Home / Μπάσκετ / Ετοιμος να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού ο Τζέιμς

Ετοιμος να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού ο Τζέιμς

Aθήνα
Θέμα χρόνου είναι η ολοκλήρωση των διαδικασιών για σύναψη συμφωνίας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Μπιλμπάο ως προς την απόκτηση του Σον Τζέιμς (1983, 2.08) από τους Πειραιώτες. O Αμερικανός από τη Συνεργατική Δημοκρατία της Γουιάνας έχει όρο “buy-out” στα 20.000 ευρώ, με την ολοκλήρωση της α΄ φάσης του EuroCup, αλλά οι δύο ομάδες βρήκαν τη «χρυσή τομή» στις 100.000 ευρώ, προκειμένου να αποδεσμευτεί άμεσα και να ντυθεί στα ερυθρόλευκα.

Ο Τζέιμς έδωσε τον τελευταίο αγώνα του με τη φανέλα της ισπανικής ομάδας χθες, όταν οι Βάσκοι επικράτησαν εντός έδρας με 73-68 της γερμανικής Όλντενμπουργκ, για την 8η αγωνιστική του 1ου ομίλου στο EuroCup. O συμπαίκτης του Γιώργου Μπόγρη στην Μπιλμπάο, σημείωσε μόνο 2 πόντους σε 11 λεπτά συμμετοχής υποπίπτοντας σε 5 λάθη, με τον προπονητή του, Σίτο Αλόνσο, να δικαιολογεί, πάντως, την κακή απόδοσή του, αποδίδοντάς την στο γεγονός πως ο Τζέιμς έχει το μυαλό του στη νέα ομάδα του, τον Ολυμπιακό.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε πρόβλημα σε πνευματικό επίπεδο σε ό,τι αφορά τον Σον Τζέιμς, αφού υπάρχει ενδιαφέρον από άλλη ομάδα γι’ αυτόν! Ίσως έτσι εξηγούνται πολλά πράγματα απόψε. Η εμφάνιση δεν ήταν… φυσιολογική από έναν παίκτη, ο οποίος μας έχει βοηθήσει να κερδίσουμε πολλά παιχνίδια. Το μυαλό του είναι αλλού! Οι πληροφορίες και η φημολογία των τελευταίων ημερών τον έχουν επηρεάσει και γι’ αυτό έπαιξε άσχημα. Ξέρετε, βέβαια, ότι τα πράγματα αλλάζουν από το πρωί ως το απόγευμα.

Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι ο Τζέιμς είναι ένας παίκτης επιπέδου Euroleague. Το συμβόλαιό του με την Μπιλμπάο δεν είναι αντίστοιχο με το επίπεδό του. Βρίσκεται στην Μπιλμπάο με χαμηλό συμβόλαιο, με μια ειδική συμφωνία και μπορεί να βρει θέση σε μια ομάδα που θα του κάνει μια πιο σημαντική και υψηλή προσφορά» δήλωσε χαρακτηριστικά σχετικά με τον Σον Τζέιμς ο Αλόνσο.

Ο Τζέιμς, ο οποίος προορίζεται για αντικαταστάτης του Πάτρικ Γιανγκ, θα ταξιδέψει στην Αθήνα και, αφού περάσει τα απαραίτητα ιατρικά τεστ, θα υπογράψει το επίσημο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό. Στο παρελθόν, ο πρωταθλητής Euroleague με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ το 2014 έχει αντιμετωπίσει προβλήματα στη μέση και στον Ολυμπιακό θέλουν να είναι σίγουροι πως είναι σε θέση να βοηθήσει την ομάδα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*