Home / Άλλα Σπόρ / Ελληνοϊταλική ενίσχυση στον Εθνικό

Ελληνοϊταλική ενίσχυση στον Εθνικό

Στον Εθνικό Πειραιώς θα συνεχίσει την καριέρα της τη νέα σεζόν η Καρολίνα Ιωάννου. Οι «κυανόλευκες» ανακοίνωσαν την απόκτηση της Ιταλίδας διεθνούς αμυντικού της Κατάνια, η οποία έχει ελληνικό διαβατήριο και δεν καταλαμβάνει θέση ξένης στο ρόστερ.

Η συμφωνία των δύο πλευρών αφορά για τα επόμενα τρία χρόνια, ενώ στην ιταλική ομάδα ήταν συμπαίκτρια με την Ασλεϊ Τζόνσον, την οποία θα ξανασυναντήσει στις Πειραιώτισσες.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Ο Εθνικός Πειραιώς και το γυναικείο τμήμα υδατοσφαίρισης ανακοινώνουν την απόκτηση της διεθνούς αθλήτριας με την εθνική Ιταλίας, Καρολίνας Ιωάννου.

Η Καρολίνα Ιωάννου έχει γεννηθεί στις 26/03/1996 και αγωνίζεται ως αμυντικός, με σημαντικές παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο στην Ευρώπη, καθώς τα τελευταία έτη αποτέλεσε “βαρόμετρο” για την κορυφαία ιταλική ομάδα, την Οριζόντε Κατάνια, των οκτώ ευρωπαϊκών τίτλων και των 21 εγχώριων πρωταθλημάτων.

Η 25χρονη αθλήτρια συμφώνησε με τον Εθνικό Πειραιώς και θα φορέσει το κυανόλευκο σκουφάκι για τα επόμενα τρία χρόνια, ενώ θα τεθεί στη διάθεση του Μάρκο Μίτσιτς από την αρχή της προετοιμασίας.

Σημειώνεται ότι η Καρολίνα Ιωάννου έχει ελληνικό και ιταλικό διαβατήριο, επομένως δεν αυξάνει τον αριθμό των ξένων αθλητριών στο ρόστερ του “Αυτοκράτορα”.

Η Καρολίνα Ιωάννου, με καταγωγή από την Πρέβεζα, ξεκίνησε την ανέλιξή της στην υδατοσφαίριση στην Ιταλία και την ιστορική Ποζίλιπο της Νάπολη, ωστόσο στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας φόρεσε το σκουφάκι του Πανιωνίου σε επίπεδο ακαδημιών.

Στη συνέχεια, επέστρεψε στη γειτονική χώρα και αγωνίστηκε για τη Ραπάλο, πριν μεταγραφεί στην Οριζόντε Κατάνια, εκεί όπου γνώρισε τις μεγαλύτερες αθλητικές επιτυχίες, με την κατάκτηση πρωταθλημάτων, κυπέλλων και ευρωπαϊκών τίτλων. Παράλληλα, έχει υπάρξει μέλος της εθνικής Ιταλίας σε επίπεδο μικρών εθνικών ομάδων.

Μετά την υπογραφή του συμβολαίου της τη Δευτέρα (5/7) στην Αθήνα, η Καρολίνα Ιωάννου μίλησε αποκλειστικά στο ethnikoswaterpolo.gr: «Ανέκαθεν, είχα την επιθυμία να παίξω στην Ελλάδα. Όταν ήμουν 14 χρονών είχα την ευκαιρία να παίξω με τον Πανιώνιο στην κατηγορία των Κορασίδων. Τώρα, ύστερα από δέκα χρόνια, παρουσιάστηκε μπροστά μου η ευκαιρία να παίξω για τον Εθνικό Πειραιώς.

Αποδέχτηκα με μεγάλη χαρά την πρόταση του κ. Κολοβού κα θέλω να τον ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Είμαι περήφανη που θα παίξω με τα χρώματα του Εθνικού και ελπίζω να συνεισφέρω, από πλευράς μου, για την πραγματοποίηση των στόχων της ομάδας. Ανυπομονώ να αρχίσουν οι προπονήσεις»!

Καρολίνα, σε καλωσορίζουμε στην οικογένεια του Εθνικού Πειραιώς».

Το παλμαρέ της Καρολίνας Ιωάννου:

2008: Αργυρό στο Ιταλικό Πρωτάθλημα U15 με την Posillipo

2009: Αργυρό στο Ιταλικό Πρωτάθλημα U15 με την Posillipo

2010: Αργυρό στο Ελληνικό Πρωτάθλημα U15 με τον Πανιώνιο

2012: Χάλκινο στο Ελληνικό Πρωτάθλημα U15 με τον Πανιώνιο

2013: 4η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U17 με την Εθνική Ιταλίας

2014: Χρυσό στο Κύπελλο Ιταλίας με την Rapallo

2014: Χρυσό στο Πρωτάθλημα Ιταλίας U19 με την Rapallo

2014: 5η Θέση στο Παγκόσμιο U18 με την Εθνική Ιταλίας

2014: Αργυρό στο Πανευρωπαϊκό U19 με την Εθνική Ιταλίας

2015: 5η Θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο U20 με την Εθνική Ιταλίας

2017: Χρυσό στο Κύπελλο Fin με την Orizzonte Catania

2018: Χρυσό στο Κύπελλο Ιταλίας με την Orizzonte Catania

2018: Χάλκινο στην Ευρωλίγκα με την Orizzonte Catania

2018: Αργυρό στο Πρωτάθλημα Ιταλίας με την Orizzonte Catania

2019: Χρυσό στο LEN Trophy με την Orizzonte Catania

2019: Χρυσό στο Πρωτάθλημα Ιταλίας με την Orizzonte Catania

2019: Αργυρό στην Πανεπιστημιάδα της Νάπολης με την Εθνική

Πανεπιστημιακή Ομάδα της Ιταλίας

2019: Ευρωπαϊκό Super Cup με την Orizzonte Catania

2021: Χρυσό στο Κύπελλο Ιταλίας με την Orizzonte Catania

2021: Χρυσό στο Πρωτάθλημα Ιταλίας με την Orizzonte Catania

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*