Home / Ποδόσφαιρο / Εθνική Ελλάδος / Η εθνική πόλο γυναικών «βούλιαξε» με 21-1 τη Γερμανία

Η εθνική πόλο γυναικών «βούλιαξε» με 21-1 τη Γερμανία

Αθήνα
Την πρώτη νίκη της στα προκριματικά του World League πέτυχε η εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών, συντρίβοντας 21-1 τη Γερμανία στο κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» του Πειραιά, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής.

Όπως αναμενόταν, η ελληνική ομάδα δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι σε ένα σαφώς υποδεέστερο αντίπαλο, που μάλιστα ήρθε στην Αθήνα με πολλές νεαρές παίκτριες.

Ο Σάκης Κεχαγιάς είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει πράγματα ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που θα γίνει τον επόμενο μήνα στο Βελιγράδι. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Γερμανίδες εκδήλωσαν ελάχιστες επιθέσεις, αφού τις περισσότερες φορές είτε οι Ελληνίδες διεθνείς έκλεβαν τη μπάλα είτε αυτή τους έμενε στα χέρια, ενώ πέτυχαν το μοναδικό τους τέρμα ένα λεπτό πριν τη λήξη της δεύτερης περιόδου.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής συμπεριέλαβε στη 13άδα την Άλκηστη Μπενέκου, που πήρε αρκετό χρόνο στη θέση της φουνταριστής, ενώ έδωσε από δύο οκτάλεπτα συμμετοχής στις δύο τερματοφύλακες, Έλενα Κούβδου και Χρυσή Διαμαντοπούλου. Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης, τα τέσσερα τέρματα της Μαργαρίτας Πλευρίτου στο πρώτο ημίχρονο.

Η Ελλάδα είχε 6/8 με παίκτρια παραπάνω, 8 γκολ από την περιφέρεια, 3 από θέση φουνταριστού και 4 στην κόντρα. Η Γερμανία πέτυχε το μοναδικό της γκολ από την περιφέρεια (είχε 0/9 με παίκτρια παραπάνω).

Τα οκτάλεπτα: 5-0, 5-1, 6-0, 5-0

Διαιτητές: Ντε Γιονγκ (Ολλανδία), Γκραντέν (Γαλλία)

ΕΛΛΑΔΑ (Σάκης Κεχαγιάς): Κούβδου, Τσουκαλά 2, Χυδηριώτη, Μαργ. Πλευρίτου 4, Μπενέκου, Αβραμίδου 2, Ασημάκη 2, Ρουμπέση 1, Κότσια 2, Μανωλιουδάκη 4, Ελευθ. Πλευρίτου 2, Ξενάκη 2, Χρ. Διαμαντοπούλου

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Μίλος Σέκουλιτς): Σαουρουσάιτις, Φραϊζεβίνκελ, Φόσεμπεργκ, Μπιάνκα Ζάιφερτ, Μπλόμενκαμπ 1, Γκέζα Ντάικε, Άνια Ζάιφερτ, Ίρα Ντάικε, Στίφελ, Έμπελ, Γκέλσε, Χάρτβιχ, Κέρμπενμπουμ

Στο ντέρμπι του ομίλου, η Ισπανία επιβλήθηκε ευκολότερα του αναμενομένου της Ρωσίας με 16-9 στη Βαρκελόνη και ανέβηκε στην κορυφή της κατάταξης.

Η βαθμολογία (σε 3 αγώνες): Ισπανία 8, Ρωσία 6, Ελλάδα 4, Γερμανία 0.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*