Home / Άλλα Σπόρ / Για την πρωτιά ο Παναθηναϊκός στο Europe Trophy Grand Final ανδρών πινγκ πονγκ

Για την πρωτιά ο Παναθηναϊκός στο Europe Trophy Grand Final ανδρών πινγκ πονγκ

Το 2022, στην εναρκτήρια χρονιά του τρίτου τη τάξει ευρωπαϊκού Κυπέλλου συλλόγων, η γυναικεία ομάδα του σωματείου είχε κατακτήσει το τρόπαιο. Φέτος θέλει και το ανδρικό τμήμα να φτάσει στην ίδια επιτυχία και σαφώς μπορεί να το καταφέρει με δεδομένο ότι πηγαίνει στο Νόβισαντ με όλα του τα βασικά όπλα. Θα παραταχθεί με τον Γάλλο πρωταθλητή Ευρώπης, Εμμανουέλ Λεμπεσόν, τον Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο, τον Κωνσταντίνο Αγγελάκη, αλλά και τον διεθνή Σουηδό, Βίκτορ Μπροντ, ο οποίος θα φορέσει πρώτη φορά φέτος τη φανέλα της ομάδας.

Στην τεχνική καθοδήγηση θα είναι ο Λευτέρης Μάκρας, στην αποστολή, επίσης, ο τιμ μάνατζερ Τάσος Συμεωνίδης.

Δώδεκα ομάδες έχουν χωριστεί σε τέσσερα γκρουπ στο Europe Trophy Grand Finals ανδρών. Ο Παναθηναϊκός έχει κληρωθεί στο δεύτερο γκρουπ με αντιπάλους τη σλοβακική Ροζνάβα (επικεφαλής) και την ολλανδική Ταβέρζο. Η πρόκριση με πρωτιά στην οκτάδα είναι ο αρχικός του στόχος.

Οκτώ είναι οι συμμετοχές στους αντίστοιχους αγώνες των γυναικών.

Μετά τα αποτελέσματα του σταδίου 1 τον χειμώνα, οι καλύτερες ομάδες από οκτώ συνολικά περιφέρειες συγκεντρώνονται αυτή την εβδομάδα στο αθλητικό κέντρο «Beocin» δίπλα στο Νόβισαντ για το Europe Trophy Grand Finals τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες.

Μεγάλο βάρος στο event δίνουν κι οι διοργανωτές, μάλιστα οργάνωσαν και συνέντευξη Τύπου και μίλησαν στα Μέσα ενημέρωσης. Το τουρνουά διοργανώνεται από τον σύλλογο επιτραπέζιας αντισφαίρισης Radnicki 1972 με την υποστήριξη του δήμου Beocin.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του δήμου Beocin, Biljana JANKOVIC, η διοργάνωση αυτή «που διεξάγεται για πρώτη φορά στη Σερβία κι εμφανίζει εξαιρετικούς παίκτες, αποτελεί μια ακόμη ευκαιρία για το Beocin να δείξει τη φιλοξενία και το φίλαθλο πνεύμα του κατά τη διάρκεια των αγώνων. Εκτός από τον μεγάλο αριθμό αγωνιζομένων, θα συμμετάσχουν εργαζόμενοι στον αθλητισμό και εθελοντές».

Όλοι οι αγώνες θα έχουν live streaming.

Ο Παναθηναϊκός είχε προκριθεί τον Δεκέμβριο στο Europe Trophy Grand Final, παίρνοντας με το απόλυτο των νικών την πρώτη θέση στη Μάλτα στο γκρουπ Α της Region 4. Επιπλέον κίνητρό του δεν είναι μόνο να προσθέσει ενδεχόμενη δική του πρωτιά δίπλα σε εκείνη της γυναικείας ομάδας του σωματείου, αλλά και να δώσει συνέχεια για την Ελλάδα στους τίτλους του Europe Trophy ανδρών. Τον Μάρτιο του 2023 ο Ολυμπιακός φιλοξένησε τον μεγάλο τελικό και πανηγύρισε το τρόπαιο στο ΣΕΦ θα είναι κάτι, επίσης, ιστορικό, για την επιτραπέζια αντισφαίριση της χώρας να έρθει δεύτερη σερί πρωτιά στους άνδρες και τρίτη γενικά στον θεσμό.

Από την Αθήνα αναχώρησαν οι αθλητές Αγγελάκης, Κωνσταντινόπουλος μαζί με τον Μάκρα και τον Συμεωνίδη και στη Σερβία θα τους βρει ο Λεμπεσόν, που ταξιδεύει από τη Γαλλία. Το πρωί του Σαββάτου θα ενσωματωθεί στην ομάδα ο Μπροντ.

Το πρόγραμμα στους αγώνες του Παναθηναϊκού στο γκρουπ και στο τελικό στάδιο της διοργάνωσης σε ώρες Ελλάδας (μία ώρα μπροστά από τη Σερβία) είναι το εξής:

Την Παρασκευή 31/05:

16:30 Παναθηναϊκός – De Boer Taverzo

Το Σάββατο 01/06:

10:30 TJ Geolog Roznava – Παναθηναϊκός

Οι προημιτελικοί έχουν οριστεί για τις 16:30 (θα γίνουν και ματς κατάταξης για όλες τις θέσεις)

Την Κυριακή 02/06:

Οι ημιτελικοί έχουν οριστεί για τις 11:00

Ο τελικός για τις 17:45

Όλες οι συμμετοχές ανδρών αναφέρονται στο site της ETTU μαζί κι οι θέσεις με τις οποίες ήρθαν οι προκρίσεις κι είναι οι ακόλουθες:

Grand Final men:

• Lille Metropole TT (FRA) (Winner region I)

• De Boer Taverzo (NED) (Runner-up region I)

• Eskilstuna BTK (SWE) (Winner region II)

• Poytatennis Espoo (FIN) (Runner-up region II)

• STK Vyhne (SVK) (Winner region III/C)

• SK Vydrany (SVK) (Runner-up region III/C)

• TJ Geolog Roznava (SVK) (Winner region III/D)

• Panathinaikos A.C. (GRE) (Winner region IV/E)

• ASD TT Santa Tecla Nulvi (ITA) (Winner region IV/F)

• TTC Radnicki 1972 Beocin (SRB) (3rd place region IV)

• STK Starr Croatia (CRO) (replacement)

• Arteal TDM (ESP) (Winner region V)

Στο τραπέζι 2 είναι να γίνουν και τα δύο ματς του Παναθηναϊκού στο γκρουπ.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*