Home / Άλλα Σπόρ / Δεύτερη νίκη της Εθνικής πόλο γυναικών, 16-2 τη Νότια Αφρική

Δεύτερη νίκη της Εθνικής πόλο γυναικών, 16-2 τη Νότια Αφρική

Στο προολυμπιακό τουρνουά

Αθήνα
Θα μπορούσε να θεωρηθεί ως η ανάπαυση του πολεμιστή. Μία ημέρα μετά τη μεγάλη εμφάνιση και τη σπουδαία νίκη επί της Ισπανίας, η εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών έπαιξε όσο χρειαζόταν για να επιβληθεί 16-2 της αδύναμης Νότιας Αφρικής και να διπλασιάσει τις νίκες της στο προολυμπιακό τουρνουά, που διεξάγεται στη Γκούντα της Ολλανδίας.

Η ελληνική ομάδα εμφανίστηκε γενικώς άκεφη, ιδιαίτερα στα πρώτα δύο οκτάλεπτα, αλλά παράλληλα έκανε εμφανώς συντήρηση δυνάμεων ενόψει των σαφώς δυσκολότερων αναμετρήσεων που ακολουθούν, αύριο στις 13:40 με τον Καναδά και την Πέμπτη (16:20) με τις ΗΠΑ.

Με νίκες σε αυτά τα ματς, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα εξασφαλίσει την πρώτη θέση του Α΄ ομίλου και θα «αγκαλιάσει» την πρόκριση στο Ρίο ντε Τζανέιρο, καθώς θα βρει υποδεέστερο αντίπαλο στον κρίσιμο προημιτελικό του Σαββάτου.

Σε διαφορετική περίπτωση, η εθνική θα δώσει ένα ντέρμπι «χωρίς αύριο» το Σάββατο, προκειμένου να κερδίσει ένα από τα τέσσερα «εισιτήρια» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ακόμη και με μέτρια απόδοση, η ελληνική ομάδα δεν αντιμετώπισε προβλήματα απέναντι στην πολύ αδύναμη Νότια Αφρική.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Σάκης Κεχαγιάς, χρησμοποίησε αυτή τη φορά κάτω από τα δοκάρια την Έλενα Κούβδου και ξεκούρασε τις βασικές παίκτριες (ιδίως την Αντιγόνη Ρουμπέση που παίζει με πρόβλημα στο γόνατο), δίνοντας χρόνο συμμετοχής στις νεαρότερες πολίστριες της 13άδας. Είναι χαρακτηριστικό ότι σκόραραν δέκα διαφορετικές παίκτριες, ενώ η μοναδική που έμεινε «άσφαιρη» (εκτός φυσικά από τις τερματοφύλακες) ήταν η Χριστίνα Κότσια.

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 5-2, 4-0, 5-0

Διαιτητές: Σάπερς (Ολλανδία), Μερσιέ (Γαλλία)

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ (Σάκης Κεχαγιάς): Κούβδου, Τσουκαλά 3, Ελευθεριάδου 1, Β. Διαμαντοπούλου 1, Μαργ. Πλευρίτου 1, Αβραμίδου 2, Ασημάκη 3, Ρουμπέση 1, Κότσια, Μανωλιουδάκη 1, Ελευθ. Πλευρίτου 2, Ξενάκη 1, Χρ. Διαμαντοπούλου

ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ (Σάμιουελ Γκάρεθ): Τόμας, Πένι 1, Πάλεϊ, Χάρντχαμ, Γουέσελς, Αμπραχαμς, Κίβι 1, Φαν ντερ Βαλτ, Παρκς, Χάλεντορφ, Γουάιτ, Νίξον

* Νωρίτερα, σε άλλο ματς του Α΄ ομίλου, οι ΗΠΑ επικράτησαν άνετα του Καναδά με 14-7. Για τον Β΄ όμιλο η Γερμανία νίκησε 8-5 τη Νέα Ζηλανδία και η Ιταλία επιβλήθηκε 14-2 της Γαλλίας.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*