Home / Βάιος Τσούτσικας / Η ευκαιρία του Μπένετ να δείξει τις προθέσεις του για το ποδόσφαιρο

Η ευκαιρία του Μπένετ να δείξει τις προθέσεις του για το ποδόσφαιρο

Το αθηναϊκό ντέρμπι είναι προ των πυλών, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έχουν αρχίσει τη σεζόν με μεγάλες φιλοδοξίες και η αναμέτρηση της Κυριακής στη Λεωφόρο προσφέρει στη νέα «κεφαλή» της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας τη δυνατότητα να δείξει τις σκέψεις και προθέσεις της στην κατεύθυνση ενός καλύτερου ελληνικού πρωταθλήματος και μιας αμερόληπτης διαιτησίας.

Πώς θα το κάνει αυτό ο Στιβ Μπένετ; Ορίζοντας έναν εξαιρετικό ξένο διαιτητή, κατηγορίας Elite, ο οποίος δεν θα επιτρέψει να γίνει η παραμικρή κουβέντα περί μεροληπτικών σφυριγμάτων. Ένα μεγάλο όνομα ξένου διαιτητή, με εμπειρία, παραστάσεις και εγνωσμένες ικανότητες, θα σταματήσει την οποιαδήποτε συζήτηση περί αποφάσεων που έχουν υστεροβουλία και ακόμη και τα πιθανά λάθη του θα αναγνωριστούν από όλες τις πλευρές ως… ανθρώπινα.

Δεν θα πρόκειται, άλλωστε, για κάποιον νεωτερισμό από τη νέα διοίκηση της ΚΕΔ. Εδώ και αρκετό καιρό, πλέον, στους αγώνες των «μεγάλων» ορίζονται από την ΕΠΟ ξένοι διαιτητές. Ίσως όχι πάντοτε εγνωσμένης αξίας ή από μεγάλα πρωταθλήματα, ίσως όχι αλάνθαστων όπως έχει φανεί εκ του αποτελέσματος, αλλά τουλάχιστον οι συγκεκριμένες επιλογές δεν έχουν δώσει περαιτέρω τροφή για συνωμοσιολογία, όπως γινόταν στο παρελθόν σε ορισμούς Ελλήνων διαιτητών.

Έχει αποδειχτεί, άλλωστε, πως δεν είναι ανέφικτο να έρθει ένας υψηλού επιπέδου διαιτητής για να σφυρίξει σε ντέρμπι ελληνικού πρωταθλήματος ή Κυπέλλου. Από τον Ντελ Θέρο Γκράντε μέχρι τον Σλάβκο Βίντσιτς, διαιτητές επιπέδου Elite έχουν «σφυρίξει» στα μέρη μας και ακόμη και σε περιπτώσεις που υπέπεσαν σε λάθη, τουλάχιστον είχε διασφαλιστεί ότι η… γυναίκα του Καίσαρα είναι και φαίνεται τίμια. Αντιθέτως, ο ορισμός Ελλήνων διαιτητών σε ντέρμπι, ακόμη και όταν η απόδοσή τους ήταν καλή, σήκωναν πολλή κουβέντα ή οποία αποφεύγεται με τον ορισμό ξένων.

Να, λοιπόν, η ευκαιρία του Στιβ Μπένετ να αποδείξει πως θέλει και μπορεί να αναθέσει τη διαιτησία ενός ντέρμπι σε έναν εγνωσμένης αξίας διαιτητή, διασφαλίζοντας το καλύτερο δυνατό επίπεδο σφυριγμάτων και βοηθώντας το ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και τον παραδειγματισμό των Ελλήνων διαιτητών. Και γλιτώνοντας σίγουρα από πολλή γκρίνια…

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*