Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Δουλειά στο πρέσινγκ, εντυπωσιακά γκολ και… ραμπόνα από Χατζηγιοβάνη

Δουλειά στο πρέσινγκ, εντυπωσιακά γκολ και… ραμπόνα από Χατζηγιοβάνη

Οι «πράσινοι» δε γυμνάστηκαν το πρωί και το απόγευμα το πρόγραμμα διήρκησε 1,5 ώρα με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να ρίχνει ξανά μεγάλο βάρος στην τακτική. Ακολούθησε δίτερμα σε μικρό χώρο.

Πρέσινγκ, «σπάσιμο» και τέσσερις εναντίον τριών

Μετά το καθιερωμένο «ζέσταμα», ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δούλεψε στο τακτικό κομμάτι. Χώρισε τους ποδοσφαιριστές σε δυο ομάδες και απλώθηκαν σχεδόν στα 2/3 του γηπέδου.

Η μια ομάδα που έκανε την επίθεση αποτελούνταν από 12 ποδοσφαιριστές και η δεύτερη που πρέσαρε από 10. Στην άσκηση, γινόταν δουλειά, αρχικά στο πρέσινγκ όταν οι αμυντικοί άλλαζαν την μπάλα. Όταν αυτό «έσπαγε» η επιτιθέμενη ομάδα είχε κατάσταση υπεραριθμίας. Συγκεκριμένα, η ομάδα που έκανε επίθεση είχε πάντα 4 ποδοσφαιριστές, έναντι τριών που ήταν στην άμυνα. Και οι δυο ομάδες συμμετείχαν τόσο στο πρέσινγκ, όσο και στo build up και την τελική φάση.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έδινε αρκετές φορές εντολές για να μεταδώσει στους ποδοσφαιριστές του αυτό που ήθελε. Για παράδειγμα έλεγε στους παίκτες που πρέσαραν: «Πρεσάρετε σωστά όταν ο στόπερ αλλάζει πάσα, όχι όταν την έχει. Τότε είναι η κατάλληλη στιγμή”. Ζητούσε, επίσης, από τους επιτιθέμενους που είχαν υπεραριθμία να τελειώνουν τις φάσεις και μάλιστα με ταχύτητα. Κάποια στιγμή ο Σέρβος τους είπε: “Τι είναι αυτά; Δεν κάνετε την απλή πάσα απλά και μόνο για να ντριμπλάρετε. Υπάρχουν τόσες επιλογές».

Στην αρχή της άσκησης υπήρχε δυσκολία στους παίκτες που έκαναν το πρέσινγκ, αλλά όσο περνούσε η ώρα, οι ποδοσφαιριστές τα πήγαιναν και καλύτερα. Ο Πέρες ήταν ο πρώτος που έκανε κλέψιμο με τον Γιοβάνοβιτς να του φωνάζει «μπράβο». Ακολούθησαν κι άλλοι, με αποτέλεσμα ο Σέρβος προπονητής να μένει ικανοποιημένος σε μεγάλο βαθμό από αυτά που έβλεπε.

Δίτερμα με ωραίες φάσεις και εντυπωσιακά γκολ από Χατζηγιοβάνη

Ακολούθησε δίτερμα σε μικρό χώρο. Οι παίκτες χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες, οι οποίες ήταν οι παρακάτω:

-Πορτοκαλί: Ξενόπουλος, Χατζηθεοδωρίδης, Πέρεθ, Σερπέζης, Σάντσες, Αθανασακόπουλος, Καμπετσής, Μακέντα, Αϊτόρ

-Πράσινοι: Διούδης, Χατζηγιοβάνης, Βέλεθ, Σιδεράς, Μαουρίσιο, Μπουζούκης, Ενγκμπακοτό, Χουάνκαρ,

-Κίτρινοι: Χριστογεώργος, Σαβιέρ, Κώτσιρας, Ρόμπι, Αλεξανδρόπουλος, Βιγιαφάνιες, Αγιούμπ, Σανκαρέ, Καρλίτος,

Στα μίνι διπλά έγιναν αρκετές εντυπωσιακές φάσεις και μπήκαν ωραία γκολ. Ο Χατζηγιοβάνης ξεχώρισε με τέσσερα τέρματα, μεταξύ των οποίων ένα με ραμπόνα στον Ξενόπουλο και ένα με βολ πλανέ. «Δεν έχω ξαναβάλει τόσα γκολ μαζεμένα», έλεγε μετά ο εξτρέμ του «τριφυλλιού» που ήταν σε εξαιρετική κατάσταση στην προπόνηση.

Νικητές στα διπλά αναδείχθηκαν οι «πράσινοι».

Τρόμαξαν με Καρλίτος

Κατά τη διάρκεια του διτέρματος, ο Καρλίτος… τρόμαξε τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού. Σε μια εναέρια μονομαχία με τον Μαουρίσιο, ο Βραζιλιάνος «γκρέμισε» τον Ισπανό, ο οποίος έπεσε στο έδαφος και έδειχνε να έχει πρόβλημα. Αμέσως, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι συνεργάτες του, έτρεξαν προς τον ποδοσφαιριστή. Ο ίδιος, όμως, ευτυχώς, έπειτα από λίγο, σηκώθηκε και φώναξε προς τον Μαουρίσιο, τους συμπαίκτες του και το τεχνικό τιμ: «Ναι, είμαι καλά θα παίξω». Μετά την πρώτη… λαχτάρα, όλοι ηρέμησαν και ο Σέρβος προπονητής χαμογέλασε ανακουφισμένος.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*