Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Η ΑΕΚ πέρασε από τους Ζωσιμάδες με Βάργκας και Μπαρμπόσα

Η ΑΕΚ πέρασε από τους Ζωσιμάδες με Βάργκας και Μπαρμπόσα

Ιωάννινα
Το νικηφόρο σερί που έχει από το ξεκίνημα του 2016 συνέχισε η ΑΕΚ στους «Ζωσιμάδες». Η Ένωση με γκολ των Βάργκας (6΄) και Μπαρμπόσα (59΄) επικράτησε 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στο πρώτο χρονικά ματς του σημερινού «κυρίως μενού» της 18ης αγωνιστικής της Super League.

Η 5η νίκη της ομάδας του Πογέτ στο νέο χρόνο σε ισάριθμα ματς (3 στο πρωτάθλημα και 2 στο Κύπελλο) προήλθε από δύο παράγοντες. Ο ένας ήταν η σωστή τακτική που επιλέγει ο Ουρουγουανός σε κάθε ματς, με την πίεση των παικτών στην πρώτη πάσα του αντιπάλου και ο δεύτερος ήταν ο Ανέστης.

Ο νεαρός γκολκίπερ της ΑΕΚ απόκρουσε πέναλτι για δεύτερη σερί αγωνιστική (αυτή την φορά στο 1-0, ενώ με τη Ξάνθη το έκανε στο 2-1) κι αναμφισβήτητα εξελίχθηκε σε μεγάλο πρωταγωνιστή της νίκης των «κιτρινόμαυρων».

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις για την ΑΕΚ ξεκίνησε το ματς στους «Ζωσιμάδες». Στην πρώτη της επιθετική προσπάθεια στο ματς, στο 6ο λεπτό, η Ένωση προηγήθηκε με το πλασέ του Βάργκας (τον έχασε ο Λίλα), μετά την εξαιρετική ασίστ του Γιόχανσον (1-0).

Το γκολ αυτό ήταν αποτέλεσμα της πίεσης που άσκησαν οι «κιτρινόμαυροι» από την αρχή του αγώνα, κάτι που εφαρμόζουν συνεχώς από τότε που ανέλαβε τα ηνία της ομάδας ο Γκουστάβο Πογέτ.

Από νωρίς τα πράγματα δυσκόλεψαν για τους Γιαννιώτες, τα σχέδια του Γιάννη Πετράκη χάλσαν με το γκολ του μέσου από τη Βενεζουέλα και οι επιλογές τους δεν ήταν πολλές. Οι γηπεδούχοι αναγκάστηκαν να «ανοιχτούν» από νωρίς για να ισοφαρίσουν και μοιραία άφησαν κενούς διαδρόμους.

Στο 17΄ η ΑΕΚ έχασε απίστευτη ευκαιρία για το 2-0, όταν στη γρήγορη αντεπίθεση που έβγαλε με τους Γιόχανσον και Βάργκας, το σουτ του τελευταίου απόκρουσε προσωρινά ο Βελλίδης και στην επαναφορά της μπάλας ο Αραβίδης αστόχησε!

Η αθηναϊκή ομάδα συνέχισε στο ίδιο μοτίβο και με την πίεση που ασκούσε ψηλά δημιουργούσε προβλήματα στην ανάπτυξη των γηπεδούχων, που προσπάθησαν μετά το 20΄ να κάνουν παιχνίδι, κυρίως από τα πλάγια, αλλά δεν ήταν αποτελεσματικοί στην τελική πάσα.

Η άμυνα της ΑΕΚ δεν πιεζόταν καθόλου, η ομάδα του Πογέτ συνέχισε να έχει τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής, χωρίς, όμως, από την άλλη να απειλεί μετά την ευκαιρία του Αραβίδη.

Όλα αυτά μέχρι το 35΄. Από κει και πέρα οι Γιαννιώτες άρχισαν να εντείνουν την πίεσή τους και στο 39΄ κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Γκάλο μετά τη σέντρα του Τσουκαλά. Ο τελευταίος ανέλαβε την εκτέλεσή του, αλλά ο Ανέστης έπεσε στη δεξιά του γωνία και απόκρουσε σε κόρνερ, όπως είχε κάνει και μία εβδομάδα νωρίτερα με τη Ξάνθη. Στο χαμένο πέναλτι του ΠΑΣ η ΑΕΚ απάντησε με μία πολύ καλή φάση στο 43΄, όταν ο Μπαρμπόσα προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Βελλίδη χωρίς να τα καταφέρει (άουτ).

Το ματς στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους δεν είχε καλό ρυθμό, ούτε τις μεγάλες ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες. Η ΑΕΚ, όμως, βρήκε την ευκαιρία να «τιμωρήσει» τη νέα αμυντική αδράνεια των γηπεδούχων, στο 59ο λεπτό.

Ο Γκάλο έβγαλε τη σέντρα στην «καρδιά» της άμυνας του ΠΑΣ, εκεί όπου ο Μπαρμπόσα εντελώς αμαρκάριστος με σουτ πριν κατέβει η μπάλα στο χόρτο την έστειλε στην αριστερή γωνία του Βελλίδη, που δικαιολογημένα τα έβαλε με τους συμπαίκτες του που μάρκαραν με… τα μάτια (2-0).

Οι αλλαγές που έκανε ο Γιάννης Πετράκης δεν άλλαξαν απολύτως τίποτα στο ματς, καθώς οι φιλοξενούμενοι με σωστή αμυντική τακτική και «πάγωμα» του παιχνιδιού κατάφεραν να μην κινδυνεύσουν καθόλου.

Οι γηπεδούχοι, μάλιστα, τελείωσαν το ματς με 10 παίκτες, καθώς ο Μανιάς τραυματίστηκε στα τελευταία 4 λεπτά και δεν κατάφερε να επιστρέψει, την ώρα που ο Πετράκης είχε κάνει όλες τις αλλαγές.

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Κίτρινες: Λίλα, Τσουκαλάς – Σοϊλέδης, Σιμόες

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γ.Πετράκης):
Βελλίδης, Γιάκος (70΄ Ηλιάδης), Μανιάς, Γαρουφαλιάς, Τσουκαλάς, Τζημόπουλος (46΄ Κοζορώνης), Ακόστα, Μιχαήλ, Λίλα (62΄ Ναδάλες), Ιλιτς, Σκόνδρας

ΑΕΚ (Γκ. Πογέτ):
Ανέστης, Γκάλο, Άρθο, Κολοβέτσιος, Σοϊλέδης, Σιμόες (89΄ Μπουονανότε), Γιόχανσον, Μάνταλος (67΄ Λαμπρόπουλος), Βάργκας (46΄ Τζιμπούρ), Μπαρμπόσα, Αραβίδης

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*