Home / Μπάσκετ / Euroleague / Δύσκολη επιστροφή στο Βελιγράδι για τον Ολυμπιακό

Δύσκολη επιστροφή στο Βελιγράδι για τον Ολυμπιακό

Επιστροφή στο Βελιγράδι για τον Ολυμπιακό, περίπου έναν χρόνο μετά το περσινό Final Four.

Σε μία κατάσταση «Stark Arena», αφού έχει ανακοινωθεί το sold out, οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν την Παρτίζαν (24/3, 21:00, www.sportfm.gr, bwinΣΠΟΡ FM 94,6, Novasports 4), για την 30ή αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Αυτή την στιγμή, οι Πειραιώτες είναι στην κορυφή της βαθμολογίας με ρεκόρ 21-8, έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στα playoffs και απέχουν μία νίκη μακριά από το να «κλειδώσουν» και μαθηματικά το πλεονέκτημα έδρας. Από την άλλη, η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι στο 16-13 και την 7η θέση, αλλά «καίγεται» για το ροζ φύλλο, προκειμένου να παραμείνει εντός της οκτάδας. Στο ματς του πρώτου γύρου, στο ΣΕΦ, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν επικρατήσει 87-58.

Αυτή την στιγμή, ο Ολυμπιακός τρέχει ένα σερί επτά νικών σε όλες τις διοργανώσεις. Η εβδομάδα αυτή είναι σαν… διπλή για την ομάδα του Πειραιά, η οποία την περασμένη Κυριακή (19/3) πήρε τη νίκη (76-74) μέσα στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό, στο ντέρμπι της Basket League.

Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν υποχρεώσεις και την Τρίτη (21/3) και συγκεκριμένα το εξ αναβολής ματς πρωταθλήματος με το Λαύριο, όπου έκαναν εμφατικό πέρασμα με σκορ 103-75. Αγωνιστικά, οι Πειραιώτες ταξίδεψαν πλήρεις στην πρωτεύουσα της Σερβίας, εντούτοις θα έχουν μία σημαντική απουσία από τον πάγκο. Κι αυτό γιατί, ο Γιώργος Μπαρτζώκας ταλαιπωρείται ακόμη από ίωση και έτσι δεν ήταν σε θέση να ακολουθήσει την αποστολή. Χρέη προσωρινού προπονητή θα εκτελέσει ο άμεσος συνεργάτης του, Χρήστος Παππάς, ο οποίος ήταν στην άκρη του πάγκου και κόντρα στην ομάδα από την Ανατολική Αττική.

Από την άλλη, η Παρτίζαν είναι με την ψυχολογία στα ύψη, αλλά και ξεκούραστη. Τελευταία υποχρέωση των «ασπρόμαυρων» ήταν στις 16 Μαρτίου και συγκεκριμένα ήταν η μεγάλη νίκη (97-84) κόντρα στην Εφές, μέσα στην Κωνσταντινούπολη για την Ευρωλίγκα. Λίγες ημέρες νωρίτερα, η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε φτάσει στον θρίαμβο στο ντέρμπι της Αδριατικής λίγκας απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, τον οποίο νίκησε 92-81. Μάλιστα, το άλλο θετικό για τον Ζοτς είναι πως δεν έχει αγωνιστικά προβλήματα.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία), Εμίν Μόγκουλκοτς (Τουρκία) και Γκίτις Βίλιους (Λιθουανία).

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*