Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Ολυμπιακός / Η εμπλοκή της Πόρτο για Όλεγκ, η παρουσία στην αποστολή και ο Ολυμπιακός στην ευρωπαϊκή SuperLeague

Η εμπλοκή της Πόρτο για Όλεγκ, η παρουσία στην αποστολή και ο Ολυμπιακός στην ευρωπαϊκή SuperLeague

• Αποτελεί πανευρωπαϊκό…μυστικό ότι οι μεγάλες ομάδες των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων κινούνται ήδη εδώ και καιρό για τη δημιουργία της Superleague, του νέου μεγάλου πρωταθλήματος που θα έχει φιλοδοξία να πάρει τα σκήπτρα από το Τσάμπιονς Λιγκ.

• Ποια είναι τα τελευταία νέα γι΄ αυτό το εγχείρημα;

ΕΝΑ. Ο σχεδιασμός λέει ότι θα ξεκινήσει πριν το 2024.

ΔΥΟ. Θα υπάρχουν στάνταρ 15 κλαμπ (πέντε από την Αγγλία, τρία από την Ισπανία, τρία από την Ιταλία, δύο από τη Γερμανία κι ένα από τη Γαλλία), με βάση οικονομικά κριτήρια και θα προσκαλούνται άλλα πέντε κλαμπ εκ περιτροπής κι ανάλογα με τα αποτελέσματα τους κάποια θα παραμένουν και κάποια θα φεύγουν.

ΤΡΙΑ. Οι ομάδες που θα συμμετέχουν θα παίζουν παράλληλα στα εθνικά τους πρωταθλήματα. Φυσικά δεν θα παίζουν στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο Γιουρόπα Λιγκ.

ΤΕΣΣΕΡΑ. Η διεξαγωγή της Superleague θα είναι υπό τη μορφή πρωταθλήματος, που στο φινάλε του θα έχει και πλέι οφς.

ΠΕΝΤΕ. Χρηματοδότης έχει βρεθεί, ενώ τα παιχνίδια μπορεί να τα μεταδίδει ένας ψηφιακός γίγαντας, τύπου Netflix.

• Το ερώτημα είναι, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είναι μέσα στις πέντε ομάδες που θα προσκληθούν έξω από τα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα; Οι εκτιμήσεις είναι θετικές, όμως, κι ο ανταγωνισμός μεγάλος. Παίζουν και η Πόρτο, η Μπενφίκα, ο Άγιαξ, η Ζενίτ, η Σέλτικ, η Σαχτάρ (ή η Ντινάμο Κιέβου), η Γαλατασαράι. Και τα πράγματα θα γίνουν πιο δύσκολα, εάν επιτραπεί να προσκληθούν κι άλλες ομάδες από τα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, π.χ. μία δεύτερη γαλλική ομάδα, που λέγεται ότι μπορεί να είναι η Μαρσέιγ.

• Κατά τα άλλα, στο θέμα της μεταγραφής του Όλεγκ Ρεάμπτσιουκ έρχεται να δώσει μία άλλη διάσταση η σημερινή O Jogo, καθώς σύμφωνα με ρεπορτάζ της πορτογαλικής εφημερίδας η Πόρτο μελετάει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε επαναγορά του Μολδαβού διεθνή από την Πάσος Φερέιρα (!), όπως εχει δικαίωμα να κάνει, βάσει της συμφωνίας των δύο ομάδων όταν είχε παραχωρηθεί ο παίκτης δωρεάν από την Πόρτο στην Πάσος. Προφανέστατα, η Πόρτο μπορεί να πληρώσει ένα ποσό στην Πάσος και να τον πάρει πίσω. Κατά το ίδιο δημοσίευμα, «το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Όλεγκ είναι πραγματικό και η Πάσος έχει ήδη απορρίψει μία πρόταση του ελληνικού συλλόγου».

• Για να δούμε τι θα δούμε λοιπόν, καθώς η άλλη μεγάλη πορτογαλική εφημερίδα, η A Bola, έχει κυκλοφορήσει σήμερα με ρεπορτάζ που έχει τίτλο, «ο Όλεγκ πολύ κοντά στον Ολυμπιακό», αναφέροντας ότι ο Μολδαβός είναι στην αποστολή της ομάδας του για το απογευματινό παιχνίδι με τη Φαρένσε και «ο προπονητής Πέπα θα τον χρησιμοποιήσει, εκτός κι αν στο μεταξύ σημειωθεί κάποια σημαντική εξέλιξη στις συζητήσεις της Πάσος με τον Ολυμπιακό για τη μεταγραφή του». κατά το ρεπορτάζ, «τις τελευταίες ώρες υπήρξε μία εξέλιξη στις συνομιλίες ανάμεσα στις δύο ομάδες για τη διαπραγμάτευση της μεταγραφής του Μολδαβού διεθνή, αλλά όχι στο σημείο που ο Πέπα να έχει απαλλαγεί από έναν εκ των πιο βασικών παικτών του».

• Παρεμπιπτόντως, έπεσε στα χέρια μου μία συνέντευξη του Ισλανδού Φινμπόγκασον, που είχε περάσει ένα φεγγάρι από τον Ολυμπιακό και είχε μάλιστα σκοράρει και στην τεράστια νίκη του Ολυμπιακού επί της Άρσεναλ μέσα στο Λονδίνο για το Τσάμπιονς Λιγκ, εκείνο το 3-2 το φθινόπωρο του 2015, με προπονητή τον Μάρκο Σίλβα.

Ο Φινμπόγκασον θυμάται κι εξιστορεί: «Το καλοκαίρι του 2015 πήγα δανεικός από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ στον Ολυμπιακό. Ήθελαν να με αγοράσουν ένα χρόνο πριν, οπότε με ήξεραν καλά. Ήμουν προετοιμασμένος να παίξω πολύ στην Ελλάδα, αλλά η προσδοκία μου δεν βγήκε αληθινή. Ο προπονητής, Μάρκο Σίλβα, με κράτησε στον πάγκο, δεν δούλεψε μεταξύ μας. Δεν ξε΄ρω γιατί. Αλλά ήταν πολύ απογοητευτικό. Προπονιόμουν σκληρά κι έπαιξα καλά στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά το Γενάρη αποφάσισα να δω πιο μακριά. Υπήρχε το ΓΙΟΥΡΟ του 2016 και η Ισλανδία θα έπαιρνε μέρος για πρώτη φορά. Έπρεπε να ήμουν εκεί. Κι έτσι πήγα δανεικός στη Γερμανία».

Άσχετο: ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρεται για τον 26χρονο Μαυροβούνιο διεθνή κεντρικό χαφ Ντένι Χότσκο της βελγικής Εξέλ Μουσκρόν, βασικός εκεί από πέρυσι.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*