Home / Κύπελλο Ελλάδας / Γιατί δεν μπορεί να γίνει αύριο το ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός και το αίτημα για αλλαγή έδρας

Γιατί δεν μπορεί να γίνει αύριο το ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός και το αίτημα για αλλαγή έδρας

Όπως είναι από νωρίτερα γνωστό, ο αγώνας Κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Παναθηναϊκό αναβλήθηκε λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που είχαν μετατρέψει το τερέν στους Ζωσιμάδες σε βούρκο, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να κρίνει πως θα κινδυνεύσει η σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών.

Βάσει κανονισμού, όταν ένας αγώνας αναβάλλεται λόγω καιρικών συνθηκών, ορίζεται να διεξαχθεί εκ νέου ένα 24ωρο αργότερα, δηλαδή αύριο το μεσημέρι.

Την προσεχή Κυριακή, ωστόσο, είναι προγραμματισμένο το ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού και σύμφωνα με άλλη, ρητή διάταξη του Κανονισμού, μια ομάδα δεν μπορεί να αγωνιστεί σε δεύτερο παιχνίδι πρωταθλήματος ή κυπέλλου, αν δεν μεσολαβεί ενδιάμεσα ένα καθαρό 48ωρο, δηλαδή δύο ολόκληρες ημέρες, χωρίς να προσμετρώνται οι ημέρες διεξαγωγής των αγώνων.

Αν δηλαδή ο αγώνας Κυπέλλου διεξαγόταν αύριο Παρασκευή (12/2), θα έπρεπε να μεσολαβήσει ολόκληρο το Σάββατο, ολόκληρη η Κυριακή και το ντέρμπι των «αιωνίων» να διεξαχθεί την Δευτέρα.

Το ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, ωστόσο, δεν δύναται τώρα να μετακινηθεί, ενώ σε κάθε περίπτωση, ουδείς πιστεύει ότι αύριο το τερέν στους Ζωσιμάδες θα είναι καλύτερο.

Συνεπώς, το ματς Κυπέλλου αναβλήθηκε επ’ αόριστο, με τον Κανονισμό από εκεί και πέρα να αναφέρει ότι πρέπει να διεξαχθεί εντός 15 ημερών (αν υπάρχουν ημερομηνίες).

Το αίτημα να γίνει το πρώτο ματς στη Λεωφόρο

Είναι, εξάλλου, γεγονός, ότι από την ημέρα της κλήρωσης, ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε υποβάλει αίτημα στην ΕΠΟ να αλλάξει η σειρά των αγώνων. Δηλαδή το πρώτο ματς να γίνει στη Λεωφόρο και το δεύτερο στους Ζωσιμάδες, γνωρίζοντας ότι οι καιρικές συνθήκες αυτή την εβδομάδα θα είναι δυσμενείς.

Με το αίτημα του ΠΑΣ, είχε συμφωνήσει και ο Παναθηναϊκός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο αίτημα αυτό απάντησε η νομική υπηρεσία της ΕΠΟ, υποστηρίζοντας ότι βάσει Κανονισμού, η αλλαγή της έδρας είναι παράνομη.

Είναι κάτι, ωστόσο, που θα μπορούσε να ξεπεραστεί με την αιτιολογία της ανωτέρας βίας και με δεδομένο μάλιστα ότι και οι δύο ομάδες συμφωνούσαν.

Μπορεί πάλι να ισχύει αυτό που κάποιες κακές γλώσσες διέρρεαν, ότι η ΕΠΟ δεν δέχτηκε το αίτημα της αλλαγής έδρας για να μην φωνάζει ο Ολυμπιακός, ότι παραμονές ντέρμπι, εξυπηρετούν τον Παναθηναϊκό για να αποφύγει το ταξίδι στα Γιάννινα και να είναι πιο ξεκούραστος…

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*