Home / Μπάσκετ / Euroleague / Η Βαλένθια του Νέβιλ κόντρα στη Μπάρτσα και η δοκιμασία της Αρσεναλ

Η Βαλένθια του Νέβιλ κόντρα στη Μπάρτσα και η δοκιμασία της Αρσεναλ

Aθήνα
Η Βαλένθια παίρνει… σειρά το βράδυ του Σαββάτου, στην προσπάθεια να… φρενάρει την ασταμάτητη Μπαρτσελόνα, που προελαύνει προς την κατάκτηση και του φετινού τίτλου στην Ισπανία.

Προερχόμενοι από έξι σερί νίκες στην Primera Division, οι «μπλαουγκράνα» επισκέπτονται το πάντα… αφιλόξενο για τους μεγάλους «Μεστάγια» και βρίσκουν απέναντί τους τον Γκάρι Νέβιλ, ο οποίος θα κάνει ντεμπούτο ως πρώτος προπονητής στον πάγκο των «νυχτερίδων», αντικαθιστώντας τον Νούνο Εσπίριτο που παραιτήθηκε μετά την ήττα από τη Σεβίλη.

Οι γηπεδούχοι δεν πηγαίνουν καλά και σίγουρα θα έχουν και το μυαλό τους στην επερχόμενη αναμέτρηση του Champions League με τη Λιόν, αφού μάχονται για πρόκριση στους «16», ακόμη κι έτσι όμως θα προσπαθήσουν να δυσκολέψουν την «αρμάδα» του Λουίς Ενρίκε.

Η δεύτερη Ατλέτικο αντιμετωπίζει το Σάββατο εκτός έδρας τη Γρανάδα και το μεγάλο στοίχημα για την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε είναι να συνηθίσει τη… ζωή χωρίς τον υπερπολύτιμο Τιάγκο, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο ματς της περασμένης αγωνιστικής με την Εσπανιόλ. Ο Σαούλ θα κληθεί να αντικαταστήσει τον Πορτογάλο μέσο, τουλάχιστον ως τον Ιανουάριο, οπότε είναι πολύ πιθανό να αποκτηθεί παίκτης για να καλύψει το κενό του.

Το παιχνίδι που ανοίγει την αυλαία της 14ης αγωνιστικής παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον, όχι όμως ως προς το αποτέλεσμα. Εύκολα ή δύσκολα η Ρεάλ θα νικήσει τη Χετάφε, αλλά η προσοχή επικεντρώνεται στις εξέδρες του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και στην αντίδραση των οπαδών των «μερένγκες» στα απανωτά… χαστούκια που δέχεται η ομάδα τους.

Η προ δύο εβδομάδων συντριβή από την Μπαρτσελόνα και το πρωτοφανές φιάσκο, με τη χρησιμοποίηση του τιμωρημένου Τσερίσεφ στο ματς κυπέλλου με την Κάντιθ, που απειλεί να πετάξει τη «βασίλισσα» εκτός συνέχειας του θεσμού, έχουν κορυφώσει την προϋπάρχουσα δυσαρέσκεια του κόσμου, που πνέει μένεα κατά του προπονητή Ράφα Μπενίτεθ, αλλα κυρίως στρέφεται πλέον εναντίον του προέδρου του συλλόγου, Φλορεντίνο Πέρεθ.

Με τη Ρεάλ τρίτη, στο -6 από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα, πιθανόν εκτός κυπέλλου, με μέτρια έως κακή απόδοση, χωρίς γηγενείς ποδοσφαιριστές και γενικότερα προβληματική εικόνα, το ξέσπασμα των «ultras» έμοιαζε θέμα χρόνου και φαίνεται πως το πλήρωμα του χρόνου έχει έρθει…

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος:

Ρεάλ Μαδρίτης-Χετάφε 5/12

Γρανάδα-Ατλέτικο Μαδρίτης 5/12

Βαλένθια-Μπαρτσελόνα 5/12

Λα Κορούνια-Σεβίλη 5/12

Μπέτις-Θέλτα 5/12

Σοσιεδάδ-Εϊμπάρ 6/12

Βιγιαρεάλ-Ράγιο Βαγεκάνο 6/12

Σπόρτινγκ Χιχόν-Λας Πάλμας 6/12

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Μάλαγα 6/12

Εσπανιόλ-Λεβάντε 7/12

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 13 αγώνες)

Μπαρτσελόνα 33

Ατλέτικο Μαδρίτης 29

Ρεάλ Μαδρίτης 27

Θέλτα 24

Λα Κορούνια 21

Βιγιαρεάλ 21

Αθλέτικ Μπιλμπάο 20

Εϊμπάρ 20

Βαλένθια 19

Σεβίλη 18

Μπέτις 18

Εσπανιόλ 16

Χετάφε 14

Ράγιο Βαγιεκάνο 14

Σοσιεδάδ 12

Σπόρτινγκ Χιχόν 12

Γρανάδα 11

Μάλαγα 10

Λας Πάλμας 10

Λεβάντε 10

Στην premier league

Ο Αρσέν Βενγκέρ ξεφυλλίζει τις αναφορές του ιατρικού επιτελείου της Άρσεναλ και λύση δεν βρίσκει! Εννέα παίκτες είναι παροπλισμένοι λόγω τραυματισμού εν όψει του σαββατιάτικου ματς με τη Σάντερλαντ, αλλά και του ζωτικής σημασίας αγώνα με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, την προσεχή Τετάρτη.

