Home / Μπάσκετ / Ελλάδα / Επίσημο: Το ΟΑΚΑ μετονομάστηκε σε “Νίκος Γκάλης”

Επίσημο: Το ΟΑΚΑ μετονομάστηκε σε “Νίκος Γκάλης”

Ξεχάστε το… ΟΑΚΑ! Το “Νίκος Γκάλης” είναι και τυπικά το όνομα του κλειστού μπάσκετ των ολυμπιακών εγκαταστάσεων στην Αθήνα, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Το ΟΑΚΑ μετονομάστηκε και τυπικά σε “Νίκος Γκάλης”, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη (14/6) η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, από τη στιγμή που αναρτήθηκε δημόσια στη “Διαύγεια” η σχετική απόφαση. Η ημέρα που έγινε αυτό δεν είναι τυχαία προφανώς, αφού σαν σήμερα πριν από 29 χρόνια η Εθνική ομάδα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Eurobasket του 1987, νικώντας στον τελικό τη Σοβιετική Ένωση.

Όπως αναφέρει η επίσημη ενημέρωση της ΓΓΑ: “Αναρτήθηκε στη “Διαύγεια” σήμερα, 14 Ιουνίου 2016, ανήμερα της 29ης επετείου της κατάκτησης του Ευρωμπάσκετ του 1987 από την Εθνική μας ομάδα, η απόφαση για την ονοματοδοσία του ολυμπιακού κλειστού γυμναστηρίου του ΟΑΚΑ σε “Νίκος Γκάλης”. Με την επίσημη δημοσίευση υλοποιείται πλήρως και τυπικά η απόφαση της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, να τιμηθεί ο αθλητής που άλλαξε το ρου της ιστορίας στο ελληνικό μπάσκετ και άφησε το στίγμα του στο διεθνές στερέωμα του αθλήματος.

Το κλειστό ολυμπιακό γυμναστήριο μπάσκετ του ΟΑΚΑ από σήμερα ονομάζεται επισήμως “Νίκος Γκάλης”, η δε πανηγυρική τελετή ονοματοδοσίας πρόκειται να προγραμματιστεί άμεσα. Ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής, υπογράφοντας την απόφαση έγκρισης της πρόσφατης ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ. του ΟΑΚΑ, δήλωσε:

Η απόφαση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης έγινε πράξη και η ελληνική κοινωνία απέδωσε σ΄ ένα κορυφαίο αθλητή και παράδειγμα προς μίμηση για τη νεολαία την τιμή που από ετών όφειλε. Πλέον, θα μνημονεύουν όλοι καθημερινά, εντός κι εκτός συνόρων, έναν ‘Έλληνα αθλητή, που παραδειγμάτισε με τον βίο του, κατέστη διαχρονικό πρότυπο με την αθλητική του επίδοση, γέμισε τα γήπεδα με μικρά παιδιά, θεμελίωσε το μέλλον του μπάσκετ στη χώρα και κυρίως αποτελεί ακόμα και σήμερα σημείο αναφοράς κι εθνικής υπερηφάνειας για όλους Έλληνες“.

πηγή : sport24.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*