Home / Άλλα Σπόρ / «Η Αναγέννηση δεν συναινεί στις παράνομες εκλογές του ΣΕΓΑΣ»

«Η Αναγέννηση δεν συναινεί στις παράνομες εκλογές του ΣΕΓΑΣ»

Στην ανακοίνωση, η «Αναγέννηση» αναφέρεται στο δικαίωμα των σωματείων που ανήκουν στην αρχαιότερη ελληνική αθλητική ομοσπονδία για να παρακολουθούν τα τεκταινόμενα και να αντιδρούν όταν το κρίνουν απαραίτητο, θεωρώντας ξεκάθαρα άκυρες τις εκλογές από μια παράνομη διοίκηση.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις που αναδείχθηκαν από την παρέμβαση του σωματείου Νίκη Βύρωνα και αφορούν την απόκρυψη εγγράφων της ΓΓΑ, που πιστοποιούν την ακυρότητα του εκλογικού καταλόγου των προκηρυχθέντων εκλογών από το υπηρεσιακό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ για τις 11/12, η ‘’Κίνηση για την Αναγέννηση του Κλασικού Αθλητισμού’’ δηλώνει τα εξής:

α) Είναι αναφαίρετο δικαίωμα και των 368 σωματείων- μελών της δύναμης του ΣΕΓΑΣ να παρεμβαίνουν, να παρακολουθούν, να συμμετάσχουν και να ελέγχουν το ΔΣ με οιοδήποτε δημοκρατικό τρόπο όσον αφορά τη διενέργεια των εκλογών του ΣΕΓΑΣ.

β) Ως είχε αναφαίρετο δικαίωμα, η Νίκη Βύρωνα, όπως και κάθε άλλο αθλητικό σωματείο, απευθύνθηκε στη ΓΓΑ και έλαβε γνώση εγγράφων που θα έπρεπε η ίδια η διοίκηση να είχε γνωστοποιήσει σε όλα τα σωματεία. Δηλαδή, εν μέσω προεκλογικής περιόδου κι, αφού ήδη έχει αποσταλεί προς έγκριση ο εκλογικός κατάλογος των σωματείων στη ΓΓΑ, σύμφωνα με το άρθρο 14 του 2725, όπως ισχύει, ο κατάλογος αυτός δεν επικυρώθηκε. Ως εκ τούτου, οι εκλογές είναι άκυρες, η προεκλογική περίοδος παύει.

Αντί αυτού, το υπηρεσιακό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ όχι μόνο δε γνωστοποίησε τα παραπάνω σε όλα τα σωματεία- μέλη του, αλλά συνεχίζει να ενεργεί παρανόμως ως ο κατάλογος να είχε εγκριθεί, εξ ου και η πρόσκληση για δήλωση αντιπροσώπων, επικύρωση αυτών και αποστολή υποψηφιοτήτων (το μόνο που δεν μας λένε, όμως, είναι ποια σωματεία έχουν δικαίωμα συμμετοχής με ψήφο στις εκλογές).

γ) Η σημερινή διοίκηση είναι φανερό ότι είναι υπηρεσιακή, καθώς η νόμιμη θητεία της έχει ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο. Σήμερα συνεχίζουν την ‘’καριέρα’’ τους τα συγκεκριμένα πρόσωπα, γιατί ο νόμος τους δίνει το δικαίωμα να διεξάγουν εκλογές, οι οποίες, όμως, θα πρέπει να είναι αδιάβλητες, δημοκρατικά νομιμοποιημένες και χωρίς καμία ανάμειξη στη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος.

Εδώ βλέπουμε ακριβώς το αντίθετο. Μια διοίκηση που λειτουργεί ερήμην των σωματείων, πατρονάρει συγκεκριμένη υποψηφιότητα, αποκλείει την προσβασιμότητα στις υποδομές και τα Μέσα της ομοσπονδίας σε μη αρεστές υποψηφιότητες και, με αποκορύφωμα διοργανώνει άκυρες εκλογές, αποκρύπτοντας την πραγματικότητα από τα σωματεία. Όλη αυτή η συμπεριφορά είναι μη ανεκτή.

δ) Η ‘’Κίνηση για την Αναγέννηση του Κλασικού Αθλητισμού’’, εκφράζοντας δεκάδες σωματεία και, ελπίζουμε μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες να αποτυπώσει και την πλειοψηφία των σωματείων που την υποστηρίζουν, δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν συναινεί σε παράνομες εκλογές από ένα ΔΣ που παραβιάζει ξεκάθαρα κάθε έννοια αντικειμενικότητας, διαφάνειας, δημοκρατικότητας, αυθαιρετώντας και λειτουργώντας ως ‘πολιορκητικός κριός’ για την ακύρωση του πρόσφατου νόμου 4714/20, ο οποίος διασφαλίζει την δημοκρατική εκλογική διαδικασία στις ομοσπονδίες.

ε) Η ‘’Κίνηση για την Αναγέννηση του Κλασικού Αθλητισμού’’ θα συμμετάσχει σε εκλογές μόνο όταν διασφαλιστούν οι δημοκρατικές διαδικασίες και η τήρηση του νόμου. Κάθε άλλη απόπειρα διενέργειας εκλογών με οποιοδήποτε πρόσχημα και νομικό κατασκεύασμα απελπισίας, θα πέσει στο κενό, συμπαρασύροντας και τους ιδίους»!

Κίνηση για την Αναγέννηση του Κλασικού Αθλητισμού

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*