Home / Μπάσκετ / Euroleague / Δεύτερη πιο «υγιής» ομάδα στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός, με 23 ματς χωρίς απουσίες!

Δεύτερη πιο «υγιής» ομάδα στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός, με 23 ματς χωρίς απουσίες!

Έχει ειπωθεί πολλάκις πως ένα από τα απαραίτητα στοιχεία μίας καλής ομάδας είναι να μην έχει πολλούς τραυματισμούς.

Αυτό αποτυπώνεται χαρακτηριστικά και σε μία σχετική έρευνα, όσον αφορά την κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκας. Η έρευνα αυτή μέτρησε τις συνολικές απουσίες των ομάδων (από τραυματισμό και όχι covid ή ιώσεις) βγάζοντας τον μέσο όρο ανά παιχνίδι, αλλά και το σύνολο των αγωνιστικών που έμειναν υγιείς!

Στη δεύτερη θέση της συγκεκριμένης λίστας βρίσκεται ο Ολυμπιακός, που δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα σε αυτόν τον τομέα κατά τη διάρκεια των 34 αγωνιστικών. Συγκεκριμένα, είχε μόλις 0,41 τραυματισμούς ανά αγώνα, και έπαιξε τις 23 από τις 34 αναμετρήσεις με «λευκό» απουσιολόγιο! Η μόνη ομάδα που είχε καλύτερα νούμερα ήταν η Μονακό, με μόλις 0,32 απώλειες ανά ματς.

Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Οι «πράσινοι» ήταν μία από τις πιο… πολύπαθες ομάδες της διοργάνωσης, αφού μέτρησαν 1,47 απουσίες ανά αγώνα, με αποτέλεσμα να χάνουν διαρκώς βασικούς τους παίκτες. Η πιο ταλαιπωρημένη ομάδα της σεζόν πάντως ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης, με 4,18 τραυματίες ανά παιχνίδι, αν και το εύρος του ρόστερ της έκρυψε πολλά από αυτά τα προβλήματα.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*