Home / Άλλα Σπόρ / Η αποστολή της εθνικής ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης για το Ευρωπαϊκό

Η αποστολή της εθνικής ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης για το Ευρωπαϊκό

Από δώδεκα αθλήτριες απαρτίζεται η αποστολή της εθνικής ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης, η οποία αναχωρεί αύριο για το Βελιγράδι, προκειμένου να μετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου, που αρχίζει τη Δευτέρα (10/6) στη σερβική πρωτεύουσα. Το αξιοσημείωτο είναι ότι η πρωταθλήτρια κόσμου στο τεχνικό πρόγραμμα (και δεύτερη στο ελεύθερο), Ευαγγελία Πλατανιώτη, δεν θα αγωνιστεί καθόλου στο σόλο, όπου την αντικαθιστά η Ζωή Καράγγελου. Το ντουέτο της Πλατανιώτη με τη Σοφία Μαλκογεώργου, που έχει εξασφαλίσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα μετάσχει μόνο στο τεχνικό πρόγραμμα, προφανώς με στόχο να «φυλάξει» το ελεύθερο για το Παρίσι.

Στα ομαδικά αγωνίσματα, νέα πρόσωπα σε σχέση με το Παγκόσμιο της Ντόχα είναι η 18χρονη Αθηνά Καμαρινοπούλου, η 16χρονη Βασιλική Θάνου και η επίσης 16χρονη Εστέλλα Καραμανίδου, που πάντως δηλώνεται ως αναπληρωματική. Εκτός ομάδας έμεινε η Δανάη Καριώρη, ενώ η Μαλκογεώργου δεν θα αγωνιστεί στα ομαδικά.

Αναλυτικά η αποστολή: Ζωή Καράγγελου (Σόλο Τεχνικό και Ελεύθερο, Ομαδικό Τεχνικό και Ελεύθερο, Ακροβατικό), Ευαγγελία Πλατανιώτη (Ντουέτο Τεχνικό), Σοφία Μαλκογεώργου (Ντουέτο Τεχνικό), Μαρία Αλζιγκούζη-Κομινέα (Ομαδικό Τεχνικό και Ελεύθερο, Ακροβατικό), Μαρία Καραπαναγιώτου (Ομαδικό Τεχνικό και Ελεύθερο, Ακροβατικό), Ιφιγένεια Κρομμυδάκη (Ομαδικό Τεχνικό και Ελεύθερο, Ακροβατικό), Θάλεια Δαμπάλη (Ομαδικό Τεχνικό και Ελεύθερο, Ακροβατικό), Αθηνά Καμαρινοπούλου (Ομαδικό Τεχνικό και Ελεύθερο, Ακροβατικό), Βασιλική Θάνου (Ομαδικό Τεχνικό και Ελεύθερο, Ακροβατικό), Σοφία Ρηγάκου (Ομαδικό Τεχνικό και Ελεύθερο, αναπληρωματική στο Ακροβατικό), Άρτεμη Κουτράκη (Ακροβατικό, αναπληρωματική στο Ομαδικό Τεχνικό και Ελεύθερο), Εστέλλα Καραμανίδου (αναπληρωματική Ομαδικό Τεχνικό και Ελεύθερο, αναπληρωματική στο Ακροβατικό).

Στο Βελιγράδι θα ταξιδέψουν επίσης οι ομοσπονδιακές προπονήτριες, Αναστασία Γκούτσεβα και Ναταλία Τσερνέτσκα, και ο φυσιοθεραπευτής Γιώργος Δεμέτης, ενώ την Κυριακή (9/6) θα αναχωρήσουν οι διεθνείς κριτές Πανδώρα Καρακούση και Εβίτα Κοφίδη και η technical controller Έλενα Στραβάκου.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*