Οι Σάντσες, Καθόρλα, Αρτέτα, Κοκλέν, Ροζίτσκι, Γουέλμπεκ, Γουίλσιρ, Γουόλκοτ είναι οριστικά «νοκ άουτ» και από τις δύο αναμετρήσεις και μόνο ο Κοσιελνί δείχνει έτοιμος να επανέλθει. Θα ρισκάρει ο Βενγκέρ να τον χρησιμοποιήσει αύριο στο «Εμιρεϊτς» ή θα τον προφυλάξει για το «Καραϊσκάκης»; Η Σάντερλαντ δεν είναι καθόλου εύκολη «υπόθεση», καθώς έχει φύγει από το «Εμιρεϊτς» με ισοπαλίες 0-0, τέσσερις φορές τα τελευταία επτά χρόνια.

Ανάλογης -ίσως και υψηλότερου βαθμού- δυσκολίας είναι για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το εντός έδρας ματς με τη Γουέστ Χαμ. Τα «Σφυριά» του Σλάβεν Μπίλιτς έχουν προλάβει ήδη να κερδίσουν τις τέσσερις από τις πέντε ομάδες του big five, Άρσεναλ, Λίβερπουλ, Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι. Μένει μόνο η Γιουνάιτεντ για να ολοκληρωθεί το… θαύμα.

Περί «θαυμάτων» ο λόγος και η Λέστερ έχει… αράξει στην κορυφή της Premiership με συμπληρωμένο παραπάνω από το 1/3 της αγωνιστικής περιόδου. Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει πότε θα έλθει το πλήρωμα του χρόνου για τις… ατίθασες «Αλεπούδες» του Κλαούντιο Ρανιέρι. Ισως περάσουν και από την έδρα της Σουόνσι αύριο, ίσως τελειώσει η συνύπαρξή τους στο «ρετιρέ» με τη Μάντσεστερ Σίτι, που δοκιμάζεται στην έδρα της Στόουκ. Εκεί οι «Πολίτες» παραμένουν αήττητοι τα τελευταία έξι χρόνια, όμως στο διάστημα αυτό έχουν μόνο μία νίκη και πέντε ισοπαλίες.

Η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ αναζητά εναντίον της Νιούκαστλ την 5η διαδοχική νίκη της, ενώ η απόσταση από την κορυφή έχει μειωθεί στους 6 βαθμούς. Η Τσέλσι φιλοδοξεί ότι θα αρχίσει να εμφανίζει αξιοπρεπή εικόνα στον εντός έδρας αγώνα με την Μπόρνμουθ. Η αξιοπρέπεια είναι το ζητούμενο και για την Άστον Βίλα, που κοντεύει να συμπληρώσει τέσσερις μήνες χωρίς νίκη. Ουραγοί και… θλιβεροί οι «Χωριάτες», νίκησαν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος την Μπόρνμουθ και έκτοτε έχουν 11 ήττες και δύο ισοπαλίες. Αύριο αντιμετωπίζουν αντίπαλο με ηθικό στο ναδίρ, καθώς η Σαουθάμπτον προέρχεται από το ταπεινωτικό 1-6 από τη Λίβερπουλ, στους προημιτελικούς του League Cup.

Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής της Premier League:

Σάββατο:

Στόουκ-Μάντσεστερ Σίτι

Άρσεναλ-Σάντερλαντ

Μάντσεστερ Γ.-Γουέστ Χαμ

Σαουθάμπτον-Άστον Βίλα

Σουόνσι-Λέστερ

Γουότφορντ-Νόριτς

Γουέστ Μπρομ-Τότεναμ

Τσέλσι-Μπόρνμουθ

Κυριακή:

Νιούκαστλ-Λίβερπουλ

Δευτέρα:

Έβερτον-Κρίσταλ Πάλας

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 14 αγώνες)

Μάντσεστερ Σίτι 29

Λέστερ 29

Μάντσεστερ Γιουν. 28

Άρσεναλ 27

Τότεναμ 25

Λίβερπουλ 23

Κρίσταλ Πάλας 22

Γουέστ Χαμ 22

Έβερτον 21

Σαουθάμπτον 20

Γουότφορντ 19

Στόουκ Σίτι 19

Γουέστ Μπρομ 18

Τσέλσι 15

Σουόνσι 14

Νόριτς 13

Σάντερλαντ 12

Νιούκαστλ 10

Μπόρνμουθ 10

Άστον Βίλα 5
Newsroom ΔΟΛ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*