Home / Ομάδες / Εκλεισε στη Ρεάλ Μαδρίτης ο Ομπαμεγιάνγκ, σύμφωνα με την As

Εκλεισε στη Ρεάλ Μαδρίτης ο Ομπαμεγιάνγκ, σύμφωνα με την As

Με 90 εκατ. ευρώ

Aθήνα

Ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ θα συνεχίσει, από το καλοκαίρι, την καριέρα του στο ισπανικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτό υποστηρίζει σε σημερινό πρωτοσέλιδο της η αθλητική εφημερίδα της Μαδρίτης «AS», η οποία υποστηρίζει πως η «βασίλισσα» ήρθε σε συμφωνία με τη Ντόρτμουντ για να πάρει το καλοκαίρι τα δικαιώματα του.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ η ομάδα της Μαδρίτης συμφώνησε να καταβάλλει περίπου 90 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του 26χρονου Αφρικανού φορ από την ομάδα του Ντόρτμουντ.

Ο διεθνής επιθετικός από την Γκαμπόν, κορυφαίος της Αφρικής για το 2015, αποκτήθηκε το 2013 έναντι 13 εκατ. ευρώ από τη Σεντ Ετιέν και υπέγραψε πρόσφατα νέο συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2020 με τη γερμανική ομάδα, ενώ φέτος είναι δεύτερος σκόρερ της μπουντεσλίγκα με 22 γκολ, πίσω από τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι της Μπάγερν Μονάχου, που έχει σημειώσει 23 τέρματα.

Να σημειώσουμε πως η άνοδός του Ομπαμεγιάνγκ ξεκίνησε με τον Γιούργκεν Κλοπ, ενώ μεγάλωσε στις ακαδημίες της Μίλαν, χωρίς όμως ποτέ να αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα. Η ιταλική ομάδα τον δάνεισε διαδοχικά σε Ντιζόν, Λιλ, Μονακό, Σεντ Ετιέν και στη συνέχεια τον πούλησε στην τελευταία μόλις με δύο εκατ. ευρώ. Η Ντόρτμουντ αγόρασε τον Ομπαμεγιάνγκ το καλοκαίρι του 2013 και οι Γερμανοί είπαν όχι στην Αρσεναλ το περασμένο καλοκαίρι σε πρόταση 40 εκατ. ευρώ.

Newsroom ΔΟΛ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*