση κάποιου η, κάποιων παικτών…

· Ας λάβουμε υπόψιν μας δε ότι εάν ο Ολυμπιακός περάσει τον β΄ προκριματικό, εξασφαλίζει σίγουρα παρουσία στους ομίλους μίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Με μία πρόκριση, δηλαδή, είναι σίγουρος για τους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ, έχει σοβαρές πιθανότητες για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και αρκετές πιθανότητες για τους ομίλους του Τσάμπιονς λιγκ…

· Διότι, εάν περάσει τον β΄ προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ, τότε θα παίξει στον γ΄ προκριματικό, με την προοπτική να κάνει μία δεύτερη πρόκριση και να παίξει στα πλέι οφς της διοργάνωσης. Κι αν αποκλειστεί στον γ΄ προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ, τότε θα παίξει πλέι οφς του Γιουρόπα Λιγκ και με μία πρόκριση από εκεί πάει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Αλλά ακόμη κι αν χάσει στα πλέι οφς του Γιουρόπα Λιγκ, θα πάει να παίξει απευθείας τους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ.

· Κοινώς, έστω με μία πρόκριση ο Ολυμπιακός πάει στους ομίλους του Κόνφερενς, με δύο προκρίσεις πάει στους ομίλους του Γιουρόπα και με τρεις προκρίσεις στους ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ!

· Το πολύ μεγάλο πρόβλημα θα είναι να αποκλειστεί ο Ολυμπιακός στον β΄ προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Τότε, θα μεταφερθεί στον γ΄ γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, με την προσδοκία φυσικά να περάσει και να φτάσει στα πλέι οφς του Γιουρόπα Λιγκ κι από εκεί στους ομίλους αυτής της διοργάνωσης. Θα έχει δηλαδή μία δεύτερη ευκαιρία να συνεχίσει στην Ευρώπη και δη με δύο προκρίσεις να παίξει ομίλους Γιουρόπα Λιγκ, κάτι που θα του δώσει κάποια, όχι λίγα εκατομμύρια Ευρώ, αλλά και το πρεστίζ ότι θα είναι αυτός στο Γιουρόπα, ενώ οι υπόλοιπες ελληνικές ομάδες στο Κόνφερενς-κι αν έχουν προκριθεί…

· Αν ωστόσο ο Ολυμπιακός αποκλειστεί στον γ΄ γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, θα μεταφερθεί στα πλέι οφς του Κόνφερενς Λιγκ και θα παίξει εκεί για να μπει στους ομίλους! Θα έχει δηλαδή μία τρίτη ευκαιρία να συνεχίσει στην Ευρώπη και μάλιστα με μία πρόκριση να παίξει στους ομίλους του Κόνφερενς.

Άσχετο: η πορτογαλική εφημερίδα Record έχει σήμερα στο πρωτοσέλιδο της ότι δύο ελληνικές ομάδες θέλουν τον 27χρονο Σλοβένο διεθνή (30 φορές-4 γκολ) σέντερ φορ της Σπόρτινγκ, τον Άντραζ Σπόραρ (1μ86), φωτογραφίζοντας τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Ο Σπόραρ ήταν παίκτης της Σλόβαν Μπρατισλάβας όταν οι Σλοβάκοι απέκλεισαν τον ΠΑΟΚ και πριν ενάμιση χρόνο τον είχε αγοράσει η Σπόρτινγκ με 6 εκατ. ευρώ. Φέτος από τα μέσα της σεζόν έπαιξε δανεικός στην Μπράγκα.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*